Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 22. 6. 2020.

| Politika

I u Nišavskom okrugu pobedili naprednjaci, u Doljevcu izlaznost veća od 80 %, najmanja u Aleksincu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Lokalni izbori 2020; foto: Matija Gačić
Najmanja izlaznost u Nišu i Aleksincu; foto: Matija Gačić

Podršku Srpskoj naprednoj stranci dali su i građani Nišavskog okruga, a najveća izlaznost bila je u Doljevcu gde je čak 82 % upisanih birača glasalo i 90 % njih podršku dalo naprednjacima. Slično je i u Merošini i Gadžinom Hanu, dok je u Aleksincu primetno manja izlaznost i iznosi oko 55 %, a u lokalnu Skupštinu ući će i grupe građana.

U Doljevcu su održani samo parlamentarni izbori, jer su pre dve godine građani već imali vanredne lokalne izbore i više od 80 % njih glasalo je za naprednjake. Na upravo održanim izborima izlaznost je oko 82 % prema preliminarnim rezultatima, a podrška za SNS još veća. Skoro 90 % birača zaokružilo je listu predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića, za SPS je glasalo 4,59 % građana, a za SRS 1,31 %, dok su ostale od 21 liste dobile neznatan broj glasova Doljevčana.

Lokalni izbori 2020 slika1; foto: Matija Gačić Najmanja izlaznost u Nišu i Aleksincu; foto: Matija Gačić Najmanja izlaznost u Nišavskom okrugu, pored Niša, zabeležena je na lokalnim izborima u Aleksincu. Svoje biračko pravo iskoristilo je, prema preliminarnim podacima, 54,16 % Aleksinčana, a četiri stranke i pokreta će se za sada naći u lokalnom Parlamentu.

SNS 60,52 %, SPS 18,65 %, Ivan Dimić - Za bolju Opštinu Aleksinac 6 %, Narodni pokret 3,69 %, Stranka Rusa Srbije 2,72 %, Srpska radikalna stranka 2,47 % i Ujedinjena seljačka stranka 2,29 % - pokazuju preliminarni rezultati.

Velika izlaznost na izborima za odbornike lokalne Skupštine bila je u Gadžinom Hanu, gde je na birališta izašlo 5.011 ljudi, što je 80,85 %. 15 mandata osvojili su naprednjaci, sa 58,43 % glasova, a 10 koalicija SPS i JS koja je dobila podršku 38,48 % glasača.

U Merošini je na lokalne izbore izašlo 78,7 % građana, a od 5 lista koje su birači imali na raspolaganju, samo Srpska radikalna stranka nije prošla cenzus.

SNS 60 %, Koalicija SPS-JS 18,7 %, Srpska desnica 8,8 %, Grupa građana Merošina i selo 7,3 % - preliminarni su rezultati.

O izborima na jugu Srbije više informacija možete dobiti ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    05:21 // 23. 6. 2020.

    Lokalni izbori su trebali da se odrze odvojeno od parlamentarnih-nekog drugog datuma,jer ako je izlaznost u Nisu cetrdeset pet posto,onda ih treba ponoviti.

  • Kole

    18:45 // 22. 6. 2020.

    Jel su bili izbori za Niške opštine ili nisu?

  • Pera

    17:53 // 22. 6. 2020.

    Jel to znači da će 167 Čučkovih kalemara biti na kazan u skupštinu da jedu za male pare? Da završavaju privatne poslove po Bg u vreme skupštinske sednice?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: