Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 9. 9. 2021.

| Politika

Iz Pokreta za preokret Niš pozivaju gradonačelnicu da prva obuče žuti prsluk i bude kovid redar

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
korona
Iz Pokreta za preokret kažu da Grad prebacuje odgovornost na socijalno ugrožene; foto: Vanja Keser

Angažovanje korisnika socijalne pomoći kao kovid redara u Nišu iz gradskog odbora Pokreta za preokret opisuju kao cinično i smešno i pozivaju gradonačelnicu Draganu Sotirovski da prva obiđe “crne" tačke poput autobusa i pijaca, koje će, prema njenim najavama, nezaposlene Nišlije obilaziti i tamo kontrolisati poštovanje epidemioloških mera.

Iz Pokreta za preokret tvrde da ovakva odluka Grada nije u redu i da socijalno ugroženi građani i inače najčešće rade poslove koje niko ne želi kako bi izdržavali svoje porodice.

Pošto smo se uverili da ona to ozbiljno namerava i da se vrše pripreme kroz ažuriranje spiskova socijalno ugroženih, pozivamo gospođu Sotirovski da sama da primer i prva obuče žuti prsluk, stavi žutu traku i obiđe “crne tačke” kao što su pijace i autobusi - saopštavaju iz Pokreta Janka Veselinovića.

Ističu da gradonačelnica Niša prebacuje odgovornost za uvođenje reda na korisnike socijalne pomoći, iako su, kako navode, aktivisti SNS-a i zaposleni u javnim preduzećima bili u punoj hali “Čair” 16. jula na partijskom skupu, bez poštovanja epidemioloških mera.

Ukoliko bi je pratili svi zaposleni u javnim preduzećima, koji i ne dolaze na posao, možda socijalno ugroženi i ne bi morali da se angažuju na tom poslu. Bilo bi to naročito važno jer su baš oni punili stranačke skupove u već započetoj kampanji Aleksandra Vučića - navode iz Pokreta za preokret.

Podsetimo, Sotirovski je pre tri dana kazala da bi nezaposleni građani koji koriste socijalnu pomoć mogli da budu angažovani kao kovid redari i da u žutim prslucima obilaze “crne tačke” kada je reč o koroni, a da će socijalno ugrožene Nišlije to i raditi potvrdila je danas njena zamenica Dušica Davidović koja je navela da će za to angažovanje biti plaćeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pokret sa dva čoveka

    20:47 // 9. 9. 2021.

    Šta li se vi oglašavate statistička greško i u Srbiji i u Nišu? Smešni ste potpuno.

  • Nišlija

    19:46 // 9. 9. 2021.

    Ete mori Dragano, lepo vikam da ti je žuta zamenica, viš oće i žuti prsluci da se nose... Ako, ako, a za vas nabavite zeleni kad begate od narod da vas ne uoče odma. Lepo pišu ljudi ovde, što vas dve prve a onda i osmatrač, istoričar, penzionerka ne obučete tija žuti prsluci da date primer? Nego ima vreme, će gi nosite kad ve narod razjuri, samo polako...

  • Torpedo

    19:14 // 9. 9. 2021.

    Odavno su Srbiji trebali, francuski, zuti prsluci .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: