Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 16. 2. 2024.

| Politika

Iz SSP-a kažu da Cvetanović ne želi da osnuje Fond za lečenje dece, a SNS odgovara da već pomažu deci

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
hematoonkolosko-odeljenje4-otvaranje-maj2018-foto-jv-jcm
Spirićka kaže gradonačelnik pravi žurke i putuje, a odbija da osnuje Fond; foto: JV/J. C. M.

Da gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već četvrtu godinu zaredom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, što je predložila Stranka slobode i pravde, a sa druge strane ne smanjuje troškove putovanja i "pravi sebi žurke u najeksluzivnijoj diskoteci na Balkanu za 3.000 zvanica", ističe Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Leskovac. Na njeno saopštenje reagovali su iz leskovačkog SNS napominjući da Grad Leskovac svake godine NURDOR-u pomaže sa 550.000 dinara i pitaju Spirićku da li ona izdvaja od svoje plate za pomoć bolesnoj deci.

Na Svetski dan dece obolele od raka, koji je obeležen juče, narodna poslanica Jelena Spirić podsetila je da je Stranka slobode i prave predložila osnivanje Fonda za lečenje dece, ali da gradonačelnik Leskovca to već godinama ne prihvata.

Prema podacima NURDOR-a, na jugu Srbije od karcinoma oboli pedesetoro dece uglavnom od mekotkivnog tumora, raka kostiju i neizlečivih tumora centralnog nervnog sistema. Gradonačelnik Cvetanović, koji je po obrazovanju lekar, nema misiju da svako navedeno dete obolelo od raka mora imati najbolje moguće lečenje, ali ima da sebi napravi što bolju žurku, poput poslednje u najekskluzivnijoj diskoteci na ovom delu Balkana i to sa 3.000 zvanica - navodi Spirić.

Napominje i da Cvetanović "bahato troši novac Leskovčana na šetkanje", jer je celu jednu godinu svoje vladavine proveo na službenim putovanjima.

Na saopštenje Jelene Spirić odgovorili su iz SNS Leskovac svojim saopštenjem u kojem navode da ona "zloupotrebljava decu, obolelu decu, da skrene pažnju na sebe i pokuša da prikupi političke poene".

Podsetimo na činjenicu da Grad Leskovac i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, na inicijativu gradonačelnika, odnosno predsednika Skupštine osnivača CRJP, dr sci. med. Gorana Cvetanovića svake godine podržavaju rad NURDOR-a, Udruženja roditelja dece obolele od raka i da su za te namene opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 550.000 dinara. Ova podrška će biti nastavljena i u narednim godinama - pišu iz SNS-a.

Pitaju i poslanicu Spirić na koji način ona pomaže deci oboleloj od raka, "da li izdvaja od svoje solidne, čak visoke plate, imajući u vidu da je zaposlena u ogranku EPS snabdevanje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Hepek

    17:22 // 18. 2. 2024.

    Dovoljno je samo da se pročita odgovor SNS-a da se vidi kakvi su to ne ljudi . Porediti gradsku kasu sa nečijom platom . Znači kada oni daju iz gradske kase , to znači da su izvadili iz svog džepa . A narod neka trči da glasa i neka se raduje kada im daju 100e pomoći ( iz njihovog džepa jer je i državna kasa njihov džep ) .

  • bata

    01:45 // 17. 2. 2024.

    bolje stadion nego deca da se leče, od prvog ima debelu korist, dece ionako ima previše u srbiji.

  • milutin

    16:33 // 16. 2. 2024.

    Sad kad nagrnu botovi dotičnog "stručnjaka",sve redom iz jp a posebno iz opštine,da ga brane i naravno, uz hlalospeve i vrhovnom poglavici pride ccccc

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: