Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:30, 11. 5. 2012.

| Politika

Izborna krađa u Vranju?

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Provera

Nakon obavljene kontrole dela izbornog materijala u Vranju, predstavnici Nove Srbije i SRS tvrde da je neko ukrao 9 džakova sa listićima.

Lider NS u Vranju Radoslav Lale Mojsilović kaže da su pregledali materijal sa 14 biračkih mesta i da na tim mestima pokradeno 12 glasova Nove Srbije i 11 Srpske radikalne stranke.

- Na nevažećim listićima jasno se vidi da je drugom olovkom zaokruživan još jedan broj, kako bi listići bili proglašeni nevažećima i na kraju ni jedan, znači ni jedan obrađeni materijal nema potpisan zapisnik – tvrdi Mojsilović i kaže da je na ovaj način prekršen zakon.

Ovome je prethodila čak i bezmalo tuča ispred prostorija gradske uprave, kako su već pisale Južne vesti.

Podsetimo, oni su podneli zahtev izbornoj komisiji da pregledaju materijal i rečeno im je da dođu 17 sati, ali oko 18 je došlo do incidenta između stranačkih predstavnika i obezbeđenja gradske uprave gde je Slavoljub Lazarević član SRS zadobio lakše povrede.

Dutina i Mojsilović Dutina i Mojsilović ispred gradske upraveMojsilović i njegov kolega iz SRS Stefan Dutina održali su nakon toga improvizovanu konferenciju za novinare ispred gradske uprave.

- Hoćemo da pošaljemo poruku Vranjancima da nije problem u tome što nismo prešli cenzus, jer iako gubimo neka to bude časno i pošteno a ne krađom – rekao je Mojsilović.

Stefan Dutina ispričao je kako je njihov stranački kolega povređen prilikom incidenta.

- Kada smo konačno ušli u zgradu lokalne samouprave, nastala je rasprava sa obezbeđenjem, došla je i policija. Jedan radnik obezbeđenja je u vidno alkoholisanom stanju odgurno Slavoljuba Lazarevića, koji je pao sa stepenica i povredio ruku – objašnjava Dutina.

Njihovo obraćanje medijima praćeno je glasnim povicima „Lopovi“, očito upućenim Gradskoj izbornoj komisiji.

Kao vrhunac nepravilnosti na izborima Mojsilović i Dutina navode nestanak džakova sa devet biračkih mesta. Oni tvrde da će pregledati birački materijal sa svih 106 glasačkih mesta, a onda, ako bude trebalo podneti i krivčne prijave.

Predsednica izborne komisije Ljiljana Stojanović kratko je rekla da ona prati rad, ali da još uvek nije zvanično dobila ni jednu primedbu i da će Komisija zauzeti stav tek kada bude napravljen zapisnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • palitrex

    21:00 // 12. 5. 2012.

    LIBIJA=SIRIJA=SRBIJA POČELO JE POČELO DRŽ TE SE ŽUTI

  • zivkovic

    19:13 // 12. 5. 2012.

    Jedan od njih koji su krali moze da svedoci i kako i na koj nacin su to radili ako ima imalo casti, posle se klupko odmota. Zar vam nije dosta sto nas prozivaju da smo najgori narod na svetu.

  • Jelena

    11:38 // 12. 5. 2012.

    Ma ajte molim vas pa cak i 1000 glasova ne bi nista promenilo. Ovaj Toma je takav ganci da ja nemam reci. Pocevsi od toga sto je izdao ,,kuma", preko ,,strajka gladju",zatim izgovorene jake reci koje je kasnije promenio, sinoc smo videli da je reko da NIKAD nece gostovati kod Ivana Ivanovica, onda je doso kod njega, itd. Nego ko gubi ima pravo da se ljuti. Na fb-u Tadic ima 97.000 lajkova, a Toma 25.000 Tomo jel su i lajkove ukrlai?

    • Miladin

      19:22 // 12. 5. 2012.

      Toma je beba za ove i ti to dobro znas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: