Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 26. 2. 2013.

Boško Ristić napustio DS

bosko-ristic.jpg Boško Ristić, arhivska fotografija, foto: Medija centar Beograd

Nakon više od dve decenije uticajni poslanik iz Niša je napustio Demokratsku stranku i priključio se poslaničkom klubu nedavno isključenog potpredsednika demokrata Dušana Petrovića.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • A mandat si zadrzi

    14:09 // 26. 2. 2013.

    Alal vera Bosku na uspesnoj profesionalnoj i politickoj karijeri ali nije casno da se zadrzi mandat kada se izadje iz stranke.

  • Luka Simonski

    14:34 // 26. 2. 2013.

    Presipanje iz šupljeg u prazno! Ako je ovaj narod više lud, neka vas podržava. Uzaludno je više formirati stranke i strankice. Te Živković, te Boško Ristić, te Najdan Milojković i ne znam ko će više pokušavati da se nametne biračima. BADAVA ! Dosta je bilo, barem sa vaše strane. Možda bi mogla da uspe neka NOVA LIČNOST, neokaljana, čista ! Pa, i u to sumnjam. Izbore treba ukinuti a predstavnike u Skupštinu birati potpisivanjem ovlašćenja na 6 meseci preko suda, pa ako predstavnik ne radi dobro, povući ovlašćenje i ovlastiti drugog. Kao u akcionarskim društvima. Ovako trošimo pare na kampanje i izbore a može da bude bolje i ne košta ništa!

  • micko

    14:38 // 26. 2. 2013.

    ovim odlaskom samo ds moze biti u dobitku, nadam se da ces i ove tvoje u Nisu povesti sa sobom ,ako dodje do toga demokratska stranka bice dobro ociscena u Nisu .

    • Dejan

      21:26 // 26. 2. 2013.

      Sećam se da su ovako govorili i radikali 2008. kada su Toma i Vučić odlazili. Nazivali su ih izdajnicima, mafijašima, i šta sve ne... Bez namere da branim gospodina Ristića, koji svakako nosi deo odgovornosti, makar i za neuspelu reformu pravosuđa, ako ne i za sve ostale neuspehe demokrata, ali mislim da čovek treba da ima debeo razlog da napusti bilo kakvu instituciju, pa makar i savez izviđača, posle 22 godine... Žalosno je na šta se svela nekadašnja perjanica građanske Srbije, Đilas će izgleda, i nažalost, napraviti stranku koja nikome ne treba i ništa ne predstavlja.

  • Branislav Petrović

    15:35 // 26. 2. 2013.

    Moj komentar na intervju ovog lika bio bi vulgaran i pun psovki.Njegov lik i delo valjda će neko nekada da sagleda i da ga pošalje gde mu je mesto.

  • P

    15:41 // 26. 2. 2013.

    Najzad tačka na jednu blistavu političku karijeru, koja će se krunisati strankom koja će postojati do novih izbora. ALI.... koalcija, kolektivni prelazak u veću stranku i preletanje , nam garantuju reinkranaciju Boška u novom ruhu. Tako da još ništa nije izgubljeno.Jel on Bograđanin, sa privremenim boravkom u Nišu?

  • Vlada

    15:45 // 26. 2. 2013.

    "Niski odbor vec 5 godina ima isti sastav zato jer se kalkulisalo ko ce biti pobednik na tim unutarstranackim izborima." Citam i ne verujem?! Pa ko je kalkulisao ako niste vi gospodine Risticu? Vi i vas sef Dusan Petrovic. Vi niste dozvolili promene jer ste se svim silama trudili da to bude vas covek od poverenja. Neko ko bi vas bezpogovorno slusao. I sad imate obraz da druge optuzujete?! Strasno!!! Zbogom i dovidjenja. Samo sto dalje od DS-a.

  • Pera

    16:14 // 26. 2. 2013.

    Covek zivi u Beogradu, na papiru je bio poslanik DS iz Nisa. Zalaze se za decentralizaciju.

    U skupstini vrlo retko izlazi za govornicu. Kad izadje to redovno nije tema vezana za Nis.

    Dok je ziveo u Nisu (odavno bese) DS je bio napunio svojim pajtasima i pajtasicama. Sve neki skolski drugovi, advokati, njihove sekretarice. 2006-te svi njegovi su bili u republickoj skupstini, niko mladji.

    Tako je je i nastao animozitet u DS-u izmedju mladje i starije generacije.

    Risticu, ti gradu Nisu NISI POTREBAN.
    Ti si jedan od glavnih uzrocnika sto danas imamo banane i zidamo mostove od 5 metara duzine, sto nam radikali sede na kicmi, a SPS jase vec 2 decenije neprekidno.

  • advokati regiona

    16:21 // 26. 2. 2013.

    tebi je djilas jasno i glasno rekao da si mu neprijatelj, a ne politicki protivnik. a ta ekipa - ti, petrovic, sanja, djida i ostali - to je stvarno muka da te uhvati od ekipe. ovo je OGROMAN plus za DS.

  • Sasa

    17:09 // 26. 2. 2013.

    Srecan put Bosko, i nemoj vise da se zalazes za Nis u kojoj god da si stranci. U DS-u koja je bila na vlasti 4 godine nisi nista napravio po pitanju decentralitacije, ali ces sada sa kombi strankom sigurno uspeti u tome. Jedino sto si do sada uspeo je da odes za BG i da se nikom iz Nisa ne javljas na telefon, dolazio si na stranacke sednice samo kad se radi o tvojim ili interesima Dusana Petrovica. Idi u Sabac i tamo probaj da prodajes svoje bajate fore.

  • lazniprofil

    18:35 // 26. 2. 2013.

    Sto ih volim kad se dosete kolike su lokal-patriote i zdrati za regionalizaciju ...ali tek kad odu sa vlasti


    Ispravite me ako gresim ali zar se ovaj lokal-pariota nije odseilio za BG ?

  • rade milenkovic

    19:25 // 26. 2. 2013.

    Ne mogu da verujem "uticajni poslanik" iz Niša, gdin Boško Ristić, sa širokim osmehom (da li je toliko srećan), napušta DS, jer za vreme njegovog članstva, 22 godine, nekoliko godina rukovođenja strankom u Nišu, predsednikovanja odborima u Skupštinu RS, pet godina istog sastava Odbora DS u Nišu, do sada neviđene reforme pravosuđa, stranka nije prepoznala značaj ravnomernog razvoja svih delova zemlje, neophodnu decentralizaciju... I sve što nije ostvario u Nišu, za Niš, za ove 22 godine, ostvariće iz Šabca za Niš - formiranje srednjeg nivoa vlasti ???, ekonomsku pravdu, boriće se za promenu Ustava koji je DS donela (čiji li je bio član), otvoriće prostore za razgovore (da li su do sada bili zatvoreni?)... i zato molim gdina Boška Ristića da ne napušta Niš!

  • Miki Weliki

    19:59 // 26. 2. 2013.

    kad brod tone pacovi prvi beze

    • Miško Ristić

      13:22 // 27. 2. 2013.

      Uze mi komentar iz usta. Samo ovaj nije baš prvi pobego, preračunavao se do poslednjeg trenutka.

  • rex tenebrae

    20:08 // 26. 2. 2013.

    Ma koja Srbija, ej! Što ne ode iz stranke ranijen nego tek sada kada ste pukli kao dečije zveške i kada nema više toliko prostora za "uhlebljenje". Sada ne možeš više da utičeš na lokalne sudije, pa se nadam da ćeš završiti tamo gde treba.

  • ЗНАТИЖЕЉАН

    21:59 // 26. 2. 2013.

    Шта су Ниш и Нишлије добиле радом, залагањем и знањем вишегодишњег народног посланика Бошка Ристића? Шта су нишке демократе добиле вишегодишњим животом у Београду Бошка Ристића? Милим конкретне одговоре?

  • RaDissha

    22:01 // 26. 2. 2013.

    DS je na dobrom putu da se oterasi hohštaplera i lopova koji su "ogadili" narodu sve što ima demokratski predznak i vratili ga u zagrljaj ex-radikala i neo-socijalista . Konkretno , Boško R. je jedan od najzaslužnijih , što u Nišu ponovo "jaše" Mili Ilić , čovek zbog koga su započeli protesti 96'.Reko' bih da veće kazne za nišlije od te nema!

  • milos

    22:39 // 26. 2. 2013.

    Ako za 22 godine nije uspeo da ostvari svoje politicke ciljeve vala ne mora ni sad... Nek proba neko mladji mozda bude uspesniji.Jos uvek ne mogu da zaboravim njegove osmehe kad je Sladjana iz omladine padala po podu na otvaranju izlozbe.. Cirkus...

  • Бане

    22:51 // 26. 2. 2013.

    Ускоро Србија без жутице!Ко изађе последњи нека угаси светло.

    • Crveni bane

      00:15 // 27. 2. 2013.

      Ti si već ugasio, ne sekiraj se, žuto ti pred očima, žuto ti na gaćama, kad ih nosiš tamo gde se nosi šešir!

  • Piramidalna škola

    23:54 // 26. 2. 2013.

    Kad se pojavi Boško Ristić, mi u Nišu se setimo "AMILE" !

  • Ovako je bilo

    00:22 // 27. 2. 2013.

    Boško, grešiš!
    Ne ostavlja se firma tek tako! Firmu treba čuvati! A ova je dobra, i mnogo je dobrog učinila! Ostani u firmi i pomozi da se iz uprave uklone štetočine!
    To je mnogo bolje, nego da počinješ iznova – nanećeš štetu demokratiji, a sam nećeš imati nikakve satisfakcije!
    @ Vlada – što “čita i ne veruje”. Izbore u niškom odboru sabotirao je Miloš Simonović sa svojom klikom! Optuženi Ristić je stalno pokušavao da ih natera da poštuju Statut i raspišu izbore! Dakle - zašto komentarišete, kad nemate pojma!?

  • Hipotalamus

    00:29 // 27. 2. 2013.

    Njegovo voluntarističko reformisanje pravosudja koštalo je ovu državu i njene gradjane toliko da još ne može da se presabere, a sad je po bazu otišao u Šabac. Srećan mu put !

  • Ovako je bilo

    00:59 // 27. 2. 2013.

    @ hipopotamus - On je samo pokušao da reformiše to što ti nazivaš “pravosuđem”!
    A zapravo se radi o svinjskim crevima zloupotrebe i sudskog kriminala! Pokušao je da razbuca “burazerska suđenja” i prodaju sudijskih duša “za kilo sira”! Ne kažem da je uspeo, ali tvrdim da je napao jednu običnu korumpiranu kvazipravničku bulumentu! Koja ne zna, ne sme, i radi kako joj kažu, ili kako joj se isplati!
    S tim, što želim da preciziram – u tom smislu od pravosuđa su grđi tužilaštvo i policija!
    Ne dao vam Bog, da zaglavite po provinciji, proći ćete grđe nego oni nesrećnici iz krimi priča o američkom jugu! Ne dao vam Bog da se sudite sa nekim partijskim qrtonom, pomislićete da ste u SSSR tamo, tridesetih! Ma, mislićete da ste Kafkina izmišljotina!

  • Neko

    09:24 // 27. 2. 2013.

    Mozete da pljujete ovog coveka koliko vam volja, ali jedini sposoban covek u ovom gradu je upravo on. Ono sto kaze to i uradi! Oni koji ga poznaju znaju da je tako..Bosko, opusteno PSI LAJU KARAVANI PROLAZE!

  • Silni

    09:47 // 27. 2. 2013.

    Mogao bi i ovu zemlju da napusti, da nam lakne od njegove stručnosti i poštenja. Ili da ga zadržimo ovde, ali na dugi niz godina, tamo prema Novom Selu.

  • Перица Мали

    12:24 // 27. 2. 2013.

    Бежи Бошко вода носи го..на.Док још има времена.Док се неко не сасети нечега па да припрети апса.Ето како је скончала једна велика прича.Како нестаје са сцене велика превара народа и лаковерних грађана.Прича која се зове Демократска странка, искористила је негативну енергију коју је режим Цобијев нагомилао у народу и претворио је у бајку која се звала Бољи живот за Србију и Србе.Дошла је на власт, ојадила све што се ојадити може и сада бежанија. Брод тоне пацови беже. Нови дресови, нова прича,нова бајка.Да ли има још наивних који могу да наседну Ђиласовим,Петровићевим,Ристићевим причама.Тужиоци би могли да буду и еспедитивнији јер бежанија је општа. Од јутрос је вест да су и Ђилас и Пајтић укрстили копља.

  • NEBOJSA

    14:17 // 27. 2. 2013.

    Vidim da je paljba dobro organizovana i da se njih nekolicina utrkuje ko ce vise da pljune po Bosku. Zalosno je koliko ljudi nemaju sta da rade. A covek samo nudi alternativu ovoj zabokrecinu od politicke scene.

  • lipFi

    15:13 // 27. 2. 2013.

    Vi veliki ''strucnjaci'' da vas pitam koliko razreda skole imate ? Trebalo bi da nesto radite u zivotu a ne samo da sedite kuci i pljujete po svakom ko da intervju!Bosko Ristic je dokazan covek u svom poslu,uspesan covek koji ima porodicu.To sto se 22 godine bavi politikom ne znaci da je za tih 22 godine primenio svoje ideje jel mozda nije bio u situaciji da to uradi.A Nislije koje ne shvataju da je decentralizacija spas ovog regiona ne treba da cita vesti a kamoi nesto vise.Bosko imas moju podrsku!

  • lila

    01:26 // 28. 2. 2013.

    ako za 22 godine rada nije rekao sta je hteo bolje je da cuti.Kakve nove stranke samo uzimaju pare narodu kad dodju izbori presipanje iz supljeg u prazno.Nakradu se i izgube gde su DSovci Toplica,Domazet,i kompanija znaju ljudi kad da stanu uzmu kolko im treba i nestanu a ovi brate neznaju za dosta.Isto vazi i za Zivkovica malo mu bilo pa se vpratio po jos

  • Dragana Zivkovic

    10:48 // 28. 2. 2013.

    bila jedno jedna stanka i zvala se DS

  • Vlada

    05:03 // 23. 4. 2013.

    Bosko Ristic posle 22 godine uspesnog rada najstariji mladji referent dobija rusku cuku i diplomu. od sojica ! ha ha ha ha !

  • Sokrat

    14:24 // 20. 5. 2013.

    Strasan gospodin koji je zatvarao sa pojedincima da ne mogu da prodju krivicne prijave i sudjenja protiv pojedinih ljudi. Smrad iz bivse vlasti kao i ostali koji su ucestvovali u necasnim radnjama. Čuj gospodin.

  • desnorukiQ

    08:44 // 19. 9. 2013.

    Ljudi koji licno ne poznaju Boska pricaju kojekakve bezvezarije. Covek sve sto je radio je uspeo, a zavidni ljudi ne prastaju tudje uspehe!

  • Munja

    11:03 // 19. 9. 2013.

    Svi ovi iz DS-a što pišu ovde kojekakve gluposti o Bošku neka prvo pogledaju sebe ko su, gde su i dokle su došli sa njihovom super politikom, pa onda neka kažu za Boška bilo šta!!

  • Iskreno

    11:04 // 19. 9. 2013.

    Mozete da ga volite ili ne volite, ali to sto Bosko Ristic radi, svako postuje! I advokati i politicari, a i narod!

  • Sloba

    13:49 // 19. 9. 2013.

    U mom okruzenju niko, nikad nije lose nesto spomenuo za ovog coveka, a krug prijatelja mi je jako veliki koji se bave i advokaturom i politikom.

  • Munja

    13:52 // 19. 9. 2013.

    Boško je još u DS-u pokušao da pokrene ideju decentralizacije ali gospodina Đilasa interesuje samo Beograd za ostatak srbije ga boli uvo. E zato je Boško ispred ostalih i svaka mu čast!!

  • Vukašin

    15:07 // 19. 9. 2013.

    Čovek je osnovao novu stranku jer u DS-u nije mogao da ostvari ideje za koje se zalagao, a koje su u interesu građana juga Srbije! Pročešljajte malo šta je pričao o decentralizaciji još pre par godina

  • una

    23:42 // 19. 9. 2013.

    Malicioznih ljudi je uvek bilo i bice,da bi osporavili neciji rad,a sami nisu vredne paznje.Gospodin Ristic hoda uzdignute glave i neukaljanog obraza...A ima i zasto!Samo napred!

  • laki

    21:27 // 23. 2. 2014.

    Svaka mu čas od Niškog pravosuđa napravio je čist kupleraj lopine procvetaše mogu i dalje da rade što im je volja nedužni građani dobijaju otkaze plaćaju globe a lopovi postadoše sveci prokletstvo

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: