Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 10. 1. 2019.

| Politika

I večeras u Kuršumliji protesti protiv vlasti

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
protesti kuršumlija foto lj.m.
Protesti svakog četvrtka u centru Kuršumlije; foto: Lj.M.

Roditelji, penzioneri, profesori, doktori, radnici, seljaci i svi građani Kuršumlije pozvani su na protest koji se trećeg četvrtka zaredom organizuje u centru ovog grada. Iako su se do sada oni održavali spontano, samoorganizovanjem nezadovoljnih građana stanjem u lokalnoj samoupravi, ali i čitavoj državi, skup koji je zakazan za večeras od 18 sati, ovoga puta potpisuje "Pokret mladih Kuršumlije“.

U pozivu za večerašnji protest koji se širi društvenim mrežama, ali i na plakatima kojima je oblepljen grad, traži se od građana da izađu u što većem broju i daju podršku organizatorima koji kako kažu, "žele da stave tačku na dosadašnju pljačku, nepotizam i raseljavanje kuršumlijske opštine".

Ovo nije politika, ovo je život. Pozivamo sve građane kojima je stalo do kuršumlijskog kraja da večeras izađu i daju podršku životu, odnosno opstanku mladih. Sa ovakvim trendom raseljavanja Kuršumlija će za nekoliko desetina godina ostati bez stanovnika, a onda neka se država zapita ko će naseliti taj prostor, s obzirom da se graničimo u dužini od 104 kilometra sa administrativnim prelazom Kosova i Metohije – kažu organizatori.

Dodaju i da mladi žele da ostanu na svojim ognjištima, ali da je potrebno da im država i gradska vlast obezbede najminimalnije uslove života.

Naglašavaju da u uslovima kada posao u Kuršumliji mogu dobiti samo članovi vladajuće Srpske napredne stranke, deca političara i lokalnih bogataša, za mlade čiji su roditelji radnici i seljaci nema perspektive i budućnosti.

Protesti u Kuršumliji su prvi put organizovani pre dve nedelje, kada je simbolično otvorena nepostojeća fabrika za koju su državni funkcioneri u 2 navrata putem režimskih medija tvrdili da je otvorena i da radi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Калча

    14:35 // 10. 1. 2019.

    Покрета младих за Куршумлију НЕМА на интернету тако да не може да се зна ништа о њему (изгледа да се и у Куршумлији спрема буре за рачуне). Има га на фејсбуку! Па сами знте да свако од вас може да направи профил који ће се, рецимо, звати „Покрет жутих марсоваца“. Зар не? Додуше само тако могу да анимирају људе јер када би се знали иницијатори требало би имати солидан IQ па поћи за њима.

  • AbeJasam

    14:03 // 10. 1. 2019.

    Bravo Kuršumlija!

    • mia

      14:37 // 10. 1. 2019.

      bravoo ljudi!podrska gradjanskog Nisa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: