Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 10. 2. 2022.

| Politika

Izabran novi sastav Gradske izborne komisije u Prokuplju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Prokuplja
Razrešeni i imenovani novi članovi Gradske izborne komisije u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Dosadašnji članovi Gradske izborne komisije u stalnom sastavu razrešeni su na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine Grada Prokuplja koja je zakazana po hitnom postupku, a odmah zatim pojedini su ponovo izabrani. Zbog ostavke iz ličnih razloga, kako je rečeno, od danas na funkciji člana Gradskog veća nije Nikola Koprivica, a Skupština je samo konstatovala njegovo razrešenje.

Koprivica (SNS) koji je do sada bio i predsednik Gradske izborne komisije, odmah nakon razrešenja ponovo je postavljen za predsednika, a za zamenika je izabrana Jovana Perović (SNS), opštinski javni pravobranilac.

Zakon o lokalnim izborima je stupio na snagu 8. februara i mi smo bili dužni da u roku od 8 dana imenujemo izbornu komisiju u skladu sa novim zakonom. Kako Prokuplje ima manje od 50.000 birača, Gradsku izbornu komisiju čine predsednik i 6 članova, kao i zamenik predsednika i 6 zamenika članova – obrazložio je Dejan Lazić, predsednik Skupštine.

Članovi izborne komisije u stalnom sastavu imenuju se na predlog odborničkih grupa, srazmerno njihovoj zastupljenosti u ukupnom broju odbornika lokalnog parlamenta. Odbornička grupa SNS ima 40 odbornika i pravo da, osim predsednika i zamenika, predloži po 2 člana, pa su naprednjaci predložili Sašu Anđelkovića i Slavišu Lepojevića, kao i i njihove zamenike Žarka Koprivicu i Ivana Petrovića.

Socijalisti će u Gradskoj izbornoj komisiji imati jednog člana, Natašu Bogdanović i 2 zamenika člana, Draganu Đorđević i Mariju Stojiljković. Odbornička grupa "Za naš grad“ imaće za člana Igora Jovanovića i zamenika Tanju Đorđević, na predlog 3 odbornika imenovan je član komisije Ivan Obradović i zamenik Dragiša Mijajlović i jedan samostalni odbornik je predložio člana izborne komisije Ivana Spasića, a skupštinska većina je sve predloge jednoglasno usvojila.

Među članovima Gradske izborne komisije u Prokuplju nema predstavnika opozicionih stranaka koje su bojkotovale prethodne izbore održane juna 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laki

    19:46 // 10. 2. 2022.

    Gradske štetočine...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: