Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 2. 11. 2015.

| Politika

Inicijativa za nacionalni stadion na Loznom kalemu kraj Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
stadion
Da li Čair odlazi u zaborav?; foto: Vanja Keser

Odbornička grupa Nove Srbije podnela je inicijativu Skupštini Grada kojom traži usvajanje zaključka o gradnji nacionalnog fudbalskog stadiona na Loznom kalemu.

Nakon što je posle pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad Albanijom premijer Aleksandar Vučić najavio da će Srbija graditi nacionalni stadion, Nova Srbija u Nišu pokrenula je inicijativu da takav sportski objekat bude izgrađen u najvećem gradu juga Srbije.

Kako sve ne bi ostalo na rečima, ova stranka podnela je i inicijativu niškoj Skupštini sa idejom da zaključak koji usvoje odbornici bude prosleđen Vladi Srbije.

Kako se poslednjih sedmica u javnosti sve češće i sve više govori o najavljenoj investiciji kao realnom projektu koji će se realizovati, Nova Srbija imperativno zahteva od gradskih čelnika da se aktivno uključe u kampanju za dovođenje ove investicije u Niš i njenu realizaciju u našem gradu - poručuju iz Nove Srbije.

Iako nema zvaničnih podataka, moglo se čuti da bi za gradnju stadiona bilo izdvojeno oko 150 miliona evra, a u Novoj Srbiji navode brojne razloge zbog čega bi ovaj novac trebalo da bude investiran nedaleko od Niša, na lokaciji Lozni kalem.

Pre svega, kažu u pomenutoj stranci, jer prema Nišu kao centru južne Srbije gravitira 2,5 miliona stanovnika, a Niš se nalazi na Koridoru 10 i ima aerodrom.

inicijativa Inicijativa Nove Srbije poslata Skupštini GradaSama lokacija je, ističu u Novoj Srbiji, već spremna, jer se svih 20 hektara nalazi u vlasništvu Grada, svi imovinsko-pravni odnosi su rešeni, a urbanističkim planom su na ovoj lokaciji predviđeni upravo sportsko-rekreativni sadržaji.

Takođe, postoji celokupna infrstruktura, tvrde u Novoj Srbiji, a sama lokacija se naslanja na saobraćajnicu bulevarskog tipa.

Smatram da pogodnija lokacija za izgradnju stadiona u Srbiji ne postoji. Ako analiziramo Beograd, sam Beograd ne poseduje takvu lokaciju koja bi imala približno iste parametre kao naša. U Nišu bi se i sva dokumentacija oko dobijanja građevinske dozvole završila za 28 dana - kaže odbornica NS Aleksandra Veličković.

O ovoj inicijativi bi odbornici trebalo da se izjasne na prvoj narednoj sednici niške Skupštine, a u Novoj Srbiji žele “da sprovedu i široku javnu raspravu” u koju bi se uključila sportska javnost, nevladine organizacije, kao i akademska zajednica.

Ideja je, kažu u ovoj stranci, da se sve završi panel-raspravom u Narodnom pozorištu, nakon čega bi inicijatva bila upućena Vladi.

Podsetimo, lokacija Lozni kalem je do pre nekoliko godina bila predviđena za izgradnju akva-parka, ali se od toga odustalo nakon neuspešnih pregovora sa srpsko-italijanskom kompanijom “Italnis”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sportcki znalac

    08:58 // 4. 11. 2015.

    vrhunska budalastina,neznanje i trpanje u sve

  • Žarko Pavlovic

    12:14 // 3. 11. 2015.

    Ali pod uslovom da glavni izvodjac radova bude MD-GIT Gradnja....

  • Jova

    00:17 // 3. 11. 2015.

    Od ovoga neće biti ništa to je sigurno. Ali bi bilo veoma lepo i dobro da se desi. Žalosno je što postoji ovoliki broj ljudi koji pljuje samo da bi pljuvalo. Ali to smo mi Srbi, zato i zaslužujemo sve što nam se događa! Da smo jedinstveni i da svi podržimo ideju jer je dobra po nas i pored stadiona bi dobili još mnogo toga, plus poslove mi pljujemo sami po sebi! Svaka nam čast! Tužno!

    • 007

      08:18 // 3. 11. 2015.

      Nova Srbija,u Nisu jos postoji?Pa jel vidite da i u republickoj skupstini Velja selja rec ne progovara.Nema vise ,,kraduckanja,,i on mudro cuti.A stadion,pa nece banda beogradska da dozvoli.

    • takvi smo

      08:34 // 3. 11. 2015.

      umesto da kažemo, ok, zašto se ne bi parama iz republičkog budžeta kod nas nešto uradilo i hajde da svi guramo da to realizujemo, mi razmišljamo hoće li neko prikupiti političke poene. Ima li NS poslanika nakon zahteva u parlamentu da ministarstvo da pare Nišvilu? Nema. Hoće li je sa simpatijama AV pogledati nakon ovakvog zahteva? Sumnjam, ali svi su uplašili imaginarnog profita,a grad je nebitan.

    • ronaldinjo

      21:58 // 3. 11. 2015.

      Pa zar Nišu nije dosta Aerodrom koji nema Putnike pa mu još treba i Stadion koji neće imati Publike. Prst na čelo ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: