Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 7. 3. 2016.

| Politika

Izveštaj o radu gradonačelnika tek nakon izbora

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-gradsko-vece-sept-2015
Šta su uradili neće se znati pre izbora; foto: JV

Šta i kako su radili gradonačelnik Niša i Gradsko veće u prethodnom periodu, građani će po svemu sudeći saznati nakon izbora, jer će se o njihovom radu, prema rečima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, diskutovati tek “maja ili juna”. 

Kako kaže Slavković, i da ne postoji zakonska obaveza, izveštaj treba da se podnese “kada bude završen mandat”.

Tu će biti negde aprila izbori, ja se nadam da će krajem maja ili početkom juna biti konstitutivna sednica gde bi trebalo da se podvuče crta i gde bi svako, i mi kao kolektivni organ i pojedinačno, rekao šta je uradio ili nije uradio - kaže Slavković.

On navodi da “niko ne beži od odgovornosti”, pri čemu bi on lično “insistirao na individualnoj odgovornosti, jer iako su svi deo tima, svako u vlasti ima svoja zaduženja i obaveze”.


Opozicija: Izveštaj je i zakonska i moralna obaveza

Dok prema Statutu Grada gradonačelnik ima obavezu da dva puta godišnje podnosi izveštaj o svom radu, niška opozicija smatra da se ne radi samo o poštovanju zakonske obaveze, već i moralne.

490x370-Milan-Lapcevic Milan Lapčević, DSS; foto: FB profilPotpredsednik DSS-a Milan Lapčević kaže da bi trebalo pred kraj mandata prikazati građanima svoje rezultate, kako bi mogli da se opredeljuju na predstojećim izborima.

Mislim da je apsurdno da građani u to dobiju uvid tek posle završenih izbora. Ne vidim razlog zašto bi to neko izbegavao, posebno ako imaju dobre rezultate, kao što oni tvrde. Građani moraju da vide ko ih je i kako predstavljao i šta je učinjeno u njihovom interesu - kaže Lapčević.

Njegov stav deli i lider NPS-a Branislav Jovanović koji kaže da je reč o obavezi vlasti ali i “političkom bontonu”.

Naravno, oni koji imaju šta da napišu u tom izveštaju treba da ga dostave medijima, kao i na adrese građana, nevladinih organizacija i udruženja. To će biti princip rada buduće vlasti, a bio je i nekih prethodnih - tvrdi Jovanović.

Inače, niko od odbornika koji su deklarativno insistirali da se na poslednjoj skupštini raspravlja o ovome, nije i zvanično predložio proširenje dnevnog reda kako bi se na njemu eventualno našao ovaj izveštaj.

Isto se desilo i sa izveštajem DRI, kojim je utvrđeno da je vlast zloupotrebila 1,6 milijardi dinara, ali o tome odbornici nisu diskutovali. Kako neki od njih tvrde, nisu tražili proširenje dnevnog reda jer su verovali da vladajuća većina ne bi to izglasala, a za sazivanje hitne sednice nisu mogli da sakupe još jedan potpis.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kako je radio,

    15:39 // 7. 3. 2016.

    nikako, vidi se po gradskim ulicima. Možda je radio u svom interesu, u našem sigurno nije.

  • Dexter

    14:17 // 7. 3. 2016.

    Izveštaj posle izbora, jer Perišiću treba par meseci vremena da se priseti šta je uradio za prethodne četiri godine. Naravno, izuzev najveće investicije u gradu u tom periodu: veličanstvene česmice iza WC-a u Tvrđavi!

    • Max Vespertine

      16:17 // 7. 3. 2016.

      Uzeo si mi lajtmotiv :) Hteo sam da kazem da doduse nisu rekli maja ili juna koje godine. A ako neko stvarno bar ne pomene cesmu, mozemo reci da gradonacelnik nije ni gradonacelnikovao, nikakav drugi znak postojanja nije ostavio u gradu, osim udarnih rupa. :)

  • CVETKO prvi

    13:41 // 7. 3. 2016.

    "Pametno " !!!!
    Zar , pred izbore da "srushe rejting" , zp-u koji je ispod dno dna !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: