Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 9. 4. 2012.

| Politika

"Istinomer" u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
ISTINOMER LESKOVAC
"Istinomer" u Leskovcu

Na okruglom stolu portala “Istinomer”, na kome su uzeli učešće predstavnici DS, SNS, DSS, SPS, SDP i Jedinstve Srbije izneto je niz teških kvalifikacija na rad lokalne samouprave Leskovca, a svi su se složili da je bilo stranačkog zapošljavanja.

Čulo se, između ostalog, da je samo u poslednjih tridesetak dana zapošljeno više od 100 radnika u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima čiji se rad finansira sredstvima građana Leskovca.

U kritikama lokalne vlasti posebno je bio oštar Aleksandar Pejčić, predsednik leskovačkog DSS-a, narodni poslanik i nosilac liste za odbornike u gradskoj Skupštini, koji smatra da je stanje oko zapošljavanja partijskih istomišljenika poražavajuće za Leskovac.

Zoran Rajković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca, nije krio da je DS zapošljavala svoje ljude, ali su to činile i druge stranke koje su na vlasti, kao i opozicione partije koje su nekada odlučivale o trošenju para iz budžeta.

Na okrugom stolurečeno je da je poslednjih godina, posle neuspešnih privatizacija, bez posla ostalo između 15.000 i 20.000 radnika i da su lošem stanju doprineli “grobari leskovačke politike”, koji su i dalje na vlasti, ali da će, smatraju opozicioni predstavnici, to stanje biti promenjeno posle majskih izbora.

Učesnici rasprava u organizaicji Istinomera međusobno su se optuživali zbog dugog profesionalnog bavljenja politikom, a najveće kritike upućene su na adresu Živojina Stefanovića (SPS), koji 4 decenije, uz manje prekide, “vlada gradom”. On je odgovorio da “mnogi žele da mu vide leđa”, ali je “semenska pirovina koja se obnavlja i ne da se”.

Sastanku nisu prisustvovali gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić (DS) i Slaviša Zlatanović (URS), kandidat za gradonačelnika, iako su ranije bili najavljivani, što je za dr Gorana Cvetanovića (SNS), kandidata za gradonačelnika, neprihvatljivo, ali je odlučio da učestvuje u raspravi iz poštovanja prema organizatoru.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasna

    20:30 // 9. 4. 2012.

    Na ovim izborima se ne bira gradonačelnik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: