Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:05, 21. 6. 2020.

| Politika

Izbori u Pirotskom okrugu: Zatvorena sva biračka mesta sem u Rakiti (live blog)

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
glasanje
Biračka mesta otvorena u 7 sati; foto: Lj. F.

Nema podataka o izlaznosti ni za jedan grad ili opštinu Pirotskog okruga, ali su u izbornim komisijama potvrdili da su sva biračka mesta zatvorena, osim onog u Rakiti. Pošto su kutije za glasanje ukradene, zbog čega se mnogo kasnilo sa otvaranjem ovog biračkog mesta, stanovnici Rakite moći će da glasaju do 22:57.

19:21 / Dimitrovgrad - Prema podacima Opštinske izborne komisije, do 18 sati na birališta je izašlo 60 % ljudi.

19:04 / Pirot - Do 19 sati u Pirotu je glasalo 49,5 % birača.

19:00 / Bela Palanka - Najveća izlaznost u okrugu je i dalje u Beloj Palanci gde je do 18 sati glasalo 72 % građana sa pravom glasa.

18:55 / Babušnica - Prema poslednjim podacima Opštinske izborne komisije, do 18 sati glasalo je 60 % punoletnih Babušničana.

18:20 / Pirot - Manje od 2 sata ostalo je do zatvaranja biračkih mesta, a poslednji podaci za Pirot kažu da je do 18 sati glasalo 45,57 % upisanih birača.


17:03 / Pirot - Do 16 sati pravo glasa u Pirotu, prema podacima Gradske izborne komisije, iskoristilo je 40 % od ukupnog broja upisanih birača.

16:13 / Babušnica - Više od 51 % upisanih birača izašlo je na izbore u Babušnici, najnoviji su podaci Opštinske izborne komisije.

16:01 / Bela Palanka - Od 9.061 glasača Bele Palanka do 15 sati je, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji, izašlo 57 %.


15:00 / Babušnica - Prema poslednjim podacima babušničke opštinske izborne komisije trenutna izlaznost je oko 40 %.

14:50 / Pirot - Do 14 sati u Pirotu glasalo je 14.331 birača sa pravom glasa ili 30,35 %, najsvežiji podaci su GIK. Kako kaže predsednik GIK-a Jovan Milenković izbornoj komisiji nisu prijavljivane neregularnosti do sada.

14:45 / Dimitrovgrad - U Opštinskoj izbornoj komisiji u pograničnom gradu preseci izlaznosti rade se na 4 sata, pa najnoviji podaci kažu da je do 14 sati glasalo skoro 40 % Dimitrovgrađana.


13:43 / Bela Palanka - Do podneva najveća izlaznost u Pirotskom okrugu zabeležena je u Beloj Palanci gde je, od 9.061 građana sa pravom glasa, na birališta izašlo 38 %.

12:50 / Babušnica - Više od 25% građana Babušnice izašlo je na izbore do 12 sati, pokazuju podaci Opštinske izborne komisije. Nebojša Radovanović, predsednik OIK-a, kaže da je glasanje u Rakiti, gde je bilo problema jutros prilikom otvaranja biračkog mesta, zvanično počelo u 9 sati i 57 minuta, te će u ovom selu glasanje biti produženo i meštani će moći na biralište da izađu do 22:57.

12:30 / Pirot - Nešto više od 20 % upisanih birača glasalo je do podneva u Pirotu, najnoviji su podaci GIK-a.


11:10 / Dimitrovgrad - Prvi rezultati stigli su i u Opštinsku izbornu komisiju u Dimitrovgradu. Na biračkom mestu broj 1 od 548 glasača do 10 sati izašlo je 90, dok na biračkom mestu broj 2 izašlo 100 građana sa pravom glasa, od 522 koliko glasaju na ovom biračkom mestu. Kako kaže predsednik OIK Gajomir Đorđević, na većini glasačkih mesta izlaznost ide preko 20 %. izbori rakita Stigle nove kutije; foto: Lj. F.


11:05 / Babušnica - Skoro 13% Babušničana izašlo je na glasanje do 10 sati, podacu su OIK-a, a kako dodaju, krenulo se sa glasanjem i na biračkom mestu 22 u selu Rakita, gde su noćas obijene prostorije i ukradene glasačke kutije.


10:55 / Bela Palanka - Prema podacima Opštinske izborne komisije veliki broj Belopalančana izašao je u ranim jutarnjim satima na birališta. Do 10 sati više od petine upisanih birača već je glasalo ili 21 %, a zasada nema prijavljenih nepravilnosti.


10:50 / Pirot - Do 10 sati glasalo je 9,2 % birača u Pirotu i glasanje protiče trenutno bez problema, kažu u Gradskoj izbornoj komisiji.


10:10 / Rakita - Glasanje u Rakiti još nije krenulo, a po rečima predsednika Opšinske izborne komisije Nebojše Radovanovića, počelo je proveravanje izbornog materijala i brojanje glasačkih listića. glasanje U jutarnjim satima redovi za glasanje; foto: Lj. F.

Kako javljaju čitaoci Južnih vesti sa lica mesta iz Rakite, očekuje se da glasanje krene svakog trenutka.


08:30 - Najviše birača je u Pirotu, na 86 biračkih mesta glasa 47.215 Piroćanaca koji će birati između 10 lista za lokalne izbore. Kako kaže predsednik Gradske izborne komisije Jovan Milenković sva biračka mesta otvorena su na vreme.

Krenulo se u 7 sati, sitnih dilema je bilo oko sastava biračkih odbora na 2 biračka mesta, ali su na vreme otklonjene - kaže Milenković.

Građani Dimitrovgrada biraće između 6 lista za lokalne izbore, a pravo glasa ima 8.393 glasača koji će glasati na 23 biračka mesta, a kako kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji, otvorena su sva biračka mesta na vreme i sve protiče po planu.

Nema prijavljenih neregularnosti ni u Beloj Palanci gde 9.061 glasača izlazi na lokalne i republičke izbore. Belopalančani biraju između samo 3 lista, a glasa se na 37 izbornih mesta.

Od 44 izbornih mesta u babušničkoj opštini, otvorena su 43, a glasačko mesto nije otvoreno u selu Rakita, gde su tokom noći obijene prostorije i ukradene glasačke kutije, a više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

U Babušnici pravo glasa ima 9.103 glasača koji biraju između broj lista 6.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kimi

    15:02 // 21. 6. 2020.

    Ne izlazite na vučićeve izbore.

  • Mirko

    10:42 // 21. 6. 2020.

    Predsednika i zamenika opstinske izborne komisije u rudnik oni nisu u stanju da ovaj poso sprovedu

    • Sergio

      08:32 // 22. 6. 2020.

      Oni su tu postavljeni da ne rade svoj posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: