Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:59, 22. 2. 2022.

| Politika

Iz Niša će kao i 1996. opet krenuti promene, poručili predstavnici liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”

Autor:Lj. F, T. T.Izvor:Južne vesti
IMG_20220222_184753
Ujedinjeni za Srbiju

Da će promene na vlasti kao i 1996. godine krenuti iz Niša, poruka je govornika na prvom skupu liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije” koji je održan večeras u niškom Narodnom pozorištu. Kandidatkinja za premijerku Vlade Srbije Marinika Tepić poručila je da se narod oslobodio straha, dok je Zdravko Ponoš, kandidat za predsednika, rekao je 3. april istorijska šansa da se "voz koji srlja u provaliju zaustavi" i to olovkom.

Nakon naprednjaka koji su sa kampanjom krenuli sa juga Srbije, sa juga je u kampanju krenula i ujedinjena opozicija.

Skup u Nišu otvorio je glumac Tihomir Tika Stanić, a okupljenima su se obratili, pored Tepićeve i Ponoša, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Dragana Rakić iz Demokratske stranke, kao i Nišlije Đorđe Stanković (NS) i Jelena Milošević (SSP).

Marinika Tepić je rekla da je zvanični početak kampanje krenuo ciljano iz Niša, odakle su krenuli i građanski protesti 1996. godine zbog krađe na lokalnim izborima koji su se kasnije proširili na još desetine gradova u Srbiji.

Poručila je da građani žele promene iz korena i da "točak promena" kreće iz najvećeg grada juga Srbije.

Ovo je naš novi zajednički početak do konačne pobede 3. aprila. Jedan čovek i jedna partija imaju apsolutnu vlast i ponašaju se kao da ne postoji sutra. Narod se oslobodio straha, ne želi više da na javnim funkcijama ima ljude koji su povezani sa kriminalom, korupcijom i mafijom. Zbog toga moramo uspostaviti nezavisnog anti-korupcijskog tužioca za visoku korupciju, lustraciju za sve koji su se ogrešili o ljude, etiku i moral. Doneti efikasan Zakon o poreklu imovine i demontirati partijsku državu - rekla je Tepićeva.

Objasnila je da politika liste čiji je nosilac počinje na četiri stuba - pravedna Srbija, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život ispred profita.

Povećaćemo plate na realnim osnovama, pomoći poljoprivredi, sačuvati vodu, zemlju i vazduh. Donećemo novi Zakon o radu koji će služiti radnicima, a ne poslodavcima. Njihov opstanak na vlasti (SNS, prim. nov.) je jedini način da ostanu na slobodi - poručila je kandidatkinja za premijerku.

Kandidat liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije” za predsednika Zdravko Ponoš svoj govor vremenski ja najviše potrošio na protivkandidata Aleksandra Vučića, koga je nazvao odlazeći predsednik.

Lepo je biti u ovom ambijentu, samo nisam siguran da je to pravi ambijent za ono što mi propovedamo. Ovo je pozorište, a mi ne glumimo. Predstava se odvija na drugom mestu, ne znam da li ste gledali "dramu iz Monaka", u izvođenju odlazećeg predsednika. 3. april je istorijska prilika da zaustavimo ovaj naš voza koji srlja ka provaliji. Učinimo to olovkom, naši preci su stvarali Srbiju u mnogo težim okolnostima i puškama. Mi treba da je odbranimo olovkom, to nije tako teško - rekao je Ponoš.


Niški kandidati za poslanike: Iz Niša kreće oslobođenje

Đorđe Stanković iz niškog odbora Narodne stranke, kao i Jelena Milošević iz SSP-a, govorili su o stanju u Nišu, iako za 3. april nisu raspisani lokalni izbori u tom gradu.

Kada je SNS došao na vlast imao sam 22 godine kao student arhitekture, sa 25 sam mogao da odem u Nemačku, ali sam ostao. Danas kada imam 32 godine, vratio sam se mom Nišu. Ne vraćam se za Beograd, želim da Niš postane i Ljubljana i Beograd i Beč. Ovaj grad deceniju vode namesnici. Kad dođe vreme Nišom se neće upravljati iz Beograda, Niš će voditi Nišlije - rekao je Stanković.

Miloševićeva je rekla da svaka promena počinje iz Niša i da su se tu okupili kako bi ozvaničili, kako je rekla, početak kraja najmračnijeg doba u Srbiji.

Broj 14 na parlamentarnoj listi nije Jelena Milošević, to su Nišlije koji motaju kablove za 300 evra, Nišlije za čiju decu nema mesta u vrtićima, koji mesecima čekaju na lekarske preglede i intervencije, Nišlije koje svaka kiša poplavljuje, koji nisu dobili socijalni stan, koji dišu najzagađeniji vazduh - rekla je Miloševićeva.

Skup je završen okupljanjem kandidata za poslanike i predsednika na bini, uz muziku trubača.

Podsetimo, lista Ujedinjeni za pobedu Srbije je prihvaćena pod rednim brojem 5, a na njoj su 32 južnjaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BPetrović, dr. za srpsku fukaru

    15:04 // 23. 2. 2022.

    Uzaludan je ovde bilo koji napor sada na PROMENI.Energija koja je kulminirala krajem 1996. na 1997. prema zakonu o POZITIVNOM KRETANJU DRUŠTVENE SVESTI pojaviće se 2050. godine.
    Dotle će Vučić sa lakocom vladati ovim narodom koga je majstorski uspavao svojom nadahnutom političkom hipnozom

  • Moma

    12:44 // 23. 2. 2022.

    Nije valjao Banana ali valja Uros Parlic koji sedi iza Djilasa na snimku sa konvencije. Sramota sta radite ljudi. Nego jel bilo samo pevanja ili je neko svirao na klaviru?

    • Tajanstveni Alan

      20:11 // 23. 2. 2022.

      Guja u nedrima, odigrao retern.

  • Nišlija

    11:08 // 23. 2. 2022.

    Puna podrška za Mariniku i Ponoša ali kako da glasam za tu listu kada im je kandidat iz Niša Jelena Vavilon

    • Beograđanka

      12:28 // 23. 2. 2022.

      @Nišlija A šta fali Jeleni?

    • Nišlija

      16:10 // 23. 2. 2022.

      @Beograđanka - njoj ne fali ništa, fali dobavljačima i radnicima Vavilona

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: