Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 29. 11. 2017.

| Politika

Jasmina Ranđelović novi zamenik gradonačelnika Leskovca

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
jasmina randjelovic
Desna ruka gradonačelnika Leskovca, foto: B.A.

Nakon što je dosadašnji zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović "iz ličnih razloga" podneo ostavku, na tu funkciju imenovana je Jasmina Ranđelović.

Ranđelovićeva je, kako se navodi u njenoj biografiji, završila Medicinski fakultet u Nišu, kao i specijalističke studije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Upravo je ovo bio povod za raspravu na sednici Skupštine Grada, koju je, pre tajnog glasanja, povela odbornica Demokratske stranke Jelena Spirić.

Naime, Spirićeva nije dovodila u pitanje samo obrazovanje predložene kandidatkinje, već kako će osoba koja se specializovala za lečenje ljudi i koja nema iskustva u politici, obavljati odgovoran posao u Kabinetu gradonačelnika.

S obzirom na to da je ovo predlog gradonačelnika, mislim da on treba da bude ovde da obrazloži šta je baš nju izdvojilo od silnih odbornika sa više iskustva - rekla je Spirićeva.

Spirićevoj, ali i svim prisutnim odbornicaima, odgovorio je upravo gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je rekao ako osoba koja završi jedan od najtežih fakulteta sa visokom prosečnom ocenom, zna više stranih jezika i koja je bila stipendista različitih fondova, nije kompetentna, onda ne zna šta bi više dodao.

Uvek se teži ka mladim, obrazovanim intelektualcima koji su naša budućnost - rekao je Cvetanović.

Inače, Ranđelovićevu je od 57 odbornika, koliko je glasalo, podržalo njih 56, dok je jedan bio protiv. Ona je do sada bila odbornica sa koalicione izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", ali s obzirom na to da joj je istekao mandat, predložena je za zamenika gradonačelnika.

Na njeno mesto odbornika sada će biti Olivera Karadžić, kojoj je na današnjoj sednici potvrđen mandat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Yulu

    08:09 // 30. 11. 2017.

    Gore ne može da bude sve samo najgore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: