Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 16. 5. 2022.

| Politika

Jeremić: Počelo veliko preletanje na političkoj sceni Srbije

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
vuk jeremić
Jeremić kaže da Narodna stranka neće učestovati u "prelaznom roku"; Foto: JV

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je na sastanku u Nišu da je na političkoj sceni Srbije počeo “prelazni rok” i da će neke “zvezde” preći u tabor večitih rivala. Smatra da je reč o prekompoziciji sličnoj onoj koja se dogodila 2008. ili 2012. godine i kaže da Narodna stranka u tome neće učestvovati.

Kako bi se ublažio šok, “žaba javnog mnjenja” kuvana je mesecima, istakao je Jeremić na sastanku sa predsednicima odbora Narodne stranke iz južne i istočne Srbije.

Koliko su se ti preokreti posrećili narodu i državi, neka svako sam zaključi - navodi on.

Dodaje da Narodna stranka neće menjati svoj dres, politiku i uverenja bez obzira na međunarodne okolnosti.

Ostaćemo verni onome za šta smo se zalagali i u izbornoj kampanji obećali građanima, šta god se u međuvremenu dogodilo - pandemija, krah berze, invazija Rusije u istočnoj Evropi, neka buduća invazija SAD na Bliskom istoku, Kine u Aziji ili invazija vanzemaljaca - objašnjava Jeremić.

Njihova misija je, kako navodi, da u Srbiji postane moguće dostojanstveno živeti od poštenog rada, da svi imaju jednake mogućnosti i da pravosuđe, mediji, izborna komisija i javna preduzeća slobodno funkcionišu.

To se ne može postići preletanjem, izdajom, lažima i odlaskom na kanabe kod Aleksandra Vučića. Narodna stranka će se boriti bez kalkulisanja, sve i da ostanemo poslednji koji ne prihvate da ’legnu na rudu - rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke i predsednik niškog ogranka Đorđe Stanković poručuje da će im u narednom periodu prioritet biti lokalni izbori 2024. godine i jačanje organizacije.

Inače, za vikend je u Nišu održan sastanak vrha Narodne stranke i njenih odbora sa juga i istoka Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aha.

    15:30 // 16. 5. 2022.

    Čisto da potrošim reč: jel' postoji neki poseban razlog što JV ne objavljuju moje komentare nezavisno od njihovog sadržaja, npr neko bleklistovanje, ili je reč prosto o nasumičnom hiru? Pitam da se ne bih zamarao kuckajući ovde; uvek mogu da koristim Facebook.

    • Aha.

      16:19 // 16. 5. 2022.

      Dražesno.
      Sad možda ne bi bila loša ideja da objavite i moj današnji, sasvim pristojan i primeren komentar na ovu vest, zbog čijeg ignorisanja sam i postavio ovo pitanje. Šta vi mislite?

  • Đeljana

    14:30 // 16. 5. 2022.

    A što se tiče morala...pa morala sam.

  • Марина

    13:08 // 16. 5. 2022.

    Нисам хтела натерали ме.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: