Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 17. 11. 2018.

| Politika

I u Leskovcu formiran Savez za Srbiju

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
savez za srbiju leskovac
Svoj program građanima će predstaviti 24. novembra od 18 sati u LKC-u, foto: B. Antić

Nakon formiranja lokalnih odbora u Vranju i Nišu i inicijativnog sastanka u Prokuplju, Savez za Srbiju osnovan je i u Leskovcu. Za sada ovu grupaciju čine 4 stranke, ali pozivaju sve građane i udruženja da im se pridruže u borbi za “bolji i pravedniji Leskovac”.

Savez za Srbiju na nacionalanom nivou formiran je 2. septembra, a od danas svoj odbor ima i u Leskovcu. Na lokalu ga čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije.

Iako imaju razlike u programima sve ih je, kaže poverenica pokreta Levica Srbije za Leskovac Mirjana Perišić, spojila borba za univerzalne ciljeve i principe.

Želimo da uspostavimo normalno društvo u kojem ćemo moći da učestvujemo u javnom životu na ravnopravnim osnovama, u demokratskoj i civilizovanoj atmosferi, uz uvažavanje svih međusobnih političkih i ideoloških razlika kojih smo u potpunosti svesni - kaže Perišićeva.

Poverenik Narodne stranke za grad Leskovac Jovica Stanković ističe da je sklapanjem ovog saveza na lokalu Leskovac dobio veoma jaku i složenu organizaciju.

Sve građane, grupe građana i organizacije pozivaju da im se priključe kako bi rešili probleme lokalne zajednice i smenili nesposobnu i korumpiranu vlast koja vlada gradom.

Svoj plan i program, kako su najavili, Leskovčanima će predstaviti u subotu, 24. novembra od 18 sati u holu Leskovačkog kulturnog centra. Na tribini će, pored lokalnih predstavnika stranaka potpisnica, kako kažu, govoriti i Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Boško Obradović i Vuk Jeremić.

Podsetimo, Savez za Srbiju početkom septembra osnovan je u Vranju i čine ga gradski odbori Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke.

Nakon toga, opozicionari, odnosno gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke, Pokreta Preokret i Udruženih sindikata “Sloga” udružili su se i u Nišu.

Inicijativni sastanak održan je krajem oktobra i u Prokuplju, a formiranje Saveza najavili su za sredinu novembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    23:19 // 18. 11. 2018.

    Ne sporim pravo da se stranke udruzuju, bore za vlast, bore se da iz opozicije predju u opoziciju... Medjutim, ono sto obicni glasaci ne znaju: uglavnom lideri stranaka koje sd udruzuju ne razgovaraju. Sto je sredina manja ovaj problem je veci. Zamislite kako bi bilo kada bi oni osvojiki vlast. Nije bitno samo promeniti vlast, iskustvo pokazuje da su nekada takve promene na vlast jos gore dovodile

  • velja

    23:43 // 17. 11. 2018.

    Pozdrav za Miru najbolju nastavnicu muzickog

  • Harry

    20:14 // 17. 11. 2018.

    Vreme je da vlasti damo otkay... All together now!

    • Mskavi

      13:21 // 18. 11. 2018.

      Super,samo da ne proradi sujeta lidera udruzenih.
      Nadam se da ce razum nadvladati. Sa srecom!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: