Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 2. 3. 2020.

| Politika

Janjić: Grenel stvara nadu da se problem Beograda i Prištine može rešiti dijalogom

Autor:FoNetIzvor:FoNet

Emisija "Kvaka 23", Izvor - FoNet/YouTube

Da se specijalni izaslanik predsednik SAD Ričard Grenel služio marketinškom propagandom kojom uspešno stvara "element nade" da se problem Beograda i Prištine može rešiti dijalogom, smatra Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose.

Gostujući u serijalu Kvaka 23 Danice Vučenić, Janjić je rekao da nakon neuspelog dijaloga i EU i SAD pokušavaju da uspostave komunikaciju između dve strane.

Grenelovo upozorenje premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju u vezi sa taksama upoređuje sa košarkaškom utakmicom u kojoj je posao igrača da igraju i poštuju pravila, a "arbitra da sudi".

Grenel je ovime istovremeno upozorio i drugu stranu da neće biti malih sitnih podmetačina, a ako je dogovor da se takse ukinu, onda će one biti i ukinute. Ovo takođe znak Beogradu da mora da odustane od akcije Ivice Dačića da delegitimtizuje priznanje nezavisnosti i tek tada se ispunjavaju uslovi za dijalog - rekao je Janjić.

Dodaje da će Grenel voditi proces uslovno tehničkih rešenja, dok će EU, uz prisustvo SAD, voditi politička pitanja. Tu je zapravo reč o normalizaciji odnosa, kaže Janjić, i stavu da nema promena granica, što je okvir pregovora.

Smatra da će se postići neki sporazum, a on neće podrazumevati razgraničenje, već priznanje da postoji Republika Kosovo.

To neće biti sporazum Beograda i Prištine, već Republike Srbije i Republike Kosovo i to je nastavak priče za koju se Vučić sprema - kaže on.

Kompletnu emisiju možete pogledati u videu na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    19:17 // 2. 3. 2020.

    Licemerju nikad kraja, kako se vešto stvaraju iluzije. Finansirali rat, dogurali naoružanje, pa kad je sukob dostigao vrhunac krenulo je bombardovanje. Onda se posle godinama priča o pomirenju? Da s e želeo mir tu nikad rata ne bi ni bilo.

  • Шишач снс-ОВАЦА

    10:14 // 2. 3. 2020.

    Да, ствара наду али ЛАЖНУ. Осим ако ОН не испуни обећано и преда КиМ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: