Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 13. 12. 2018.

| Politika

Igor Davidović ponovo na čelu svrljiškog "Komunalca"

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Igor Davidović foto Aleksandar Kostić
Hoće li, umesto šeste ostavke, Davidović "izdržati" šestomesečni mandat uz "koncepcijska neslaganja" sa predsednicom Opštine; foto: A. Kostić

Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" koji je, nakon ostavke zbog izbora za odbornika, kasnije najpre imenovan za pomoćnika predsednice Opštine, a potom i za predsednika Skupštine, gde je takođe podneo ostavku zbog neslaganja sa predsednicom Opštine, ponovo je na čelu "Komunalca".

Dosadašnji direktor Jovan Đorđević, koji je na tom mestu nasledio upravo Davidovića, danas je Skupštini podneo ostavku "iz porodičnih i ličnih razloga", a Davidović se u "Komunalac" vraća na predlog samih radnika i Nadzornog odbora, što su odbornici i prihvatili kao predlog na današnjoj sednici Skupštine. 2 predlog igor davidovic "Povratak" na predlog Nadzornog odbora JKSP "Svrljig"

Da je ovaj potez neočekivan, potvrđuju i poznavaoci lokalnih političkih prilika, jer je Davidović, iako član vladajuće Ujedinjene seljačke stranke koja je u koaliciji sa SNS-om, imao političke nesuglasice sa predsednicom Opštine Jelenom Trifunović iz iste stranke, što je i sam naveo u pisanoj ostavci na mesto predsednika Skupštine.

Ostavku podnosim (...) i zbog eskalacije sukoba koncepcijske prirode sa predsednicom Opštine - naveo je tada Davidović.

Upravo sa njom će novoimenovani direktor ponovo morati da najbliže sarađuje jer je Opština, na čijem je čelu Trifunovićeva, osnivač Javnog komunalno-stambenog preduzeća "Svrljig". Kako i dokle, videće se narednih meseci dok Davidoviću trajati mandat vršioca dužnosti direktora.

Inače, Igor Davidović je do sada 5 puta podnosio ostavke, najpre u Opštinskom odboru DSS-a, odakle je prešao u Ujedinjenu seljačku stranku, potom je ostavku podneo na mesto direktora "Komunalca", zatim na mesto pomoćnika predsednice Opštine, a poslednju ostavku podneo je nakon svega petomesečnog predsedavanja lokalnom Skupštinom. Danas je, nakon izbora za direktora, podneo i ostavku na mesto odbornika u lokalnoj Skupštini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar I

    17:08 // 13. 12. 2018.

    Interesantno. Šta je to diplomirao i gde?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: