Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 8. 3. 2013.

Ipak hitni izbori u niškom DS

images.jpg

Neposredni izbori za novo rukovodstvo Okružnog odbora Demokratske stranke u Nišu zakazani su po promenjenoj, ubrzanoj proceduri za 10. mart, saznaju Južne vesti. U centrali DS ćute.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan Vukadinovic

    17:04 // 8. 3. 2013.

    А јел баш мора? Зашто, шта фали овим досадашњим?

    • Sai Baba

      22:40 // 8. 3. 2013.

      Vukadinovicu,CENZUS.

    • Dragan Vukadinovic

      10:02 // 9. 3. 2013.

      U pravu si Sai Baba, kako su krenuli i ove ceka CENZUS.

    • Nikola

      13:00 // 9. 3. 2013.

      Vukadinoviću,jel te nije sramota,na prošlim izborima nisi mogao da pređeš cenzus pljujući naprednjake, a sada im se šlihtaš.Možeš u "nišku priču"...Tamo bar imaš vezu.Kum nije dugme, a dobar je sa gradonačelnikom.

  • milan

    21:54 // 8. 3. 2013.

    Prvi korak u ozdravljenju niskog ds nacinjen je odlaskom onih Boskovih, sledeci korak je 10.03.2013 godine tog dana velika mi cast i zadovoljstvo da vam mogu saopstit da je dr.Dusan Milisavljevic buduci predsednik okruznog odbora potom nakon toga sledi i sut karta Milosu Simonovicu .

    • saint

      02:31 // 9. 3. 2013.

      Usrecicete se sa njim ko mi u SPSu 2000.godine!Zivi bili pa videli oticice Tomi ili Seselju ako budu na vlasti!

    • Bratanac

      09:19 // 9. 3. 2013.

      I onda se kolektovno svi ućlanite kod Duškovog starog šefa Mileta da bi ostali na politi;koj sceni... Zbog raznoraznih bivših Julovaca i SPS-ovaca koji su Vam preuzeli stranku ste i došli dovde...

    • hm

      13:34 // 9. 3. 2013.

      Po starom dobrom demokratskom pravilu se unapred zna ko ce pobediti.

    • Nismo otišli, nego pobegli od vas

      14:09 // 9. 3. 2013.

      Nisu iz DS-a otišli "oni Boškovi", ni Perini, ni Mikini, ni Žikini, već članovi kojima je muka od lopovluka, diktature Beograda i od višegodišnje negativne selekcije, kao što je forsiranje takvih sačuvaj me bože likova kao što su razni šerifi i taj tvoj Dušan. To što ste vi navikli da ljude delite po tome da li su Perini ili Žikini, govori o vašem mentalnom sklopu, koji ne može da ukapira da ima ljudi koji su tamo bili iz principa, ubeđenja, i hteli da prave normalno društvo, a da je sav mulj i talog ljudski još uvek tamo, a u prilog tome govori i tvoja tvrdnja da se pre izbora zna pobednik, tako da ćete teško da ozdravite.

    • Jovan Pavlovic

      14:33 // 9. 3. 2013.

      Nisam clan DS niti me politika previse interesuje ali zelim da izrazim svoje pozitivno misljenje o Dr. Milisavljevicu. Licno ga ne poznajem ali pratim sve sto se desava u parlamentu i vidim da je jedan od redkih koji se iskreno zalaze za nas kraj.

  • Moca

    04:15 // 9. 3. 2013.

    Bice steta ako ostanu bez najboljih i najsposobnijih. Simonovica, Krivacevica i Radovica. Neki novi ce mozda i preci cenzus na nekim izborima.

  • Uništavanje DS

    08:15 // 9. 3. 2013.

    Kakvi će to izbori biti, kad članstvo nije obavešteno. Razgovarao sam sa petnaestak starih članova, nisu pozvani ni SMS-om, ni pismom, ti telefonom. To će izgleda glasati samo uzan krug obožavatelja D. Milosavljevića!? Slično kako je radio i Simonović? E, zato će od DS ostati samo dronjak, a to je nekome i bio cilj? Milisavljević potiče iz ugledne SPS porodice, zar ne?

    • Dr.Pravdic

      13:14 // 9. 3. 2013.

      Mislim da je dok mu je otac bio ziv(Rade Milisavljevic,bivsi dir,radio nisa i SPS funkcioner)bio i mladi socijalista.

    • Trsa

      14:44 // 9. 3. 2013.

      Adekvatno ti je ime i sve sto radis sa tzv velikim bivsim demokratama koji su prvi put kada je DS u tezoj poziciji pobegli sa Dusanom Petrovicem. Sramota je sta ste radili i uradili DS i da vam naprednjaci prave novu stranku, ime ti je super vi ste stvarno unistivaci DS.

    • sapca lapca

      14:57 // 9. 3. 2013.

      Opasni ste vi UNISTIVACI DS, Sabacki obozavatelji

  • petar maslakovic

    10:55 // 9. 3. 2013.

    Pozdravljam odluku demokratske stranke da raspisivanjem izbora za Nisavski okrug DS krene u resavanje situacije u Nisu i odborima Nisavskog okruga.
    Mogucnost da svi clanovi jedne stranke biraju neposredno svoje rukovodstvo je nesto sto razlikuje DS od drugih stranaka.
    Jedino jaka DS moze biti kontrolor trapave i lose vladajuce koalicije.

  • jelena

    11:21 // 9. 3. 2013.

    Ako su ,,izbori" kako se VEC zna da je dr. Milisavljevic vec precednik okruznog odbora??!!

    • Slavica Markovic

      14:24 // 9. 3. 2013.

      Jelena, rec je o dobrom doktoru i postenom demokrati i glavni problem pojedinaca u stranci koji gledaju samo svoj interes je, sto nemaju sta da mu zamere pa onda luduju po forumima pod laznim imenima. Ako neko smatra da je bolji trebao je da se kandiduje i da proveri svoju podrsku clanova DS a ne da razlicitim komentarima prave stetu DS.
      Vecina clanova demokratske stranke svakako zna da prepozna i izabere svoje najbolje predstavnike.

    • Bratanac

      18:22 // 9. 3. 2013.

      @Slavica Markovic 14:24, 09.03.2013

      Rečje očoveku koji je odmah pošto je postao vlast, naredio zapošljavanje svoje žene u Toplani. Takođe je reč o čoveku koji "zida" autoput, jer ne ume da prevede govore, koje je dobio kao priloge u raznim stranim političkim školama. Jednom rečju, čovek sa SPS pedigreom, korunpiran i nerazuman. Srećno Vam bilo sa njim, možda Vas Dačić primi u svoje redove.

  • Ivan

    16:50 // 9. 3. 2013.

    Zbog cega clanovi stranke nisu obavesteni o odrzavanju ovih izbora?

    • Neobavesten

      20:51 // 9. 3. 2013.

      E moj Ivane pa svi znaju vec 6 meseci da ce se u celoj Srbiji organizovati izbori po Okruzima samo ti nisi obavesten.
      Nego da ti nisi iz stranke neobavestenih ili mozda iz stranke ovih Sapcana.

    • Ivan

      01:21 // 11. 3. 2013.

      @Neobavesten

      Sta se zna? Pre par nedelja se pojavila vest da su izbori u Nisu i Nisavskom okrugu odlozeni na neodredjeno. A JV dan uoci izbora, u subotu, preko svojih kanala saznaju informaciju da su izbori zakazni i objavljuju je na svom sajtu.

      Clanovi stranke nisu dobili obavestenje kad se izbori dorzavaju, kog dana, od koliko do koliko; na kojim mestima moze da se glasa; ko su kandidati.

      Izbori su organizovani u stilu "'ajde da napravimo izbore, a o njihovom odrzavanju cemo da obavestimo samo one za koje znamo da ce sigurno da glasaju za naseg kandidata". Demokratski, nema sta.

      Ja znam da je tebi zadatak da ovde branis svoju opciju, ali ovo vec postaje tezak bezobrazluk.

      P.S. Vidim da su DS omladinci maksimalno angazovani u lupanju minuseva i pluseva.

  • Nura

    18:25 // 9. 3. 2013.

    Gde je ona naša demokratska stranka?
    Vi što na ovakav način komentarišete,razlog je i što smo svi zajedno došli dovde.
    Učite malo od drugih iskusnijih stranaka, one ne rade ovakve stvari po forumima.

    • Istinski Zut

      00:07 // 10. 3. 2013.

      Nestala je DS,kada je Bosko Ristic,unistio i oterao sve sto vredi 2006. godine,da bi postao neprikosnoveni lider u Nisu.Njegovi puleni Milisavljevic,Simonovic i slicni su ga skinuli i propadanje se po gradaciji nastavlja.Lose, gore, najgore.
      Vreme je da ova stranka nestane, 12.marta 2003. je pored Zorana Djindjica ubijena i Demokratska stranka,to sto do sad pojedinci imaju autorska prava,na grb,zastavu i ostalo nista ne znaci.Cika Dobricin mali od palube poznatiji kao Boris Tadic je unistio,a to sto ga je skinuo beogradski tajkun sa trona je slicna posledica,kao gore sto sam naveo za Nis.

    • Nura

      23:40 // 10. 3. 2013.

      Istinski, nesme da nestane

  • Zoran Djordjevic

    20:38 // 9. 3. 2013.

    Nikada nisam bio clan ni jedne stranke, ali mi nije jasna ovolika nervoza pojedinaca i nacin pisanja komentara.
    Po komentarima vise nego ocigledno ponizavajuce i pozitivne komentare pisu sami clanovi vase stranke. Nisam registrovao ni jedan komentar da je pisao neko od pristalica SNS ili neke druge stranke.
    U DS jedino postujem Dragoslava Cirkovica i Dusana Milisavljevica, nije mi jasno zasto vase najbolje kadrove ogovarate po forumima.

  • Nikola

    22:15 // 9. 3. 2013.

    Tajni izbori na kojima pravo glasa imaju samo glasaci gospodina Milosavljevica! Bravo! Demokratija! Naravno, pobedice jednoglasno jer ostali clanovi nisu obavesteni o organizovanju izbora i zbog toga jos nisu platili clanarine i naravno nece imati pravo glasa. A jos pre vise od mesec dana tajno su obavestavani oni malobrojni koji podrzavaju Milosavljevica da plate clanarinu ili cak da ce njegovi to da urade, kako bi samo oni imali pravo glasa. A za to vreme na zvanicnim sastancima se ostalom clanstvu tvrdilo da izbora nece biti pre jeseni. Kakva prevara! Sramota!

    • Ljubisa Panajotovic

      23:17 // 9. 3. 2013.

      Nikola ili nisi clan DS pa ne znas da Dusan ima najvecu podrsku u stranci ili te neko lose informise.
      Nidzo OPUSTENO moras bre Nidzo da naucis neka pravila da se clanarina placa svake godine i da tu nema nikakve tajne.
      Ma sta da ti pricam dalje kada ti vise volis Sabac umesto Nisa.

    • Nikola

      15:14 // 10. 3. 2013.

      Medija timovi Dusana Milisavljevica, opustite se. Izbore dobijate jer drugog kandidata i nema. Nema razloga za dezurstvom ovde. Recimo da je suvise skupo slati sms clanovima. E-mail obavestenje tipa "za mesec dana izbori - platite clanarinu (koju inace malo ko plati u februaru, ako ima foru do kraja godine) i ostvarite pravo da birate i budete birani i sve bi bilo u redu. A to sto ste obilazili po kucama "sigurne glasove Ivana Jocica, odnosno Dusana Milisavljevica i cak placali umesto njih clanarinu, samo da izadju... To nije regularno. A koliko je Milisavljevic omiljen u niskom DS-u govori i podatak da ga podrzavaju Serif i kompanija.
      Kakve veze ima Sabac i Petrovic sa cinjenicom da ste sa Beogradom napravili truli kompromis da Milisavljevic dobije makar neku funkciju i da se to uradi tako da clanstvo ne glasa - OSIM onih koji ce glasati za Dusana? Samo, odgovarace Serif i ostali Dusanovi pred etickim komitetom jednog dana za sva muvanja dok su bili na vlasti!

  • Du-le lo-po-ve!

    00:03 // 10. 3. 2013.

    @ Nikola – Milisavljeviću ima da oteknu ooovoliki podočnjaci od dežuranja na forumu i lupanja minusa. Kad je sprovodio poštene izbore, slao nam je tri SMSa dnevno, pismo, i još nas zvali iz stranke. A sada – šu, šu, Miko da ne vidi niko. Sve si u pravu, ovo je cirkus, čime se nesrećnici služe!
    Ali smatram da nije na spontano, ovo crvena banda uspeva posle SPO da uništi i DS. Samo im je džabe trud, opet ćemo da ih udesimo kao onomad, ali ovoga puta bié za sva vremena! Uprkos svim glupacima što glasaju za likove iz stripova!

  • Dejan

    02:08 // 10. 3. 2013.

    Čitam ove komentare za ili protiv izbora u DS-u, patetična pisma podrške Milisavljeviću, tipske osude Boška Ristića i slično. Još pre prošlogodišnjih izbora govorio sam da je DS jedva senka one nekadašnje, i da će se teško oporaviti od nastupajućeg poraza. Nažalost ili na sreću, nijedna stranka, ma koliko bitnu ulogu igrala u prošlosti, nije sveta krava ili institucija od nacionalnog značaja, pa da joj se ne može desiti propadanje i nestajanje. Uzroke tog propadanja svakako treba tražiti u političkim odlukama, ali ponekad i same stranke ne idu u korak s vremenom, i više ih glasači i ne prepoznaju kao bitne. Verujem da sam negde na ovom portalu i komentarisao da ne mislim da je jednostavno napustiti takvu organizaciju posle desetina godina provedenih u njoj, ma ko da je u pitanju, tako da bi preostali članovi trebalo da budu jako pametni i da dobro promisle kako da reformišu svoju DS, e da bi je spasili od, nažalost, evidentne nastupajuće propasti.

  • Che

    19:28 // 10. 3. 2013.

    Pobedi li Dusan?

  • Branislav Petrovic

    21:00 // 10. 3. 2013.

    Treba da budu stranacki izbori i treba da pobedi onaj koji dobije najvise glasova.Ako se vec sada zna ko ce da pobedi e onda je kraj demokratiji i samoj Demokratskoj stranci.Drug doca to ne zasluzuje i tacka.

  • dosta vise

    08:48 // 11. 3. 2013.

    Jos je ne jasno koliku stetu stranci u Nisu moze da pricini Risticeva grupa koja je izasla iz DS-a, uzimajuci u obzir cinjenicu da je Ristic sa sobom poveo neveliku, ali grupu satavljenu od clanova koji su politicki sazrevali u vreme Zorana Djindjica.
    Ono sto je za sada i dalje nepoznanica u stranci je bivsi gradonacelnik Milos Simonovic koji trenutno nije ukljucen u sva ova desavanja. Nagadja se da li je on politicka proslost ili kako neki drugi kazu lav koji cuti.
    U svemu ovome se vise niko od obicnih clanova ne snalazi. Milisavljevic ili stranka odlucice na zalost Djilas.

  • Duki

    08:50 // 11. 3. 2013.

    Ko sme da se prihvati u Niškom DS,kada su mnogi pobegli,glavni su u Beogradu,a ima onih koji čekaju da promene dres ili da se pridruže tamo gde imaju koristi,jer su to dosada radili.
    Nisam ni ujednoj partiji,ali naš stranački sistem je bogu plakati.....eh..sada su na red gradjani sa repero dugovima za struju i to je kraj juga.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: