Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 29. 12. 2021.

| Politika

Iz Dveri dodelili gradonačelnici Niša “gran-pri” za beščašće i napravili listu afera

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
dveri nis
Gradonačelnici poručili da je povredila dostojanstvo Nišlija; foto: Dveri

Slupana službena “škoda”, najava tajanstvenog investitora, socijalni stan za zeta, rekonstrukcija Trga i mosta koja je trajala više od 500 dana i zagađen vazduh - neki su od događaja i pojava koje su predstavnici niškog ogranka Dveri stavili na listu beščašća niške lokalne vlasti u 2021. godini. Kažu da “gran-pri” za to dodeljuju gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

2021. godinu u Nišu iz Dveri karakterišu kao izgubljenu i opisuju je kao nadrealni film koji je režirala lokalna vlast.

Tamara Milenković Kerković Na listi i nezgoda u kojoj je gradonačelnica slupala službenu "škodu"; foto: DveriIzbor svih bahatosti, blamaža i bestidnosti niške vlasti teško je i nabrojati, ali jedno je nesumnjivo - Gran pri bez konkurencije osvojila je i u 2021. gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski - navode iz Dveri.

Gradonačelnici pripisuju i zameraju nepotizam, netrpeljivost prema kritici, nebrigu za životnu sredinu, fingiranje javnih rasprava, kao i nedostatak razumevanja za siromašne, izbeglice, samohrane majke i otpuštene radnike.

Kažu da je teško nabrojati afere i situacije u kojima je povredila dostojanstvo građana i javni interes, ali ipak izdvajaju to što je njen zet na listi za subvencionisani stan u Majakovskog, dok za porodicu devojčice koja je bila žrtva otmice Malčanskog berberina nema stana na toj lokaciji.

dveri Izdvojili i zagađenje vazduha u Nišu; foto: DveriNa drugom mestu “liste beščašća” koju su sastavili predstavnici Dveri je zagađen vazduh u Nišu, koji, kako navode, nije naterao gradonačelnicu da se pozabavi gasifikacijom i sadnjom drveća.

Rekonstrukciju mosta i Trga, koja je trajala preko 500 dana, iz te opozicione partije stavili su na treće mesto jer kažu da su radovi nekvalitetni i da nije bilo nadzora.

Izdvajaju i to što je Sotirovski napravila udes službenom “škodom” na putu ka Sokobanji, ističući da ne ume da upravlja ni gradom ni automobilom dveri Stan za zeta takođe na listi Dveri; foto: Dveri

Na njihovoj listi je i pokušaj da se bez javne rasprave donesu treće izmene Generalnog urbanističkog plana Niša i da se izgradi 45 blokova sa soliterima od po 50 metara, bez procene uticaja na životnu sredinu.

To povezuju sa najavom tajanstvenog investitora, a gradonačelnici zameraju i to što je dodelila kancelariju Simi Spasiću, kao i posečeno drveće u centru grada, bilborde sa čestitkama Vučiću i njegovu ogromnu fotografiju na hotelu Ambasador.

Dodaju i objave na Fejsbuku u kojoj Sotirovski opoziciju opisuje kao ljudski otpad i traže njenu smenu, kao i vanredne lokalne izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ankica

    22:40 // 30. 12. 2021.

    Dveri, samo joj ovim dižete rejting.
    Bavite se njenim likom i delom i dajete narodu do znanja da je indirektno podržavate kao što i vaš šef Boškić podržava njenog šefa Vučka

  • Dragana

    09:53 // 30. 12. 2021.

    A pare od sportskih projekata direktno u njen džep i podizanje zgrada na sred ulica bez trotoara?

  • Nišlija Bulevarac

    23:29 // 29. 12. 2021.

    Dragana zvana Rio Tinto !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: