Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:40, 20. 8. 2020.

| Politika

I Pantelej dobio novu Skupštinu, Vasiljević kaže zameniće ga Nataša Stanković

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
pantelej4-skupstina-foto-mj

Na konstitutivnoj sednici niške Gradske Opštine Pantelej potvrđeni su mandati za 23 odbornika, a za predsednika Skupštine izabran je Saša Novićević. Pred početak sednice, novi šef odborničke grupe SNS Bratimir Vasiljević, najavio je da će ga na mestu predsednika opštine zameniti nosilac liste i bivša članica Veća ove opštine Nataša Stanković.

117963879_220247119429890_941311092502707664_n Stankovićeva je rekla da neće davati izjavu o novoj funkciji dok ne bude ozvaničena; Foto: JV/M.J.Vasiljević, koji je i predsedavao ovom sednicom kao nastariji odbornik, rekao je da nema sumnje da će Nataša Stanković biti predsednica opštine i da će to uskoro da se ozvaniči. Nije otkrio da li će SNS nekoga uzeti u koaliciju, jer ima ubedljivu većinu, već da će uzeti svakoga ko želi da radi sa njima i "ko želi da radi u interesu građana".

Predsednika opštine danas ne biramo, takav je stranački dogovor, ali svi znamo da je to naša Nataša i ona će sigurno biti predstavnik SNS, s obzirom na to da imamo toliku većinu, nema sumnje oko toga da li će ona biti predsednik. Biće predsednik svakako, samo čekamo da sve gradske opštine to urade u istom danu - rekao je Vasiljević.

Šef kancelarije direktora u Javnom komunalnom preduzeću Naissus Saša Novićević izabran je za novog predsednika Skupštine, a za njega je glasalo 20 odbornika, dvoje je bilo protiv, a jedan nije glasao. On je najavio da će za desetak dana biti formirano opštinsko Veće i izabran predsednik Opštine. 117968921_917540405395968_4970990455662041947_n Novi predsednik Skupštine Pantelej radi u Naissusu; foto: JV/M.J.

U narednom periodu ću se truditi da svi odbornici imaju apsolutnu ravnopravnost u samom skupštinskom radu, potrudiću se da to bude u interesu svih građana opštine Pantelej (...) Za konkretne planove, sačekaćemo da se prvo formira kompletna opštinska jedinica, što se tiče izvršne vlasti, da formiramo veće, predsednika opštine, nakon toga ćemo izaći sa našim planom, šta ćemo uraditi za građane - kaže Novićević.

Za sekretara Skupštine izabrana je Marija Milijić Stanković.

panetelj skupstina U Panteleju SNS osvojio 16 od 23 mandata; foto: M. J.Formirane su i dve odborničke grupe - jednu čini sam SNS, za čijeg je šefa predložen dosadašnji predsednik Opštine Bratimir Vasiljević, a za zamenika dosadašnji opštinski većnik Stevan Veselinović. Drugu čine tri odbornika - Slaviša i Goran Dinić iz Koalicije za Pantelej, a pridružio im se i jedini predstavnik Pokreta slobodnih građana Milan Radulović.

Ne očekujem ništa bolju saradnju nego u prethodnom mandatu, s obzirom na to da znamo kako se ponašalo prethodno rukovodstvo. Tako će verovatno nastaviti i ovo. Vidimo po prvoj konstitutivnoj sednici da nisu uspeli da reše opštinsko rukovodstvo, ko će na kojoj funkciji da bude, tako da se te direktive očekuju ne ni iz grada, nego iz Beograda. Tako da svaka saradnja na teritoriji GO Pantelej mislim da nije moguća - priča Slaviša Dinić.

pantelej2-skupstina-foto-mj

Sem SNS sa 16 i Koalicije za Pantelej sa dva odbornika, po jednog u Skupštini Opštine Pantelej imaju još koalicija SPS-JS, SPAS, PSG, Ujedninjena seljačka stranka i Ne damo Niš - Bojan Avramović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    16:49 // 20. 8. 2020.

    Pazi ovo," sef kancelarije direktora u jkp Naisus..." Ovo i skandinavci da pozavide, kakvo radno mesto ima! To je strucnjak !
    Inace, kako ce te bez Drvara, tog velikog humaniste? Kako on lepo deli kalendare ,olovke i upaljace i smejulji se narodu !
    More, samo tako, cepaj zatucanu raju, da nas opet glasa!

  • dragoljub stamenković

    14:12 // 20. 8. 2020.

    A kad se ide "u drva" !?
    A el mora da se plaća struja il jok ?

    • Smuk

      19:55 // 20. 8. 2020.

      @dr. stamenković :
      drvar "obučava" napredne kadrove na "fakultetu" - "ne zna kada i ne zna kom" !

  • Milija

    13:41 // 20. 8. 2020.

    Jel to beše ona Perišićeva?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: