Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 28. 12. 2016.

| Politika

Izabran Gradski odbor niškog SPS, Žarko Ranković novi predsednik

Autor:S. MakovićIzvor:Južne vesti
SPS
Posle 10 meseci izabran Gradski odbor SPS; foto: SPS

Nakon skoro godinu dana od raspuštanja, na vanrednim unutarstranačkim izborima konačno je izabran novi Gradski odbor SPS. Za predsednika izabran je dosadašnji v. d. predsednika Žarko Ranković, za njegovog zamenika Saša Živić, a Srđan Vasković za jednog od potpredsednika, dok će ostalo rukovodstvo biti izabrano posle praznika, kažu u SPS.

Nedelju dana posle formiranja opštinskih odbora, juče su održani unutarstranački izbori i na gradskom nivou, na kojima su izabrani članovi Gradskog odbora i deo rukovodstva.

Izabrano je 90 članova i članica, predsednik, zamenik predsednika, sekretar i jedan potpredsednik, dok će ostali potpredsednici biti birani posle praznika - rekli su u SPS.

Dosadašnji v. d. predsednik Žarko Ranković rekao je da je prvobitno bilo 16 kandidata za predsednika, međutim, naposletku se svelo na Sašu Živića i njega.

Mi smo u izbornom procesu imali predležonih 16 kandidata. Međutim, na izbornim konferencijama opštinskih organizacija taj spisak je sveden, neki su i odustali i ostala su 2 kandidata, a to smo bili Saša Živić i ja. Ti predlozi idu predsedniku SPS gospodinu Ivici Dačiću i on je odlučio da meni da saglasnost da budem kandidat za predsednika Gradskog odbora - rekao je Ranković.

Biografiju Žarka Rankovića možete da pročitate u rubrici “Ko je ko”.


“Bilo bi lakše da nije bilo raspuštanja”

prazne stolice sps Opštinski odbori, kao i Gradski odbor, raspušteni su još u februaru; foto: JVIako su tokom raspuštanja odbora u niškom SPS govorili da je to “taktički potez kako bi se došlo do jedinstva” pred izbore koji su bili krajem aprila, odbori u niškim opštinama, kao i Gradski odbor, formirani su tek nakon 7 meseci od izbora.

Novoizabrani predsednik kaže kako bi bilo lakše da je čitavo rukovodstvo bilo tu, ali i da pored toga, zadovoljan je “onim što je niški SPS postigao”.

Sigurno da bi bilo lakše da su bili svi organi tu, da se moglo raditi u punom sazivu, ali mislim da smo pokazali da smo sposobni da radimo i kao privremeno rukovodstvo - rekao je do skorašnji v. d. predsednik.

Ranković kaže da je i pored toga što su bili raspuštene opštinske organizacije i Gradski odbor, veliki broj socijalista i u privremenom radu bio uključen, a, kako kaže, njihov speh se ogleda u “solidnom rezultatu koji su postigli na lokalnim izborima”.


Na Novakoviću je da se dokaže

Posle hapšenja i podizanja optužnice zbog sumnje da je bio umešan u finansijske malverzacije i "samoproklamacije" za kandidata za gradonačelnika Niša, Igor Novaković je krajem 2015. odlukom Gradskog odbora SPS smenjen sa mesta šefa Odborničke grupe SPS-PUPS-JS.

Pred aprilske izbore, Ranković je izjavio kako zbog "događaja koji ga prate, Novaković ne treba da bude ni na jednoj listi".  igor novakovic Igoru Novakoviću data nova šansa; foto: JV

Međutim, na prošlonedeljnim unutarstranačkim izborima, Novaković je izabran na predsednika Opštinskog odbora Medijana, a Ranković kaže da je sada na njemu da se dokaže.

On je prošao kroz kandidaturu, predložen je i izabran na opštinskoj izbornoj konferenciji i na njemu je sada da se dokaže svojim radom - rekao je Ranković.

Podsetimo, pre nedelju dana, obelodanjena su imena novoizabranih predsednika opštinskih odbora SPS. Nakon toga, u Opštini Palilula potpisan je sporazum o koaliciji između SPS i SNS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja

    13:58 // 29. 12. 2016.

    Rankovic bi trebalo da ide u penziju....Nagomilao se funkcija kao i njegovi drugovi dosta ta srata lica koja nemaju veze sa gradjanima osim kad su izbori, navikli ljudi na sluzbena kola,telefone,sektetarice i to je ti.....Ko da nema neko mladji u ovom SPS-u . STRASNO !

  • Ivan jovanovic

    23:31 // 28. 12. 2016.

    Za Igora ce uvek biti mesta u vrhu, on ima nesporan kvalitet, protekom vremena sve stvari ce doci na svoje mesto

  • ISTINA

    23:25 // 28. 12. 2016.

    Vasković nije dostojan te funkcije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: