Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 21. 5. 2012.

| Politika

Jedino Prokuplje, Trgovište i Surdulica za Tadića

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
tadic i nikolic rezultati
foto: seebiz.eu

Predsednički kandidat DS Boris Tadić je jedino u ove tri opštine na jugu Srbije, prema nezvaničnim rezultatima, odneo pobedu, a u pojedinim mestima Nikolić je imao i trideset odsto više glasova.

Prema podacima iz Srpske napredne stranke na 85 odsto obrađenih glasova u Nišu je Tomislav Nikolić osvojio 59,5 odsto glasova, dok je kandidat Demokratske stranke dobio 40,5.

U Leskovcu je takođe veće poverenje građana dobio kandidat SNS. Takva je situacija i u čitavom Pčinjskom okrugu gde je imao oko 16 procenata više glasova nego predsednički kandidat DS, što je jedna od najubedljivijih pobeda Tomislava Nikolića u svih 24 okruga u Srbiji.

Najveća razlika bila je opštinama Svrljig, Babušnica i Crna Trava. U Svrljigu je Nikolić osvojio 62,25 odsto glasova, naspram Tadićevih 35, 01. U Babušnici je razlika bila slična dok je ubedljiva pobeda Nikolića zabeležena u Crnoj Travi. On je u ovoj opštini Jablaničkog okruga dobio 68,16 odsto glasova, dok je Tadiću pripalo 31,01.

Najmanja izlaznost zabeležena je u Medveđi, samo 29,87 odsto. Takođe, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku u selu Kapit u ovoj opštini niko nije glasao za kandidata SNS-a, dok je Tadić imao 13 glasova.

U Pirotu je izlaznost bila 48,39 odsto. Nikolić je osvojio 54,06 odsto glasova, a kandidat DS 42,99. Slično je bilo i u Blacu, s tim što je izlaznost bila veća za 10 odsto.

U Prokuplju je Tadić bio bolji za manje od jednog procenta, dok je u Trgovištu osvojio 53,26, a u Surdulici 50,29 odsto glasova.

Prema podacima iz Republičke izborne komisije zvanični rezultati predsedničkih izbora biće poznati  u četvrtak.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Dimic

    21:47 // 2. 6. 2012.

    TUGA.

  • prokupcanin

    10:26 // 2. 6. 2012.

    Sramota me sto sam iz prokuplja ljudi u ovom gradu je tolika beda da je to neverovatno a glasali zute kupili glasace flasama zejtina,secera i sa po 1500din glas.....

  • BOXI

    21:12 // 27. 5. 2012.

    Znaci narod je glasao i pokazao ko treba da vlada i vladace i te kako, bravo za Tomu, a zutaci puli ste ko zvecke hehehe, aj setnja bre, dojadili ste ovom narodu znaci unistili ste nas zamalo, hvalim te Boze konacno da dodje pravi covek na vlast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: