Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 1. 7. 2022.

| Politika

Izbori u Trnovcu završeni u "petom krugu", Kamberi ulazi u Skupštinu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
trnovac
Konačno; foto: JV

Izborna saga u Velikom Trnovcu po svemu sudeći je završena u korist Koalicije Albanaca za koju je, prema podacima RIK-a, na petom glasanju svoj glas dalo 698 građana, od 725 koliko su izašli na izbore. Izborni dan od kog zavisi formiranje parlamenta i Vlade Srbije proteklo je uglavnom u skladu sa procedurama, saopštila je CRTA.

Prema podacima RIK-a, jedan glas dobila je lista “Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve”, osam glasova lista “Ivica Dačić - Premijer Srbije”, dva “Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju” i dva “Alternativa za promene”.

Glasanje je danas proteklo uglavnom u skladu sa procedurama. Tokom dana posmatrači su zabeležili pokušaje pojednih birača da glasaju iako nisu imali ispravna lična dokumenta ili nisu bili upisani u birački spisak ali im birački odbor to nije dozvolio. Članovi biračkog odbora nisu uneli nikakve primedbe u Zapisnik o radu biračkog odbora - saopštila je CRTA.

Podsetimo, izbori za narodne poslanike na biračkom mestu broj 6 održani su pet puta u poslednja tri meseca. Do prvog ponavljanja izbora došlo je po žalbi liste predvođene Šaipom Kamberijem, koja na izborima 3. aprila nije prošla cenzus, a drugo ponavljanje naloženo je nakon žalbe SPS-a koji je, ulaskom Albanaca u Skupštinu, izgubio jedan poslanički mandat.

Republička izborna komisija je, postupajući po presudi Upravnog suda o prigovoru Koalicije Albanaca Doline, poništila rešenje Opštinske izborne komisije i time poništila glasanje, treće po redu na tom glasačkom mestu, održano 27. maja.

Poslednje glasanje otkazano je zbog sukoba među članovima biračkog odbora i dojave o bombi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: