Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 24. 7. 2019.

| Politika

Izborna kampanja socijalista iz Vranja: SPS - jedan od milion glasova

Autor:I. M. Izvor:Južne vesti
sps kampanja
Cilj treba da bude veći, smatraju vranjski socijalisti; foto: I. M.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na sednici Glavnog odbora stranke najavio je da je izborni cilj socijalista pola miliona glasova, ali se Gradski odbor ove partije u Vranju ne slažu sa tim i predlažu da moto kampanje bude "SPS - 1 od milion glasova“.

Lider vranjskih socijalista Zoran Antić, rekao je da je to jedino neslaganje koje vranjski socijalisti imaju sa Dačićem i ovaj stav obrazložio rezultatima u Vranju u poslednja tri izborna ciklusa.

Zato je i kampanja ponela simbolični naziv koji je prvi upotrebila opozicija za proteste koji se i danas zovu "1 od 5 miliona".

Mi, socijalisti Vranja, tražimo od predsednika partije da podignemo lestvicu i imamo moralno pravo da naš moto bude "SPS – 1 od milion glasova“. To znači da u proseku u svim jedinicama lokalne samouprave bude po 5.291 glas u proseku – rekao je Antić istakavši da su vranjski socijalisti u tri izborna ciklusa u partiji imali od 10.000 do 12.000 glasova.

Antić juče nije hteo da komentariše poslednju sednicu Glavnog odbora SPS, ali je na današnjoj konferenciji za medije pružio punu podršku lideru stranke Ivici Dačiću, maksimalno ga veličajući.

Da Ivica Dačić nije založio sebe unazad desetak godina, mi bismo bili obrisani sa srpske političke scene. Dačić je bio stub oko koga su se okupljali socijalisti i oko koga je opstajala partija - rekao je Antić.


Tončeva ne komentariše, ali za rat spreman

Na pitanje novinara da li je tačno da je poslanik Novica Tončev, svojim komentarima o "igri prestola untar SPS" na neki način otvorio rat sa vranjskim socijalistima, Antić je rekao da mu je Tončev prijatelj, ali da je za rat spreman.

U svakom slučaju ja, kao rezervni oficir vojske, uvek sam spreman za rat, i odgovorićemo ako do rata dođe, ali mislim da rata biti neće – rekao je Antić.

Tončevljeve izjave o sednici Glavnog odbora SPS nije želeo da komentariše, već je samo rekao da smatra da je bilo kulturno i kurtoazno da ono o čemu se razgovarali na tom sastanku ostane unutar stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    00:26 // 25. 7. 2019.

    Umete li da smislite nešto originalno, ili kao i "naprednjaci" jedino znate da kradete tuđe ideje, falsifikujete i plagirate?

  • Ne ne i ne

    19:24 // 24. 7. 2019.

    SPS je zmijsko leglo svog zla u Srbiji i tu stranku, kao i SNS treba zabraniti. Dolazi polako i taj dan.

  • Milan

    14:19 // 24. 7. 2019.

    Ja mislim da je najbolje da moto vranjskim socijadnistima bude "ne davimo beograd".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: