Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 17. 3. 2017.

| Politika

Janković uz pištaljke i bubnjeve dočekan u Vranju

Autor:I. M, A. K.Izvor:Južne vesti
sasa jankovic vranje foto i.m.
Jankovića u Vranju dočekali kao na petooktobarskim protestima; foto. I.M.

Miting Saše Jankovića koji je u 18 sati počeo u Vranju, oko 1.000 Vranjanaca je podsetio na 5. oktobar, jer su ga, sa bubnjevima i pištaljkama, pristalice i simpatizeri dočekali u centru grada.

Okupljeni su sve vreme udarali u bubnjeve, gotovo svako od njih je imao pištaljku i kolona je, podsećajući na protestnu šetnju, krenula ka Trgu Staniše Stošića gde se miting održava. 4 sasa jankovic vranje 1 foto i.m. Dočekan uz pištaljke i bubnjeve; foto. I.M.

Proslavjeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković je koji se okupljenima obratio sa bine, pored Jankovića, pobrao je najveće aplauze prisutnih, a Vranjancima su se obratili i novinar Srđan Škoro i profesorka Srbijanka Turlajić.

Predsednički kandidat Saša Janković je rekao da je u Vranju boravio prvi put daleke 1984. godine kada je učestvovao na republičkom takmičenju iz engleskog jezika i da je zapamtio da je Vranje grad umetnosti, dobrih ljudi, Bore Stankovića, te da je danas zatekao potpuno drugačiju sliku. 3 Saša Janković Vranje foto i.m. Janković tvrdi da će Vučić biti poražen u 2. krugu; foto. I.M.

Kad sam danas dolazio, nisu me sačekale Borine, već slike Aleksandra Vučića. Na svakoj banderi, na svakom mostu plakati Aleksandra Vučića i pitao sam se da li je Vučić zaista bolji od Bore Stankovića - rekao je Janković.

On je kazao da se pitao da li je vreme za ulice i da je zaključio da sigurno nije vreme za udobne fotelje, sedišta i krevete.

Ovo je vreme da se izađe na ulicu. Zašto? Prosečna plata u Pčinjskom okrugu je 29.497 dinara i taj ko ima prosečnu platu treba da razmišlja da li će ga otpustiti ako nije član stranke – rekao je Janković. 

Naglasio je da je jedina fabrika koja radi u Srbiji - "fabrika za izradu kamena temeljaca".

Da Vučić ima imalo stida, bilo bi ga sramota koliko nam dobro ide. Vreme je da mu kažemo "dalje nećeš moći“ -  poručio je Janković.

Prema njegovim rečima, Vučić zna da će izgubiti u drugom krugu izbora "jer ne možete da porobite 7 miliona ljudi, držati ih ispod vode i ubeđivati da će im izrasti škrge".

2 sasa jankovic 2 foto i.m. Brojne poznate ličnosti sa Jankovićem na bini; foto: I.M.


Janković: Građani, počeli su da se plaše vas!

Ranije danas Saša Janković je, obilazeći Prokuplje, naglasio da građani ne smeju da se plaše jer razloga za strah ne sme da bude. 

Vlast treba da se plaši građana, isto kao što i mrak uzmiče pred svetlošću - rekao je Janković.

Razgovarajući sa Prokupčanima, Janković je poručio da što se više budu plašili, "oni postaju sve drskiji, bahatiji i bezobrazniji".

Ali, reći ću vam nešto: sada su oni počeli da se plaše vas! Zato što su rezultati svih istraživanja takvi da je potpuno jasno: ukoliko Aleksandar Vučić ne uspe da pokrade izbore u prvom krugu, u drugom sigurno gubi – poručio je Janković.

Šetnji građana sa Jankovićem kroz centar Prokuplja, pridružili su se i bivši košarkaški trener i selektor Dušan Duda Ivković, novinar Srđan Škoro i druge javne ličnosti koje su uputile otvorenu podršku Jankovićevoj kandidaturi.

Doček Jankovića u Vranju uz pištaljjke i bubnjeve

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mongon

    21:05 // 18. 3. 2017.

    tako je

  • Zavejani grad

    17:05 // 18. 3. 2017.

    Bravo Vranje..bravo juznjaci...bravo Srbi... Nislije...samo slozno...cekamo trenutak...kao 97. kao 2000....sirite dalje..mora biti drugog kruga...mora doci do promene...

  • SLEDECI PETAK CE SALE DA BUDE U NISU

    21:21 // 17. 3. 2017.

    Nislije, nemojmo da se obrukamo.
    Ne dozvolimo da Vranjanci budu brojniji od Nislija.
    Okupiimo se u sto vecem broju sledeceg petka na ulicama.
    Da isteramo bagru iz njihovih brloga i da konacno i nama svane.
    Danasnji miting u Vranju, je pokazatelj, da diktator uskoro pada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: