Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 16. 3. 2019.

| Politika

Igor Davidović napustio Ujedinjenu seljačku stranku

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Igor Davidovic USS SNS foto aleksandar kostic
Davidović je u jednom periodu bio i predsednik Opštinskog odbora USS-a; foto: A. Kostić

Nekadašnji predsednik Opštinskog odbora USS-a, ali i bivši pomoćnik predsednice Opštine i predsednik Skupštine, kao i trenutni v. d. direktora svrljiškog Komunalca podneo je ostavku na sve stranačke funkcije i napustio USS, a svoje direktorsko mesto, kako kaže, stavio je na raspolaganje vladajućoj koaliciji USS i SNS.

Razlog su, kaže, nesuglasice sa predsednicom Opštine, što je i ranije bilo njegovo obrazloženje kada je podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine.

Sukobi koncepcijske prirode koje sam imao sa predsednicom Opštine Svrljig Jelenom Trifunović nastavljeni su i nakon moje ostavke u Skupštini. Naše idejno neslaganje je jedan od razloga zbog čega napustam stranku. Takođe, imam moralnu obavezu da stavim na raspolaganje moju trenutnu funkciju v. d. direktora u JKSP Svrljig koaliciji USS - SNS - rekao je Davidović za Južne vesti.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić potvrdio je da je Davidović podneo ostavku na sve stranačke fnkcije i napustio stranku. 2 Milija Miletic foto ALEKSANDAR KOSTIC.jpg 2 Miletić kaže da Davidović verovatno ima neostvarene ambicije i poželeo mu uspeh u tome; foto: A. Kostić

U prethodnom periodu bilo je nesuglasica i netrpeljivosti između Davidovića i predsednice Opštine i predsednice Izvršnog odbora USS Jelene Trifunović koje i do današnjih dana traje. Ostavka na funkcije u stranci i iščlanjenje iz stranke je lični čin svakoga ko je član USS i to nije plaćeno mesto, dok na mesto direktora nije podnesena ostavka. Saradnja sa Davidovićem kao čovekom bila je na zavidnom nivou, što ćemo kao ljudi nastaviti to i dalje - rekao je Miletić.

Iako Davidović nije želeo ništa da komentariše o svom daljem političkom delovanju, možda izjavom otkriva Milija Miletić da Davidović ide u pravcu Srpske napredne stranke, sa kojom je USS u koaliciji u Svrljigu, ali i u Narodnoj skupštini, nakon što je Miletić u 2 mandata izabran za poslanika upravo sa liste SNS-a.

Davidović sada već kao bivši član USS verovatno nije imao ostvarene ambicije, pa će to negde na drugom mestu ostvariti. Svrljig je malo mesto i svi se znamo, tako da Davidoviću želimo puno zdravlja i sreće i da mu se ispune sve neostvarene želje - dodao je Miletić za Južne vesti.

Predsednik USS-a i narodni poslanik ipak nije želeo da otkriva da li će Davidović ostati na čelu svrljiškog Komunalca i pored napuštanja stranke koja sa koalicionim partnerima ima apsolutnu većinu u lokalnoj Skupštini, čak 20 od ukupno 27 odbornika.


Sve Davidovićeve ostavke

Podsetimo, Igor Davidović je u lokalnu politiku ušao kao član DSS i tu stranku napustio je marta 2012. godine, a iste godine, u junu, izabran je za predsednika Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke.

Bio je dugogodišnji direktor Javnog komunalno-stambenog preduzeća Svrljig, a na to mesto ostavku je podneo nakon izbora za lokalnog odbornika 2017. godine.

U septembru 2017. je imenovan za pomoćnika predsednice Opštine, a i na to mesto ostavku podnosi nakon svega 4 meseca, početkom februara 2018. godine.

Krajem marta prošle godine Davidović je izabran za predsednika lokalne Skupštine i na tom mestu ostao je svega 4 meseca, do ostavke.

Inače, na njegov privatni automobil koji je bio parkiran ispred porodične kuće, aprila 2016. godine nepoznate osobe ispalile su 3 metka iz automobila u pokretu, a počinioci i motiv, bar zvanično, još su nepoznati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pilot

    12:30 // 21. 3. 2019.

    Зна ли тај господин Милија да му странку у Нишу води фотограф !?
    А о рејтингу да и не говоримо...

  • Jovan Jovanović

    15:46 // 18. 3. 2019.

    Sve ovo je u stvari farsa... Dogovor Milije i Davidovića da se preuzme još jedna stranka u Svrljigu, koja jedino ima mogućnost da ugrozi Milijinu vlast u Svrljigu - SNS.
    Sve druge su već pod njegovom kontrolom i na čelu su njegovi ljudi. A od SNS se plaši, pa je smislio lukav plan da postavi svog čoveka i tamo...

  • Stojko

    06:53 // 17. 3. 2019.

    To prike, cepaj, do daske. Zar Svrljig da zaostaje. I ovako je blizu Nišu. U svemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: