Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 15. 4. 2016.

| Politika

Izbori u Beloj Palanci pod velom tajne

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bela palanaka
Bez informacija na sajtu, ali saznaće onaj ko kupi Službeni glasnik; foto: wikipedia.rs

Iako je u većini opština i gradova na jugu Srbije, na zvaničnim sajtovima moguće naći sve izborne liste, na sajtu Bele Palanke ni traga ni glasa o izborima. Predsednik tamošnje izborne komisije kaže da je sve objavljeno u Službenom listu Niša koji se plaća.

Ako bi Belopalančani hteli da se informišu na zvaničnom sajtu za koga bi da glasaju to neće moći, jer na tom portalu kao da nije izborni period.

Predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Đurić kaže da ima 8 izbornih listi.

Sve je u Službenom listu Niša broj 36, a za objavu poslato 12. i 13. aprila - kaže Đurić.

Međutim, Službeni list nije javno dostupan, već oni koji bi da ga čitaju moraju za godišnju pretplatu da plate 5.000 dinara.

Nezvanično saznajemo da su liste za opštinske izbore u Beloj Palanci predali Socijaldemokratska stranka koju predvodi i aktuelni predsednik Opštine Goran Miljković, zatim SNS sa listom “Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”, SPS i lista “Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije”, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma, koalicija Pokret socijalista - Socijaldemokratska partija Srbije - dr Nebojša Veličković, Srpska radikalna stranka, Grupa građana “Mladost” i Snaga Bele Palanke i Crnogorska partija – Dejan Jovanović.


Crnogorci nisu manjina u Palanci?

Listi Crnogorska partija - Dejan Jovanović Opštinska izborna komisija nije odborila status manjinske liste, jer je, kako kaže Đurić, bilo nekoliko propusta u dokumentaciji, a nije bilo ni dokaza da je Crnogorska partija u Beloj Palanci imala aktivnosti za poboljšanje statusa crnogorske manjine u ovoj opštini.

Međutim, poverenik ove partije Dejan Jovanović kaže da je on od januara, od kada je na čelu stranke u Palanci, bio aktivan i, kako kaže, Komisija to zna.

Zašto oni iznalaze razloge i proceduralne greške, zašto prilažemo nešto što nije potrebno i što je javno i što drugo nisu prilagali? Zašto nas upućuju na pogrešne instance da se žalimo? Mislim da postoji opstrukcija, razlog ne vidim za to i nadam se da ćemo je prevazići - kaže Jovanović.

On dodaje da su u Opštini Babušnica i Gradu Pirotu prihvaćene manjinske liste drugih stranaka, a da je samo u Beloj Palanci problem.

Ceo slučaj je završio na Upravnom sudu, a kako kaže predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Đurić, on i njegove kolege ispoštovaće odluku ovog tela koja se očekuje ovih dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nn

    13:31 // 17. 4. 2016.

    Hahaha, ma predsednik opstine licno vodi kampanju od vrata do vrata. Cuj tajna...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: