Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:13, 22. 2. 2019.

| Politika

“Izlazićemo na ulice dok se nešto ne promeni”

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
protest leskovac
Leskovčani četvrti put izašli na protest, foto: B. A.

Vetar, hladno vreme i kiša nisu sprečili nezadovoljne Leskovačne da i ovog petka prošetaju ulicama grada. Demonstranti su ponovili prošlonedeljne zahteve i kako kažu ponavljaće ih dok se ne ispune.

Na četvrom protestu obratio se profesor Predrag Jašović koji je rekao da su se okupili slobodni građani kojima je dosta partijskog zapošljavanja i ugnjetavanja od strane vlasti. protest Protestovaće dok im ne ispune zahteve, foto: B. A.

Oni kažu da se okupljamo zato što smo protiv nekoga i protiv nečega. Nije tačno! Svi koji smo se večeras ovde okupili smo za slobodu - za slobodno izjašnjavanje, slobodu misli, kretanja i rada. Mi smo ličnosti, a ne robovi! - rekao je Jašović.

Dodao je i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić takozvanim razgraničenjem sa Kosovom pokušava da obriše “našu prošlost” i da svojim delima tera ljude iz Srbije. protes leskovac 4 Nije im smetala kiša, foto: B. A.

Mladi ljudi odlaze i vrlo brzo će nas više biti izvan nego ovde. I zbog toga mi idemo u šetnju - ne protesta radi, nego radi potvrde da nas ima, da smo tu i da mi predstavljamo nukleus, kvasac bune koji raste - kaže Jašović.

Nakon njega, govorio je i nekadašnji narodni poslanik i funkcioner DS Srđan Milivojević koji je poručio da Vučić zbog svega što se dešava u zemlji mora da da ostavku.

protest leksovac 4 Sledeći protest najavili za 1. mart, foto: B. A. Demonstranti su podsetili na zahteve koje imaju, a koji do sada nisu ispunjeni - ostavka i oduzimanje titule počasnog građanina Aleksandru Vučiću, ostavka gradonačelnika Leskova Gorana Cvetanovića i svih lokalnih funkcionera, vraćanje otetih penzija, ukidanje poreza na poljoprivredno zemljište, prestanak zapošljavanja nestručnih kadrova i donošenje strategije koje će zadržati mlade u Srbiji, kao i hitna smena direktora Bolnice Nebojše Dimitrijevića i Doma zdravlja Slaviše Božića.

Jedini ispunjen zahtev je bojkot lokalnog parlametna od strane opozicionih odbornika. Bar je neko uvažio deo onoga što tražimo - kažu demonstranti.

Sledeći protest najavili su za 1. mart, takođe u 18 sati, ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Četvrti protest u Leskovcu, Izvor: Južne vesti

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • BOT

    12:28 // 26. 2. 2019.

    Da bi se nesto menjalo morate prvo na izbore a ne da podvijete rep kao kukavice jer znate da ne mozete da ih dobijete pa biste da ih bojkotujete a mislim da cete dobiti jednu znacajnu promenu a to je da cemo vas razbiti na izborima i da ce vas biti mnogo manje i imacete mnogo vise vremena za setnje po parkovima sto je za vas odlicna vest..nemojte molim vas da i to bojkotujete bar cete biti zdravi

  • Laza

    23:45 // 23. 2. 2019.

    Progresivno opadanje broja ljudi, ne lici mi ovo na kvasac...

  • Tatjana

    23:13 // 23. 2. 2019.

    Pitam se samo kako ove demonstrante nije sramota da pominju KiM. Koje godine je proglašena jednostrana nezavisnost, šta je tada radio Jeremić?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: