Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 17. 7. 2019.

| Politika

Jedinstvena Srbija: Niš poput Jagodine treba da ima besplatan javni prevoz

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
jedinstvena srbija
Ideju testirali kod građana; Foto: JS

Aktivisti i funkcioneri Jedinstvene Srbije kažu da bi Niš trebalo da liči na Jagodinu, a zalažu se za besplatan javni prevoz za najugroženije socijalne kategorija stanovništva - đake osnovnih i srednjih škola, studente, penzionere, kao i građane starije od 65 godina.

U razgovoru sa građanima aktivisti JS testirali su ideju besplatnog prevoza koja se, navode, već primenjuje u Jagodini u kojoj je na vlasti Dragan Marković, predsednik njihove stranke.

Vodimo se time da budžet troše građani, a ne političari. Zato tražimo da i u Nišu bude organizovanje besplatnog prevoza za najugroženije socijalne kategorija stanovništva: đake osnovnih i srednjih škola, studente, penzionera kao i lica starijih od 65 godina. Više od 20 opština i gradova u Srbiji imaju primenjen model besplatnog prevoza za ove kategorije stanovništva zašto ne bi to mogao biti i naš Niš - kažu iz JS.

Navode i da nema jake Srbije bez jakog Niša i da svaki grad treba da bude ili bar liči na Jagodinu i da će se za to zalagati i u budućnosti. Podsećaju i na primer prevoza u Jagodini.

Od ove godine Jagodina je otišla i korak dalje. Svi stanovnici Jagodine, njih 80 hiljada, ali i turisti koji je posete imaju mogućnost da besplatno koriste linijski prevoz. Mi ne tražimo da Niš to primeni danas, ali hoćemo da što pre uđemo u proces realizacije ostvarivanja ovog benefita za sve naše učenike osnovnih i srednjih škola, studente, penzionere i lica starijih od 65 godina. Da građanima vratimo osećaj da grad stoji iza njih i stara se o njihovim potrebama - navode iz JS.

Dodaju i da je besplatan prevoz uvelo još nekoliko gradova u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    15:31 // 18. 7. 2019.

    Nisam ljubitelj Palme,jer se,kao i Ljajic,uvek ubaci u vlast i demagog je !
    No,sto se tice lokal-patriotizma,da je Lambrozo bar 10 -i deo njega,bilo bi nam mnogo bolje!

  • mirjana

    12:19 // 18. 7. 2019.

    na izbore glasajmo svi za palmu i resen problem

  • Ilic

    07:36 // 18. 7. 2019.

    Pa njihov predsednik gradskog odbora u Nisu Boza je promenio pet stranke do sad, sad je vecnik u Medianu vec trecu god a narod i ne zna da postoje po par vecnika u svaku Opstinu a svi primaju preko 70000 din platu a dodju na poso jednom u nedelju dana, jer narod i ne zna da oni postoje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: