Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:31, 27. 4. 2020.

| Politika

"Izborna kampanja u Srbiji nikad nije prestajala"

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Kvaka 23, Svedoci iščašenog vremena, Izvor: FoNet - YouTube

Iako su zbog vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona u Srbiji izbori odloženi, novinar Milivoje Mihajlović smatra da kampanja nikada nije ni prestajala. Kako je rekao u emisiji Kvaka 23, vlast će se verovatno opredeliti za bliži termin održavanja izbora jer je pandemija pokazala slabosti i šupljine sistema.

Izborna kampanja u Srbiji nikad nije ni prestajala, stav je Mihajlovića, a s obzirom na to da je pandemija pokazala da postoje slabosti sistema, kaže on, vlast će pokušati da izbore održi što pre.

Pandemija je pokazala mnoge slabosti i šupljine u sistemu komunikacije, sistemu snabdevanja i brutalan odnos prema dobrom delu građana, te će vlast požuriti da u izbornu kampanju utrpa sve posledice pandemije i medijski ih uobliči - rekao je Mihajlović.

kvaka 23 Epidemija pokazala slabosti sistema, foto: FoNet Prema njegovom mišljenju i u Srbiji i drugde u svetu, pod izgovorom pandemije, suspendovana je demokratija samim činom zabrane kretanja, ali ni pre krize demokratija nije bila na visokom nivou.

Svedoci smo iščašenog vremena u kome je sve dovedeno do apsurda, a pandemija je upotrebljena da političari širom sveta preuzmu vlast kao da su u sopstvenim feudima. Globalno postoji strah od gubitka zdravlja, ali i od posledica po društvo i svakodnevni život - kaže on.

Što se obnavljanja dijaloga Beograda i Prištine priče, Mihajlović smatra da proces sa Kosovom ide u ćorsokak i da neće biti izlaza, ukoliko se u međuvremenu ne pretvori u približavanje dva naroda, što je teži put. Kao novinar koji je veći deo karijere proveo na Kosovu, izveštavajući za domaće i svetske medije, Mihajlović je napomenuo da će Evropska unija teško povratiti kontrolu nad dijalogom Beograda i Prištine.

Smatra da je teško oceniti da li se ispod vela pandemije odvija bilo kakav ozbiljan proces, ali anticipira da dijaloga Beograda i Prištine neće biti do sredine naredne godine.

Više o ostalim temama pogledajte u emisiji Danice Vučenić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan Jovovic

    22:00 // 27. 4. 2020.

    Svako je na svoj način pokazaoo svoje kvalitete ! Predsednik borbom za svoj narod, a opozicija protiv njega !

  • Ivan

    16:27 // 27. 4. 2020.

    Da ste bar 0,1 posto uradili za srbiju,od toliko toga sto je Predsednik uradio....

  • Ivan

    16:25 // 27. 4. 2020.

    Pa covek je radio,a vi ste sedeli svojim kucama i uzivali....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: