Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 26. 12. 2017.

| Politika

Jeremić: Sledeći lokalni izbori u Nišu izgledaće kao oni u Pećincima

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti

Zastrašivanje, pa čak i fizičko nasilje su ono što je obeležilo lokalne izbore u Pećincima, a lider Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da će se ovakva slika videti i na biralištima u Nišu i ostatku Srbije, ukoliko se ne “stane na put” aktuelnom režimu Srpske napredne stranke.

Jeremić ističe da je to što postoje spiskovi gde su poimence nabrojani glasači kojima su se članovi vladajuće stranje obraćali na kućnom pragu, u najmanju ruku zabrinjavajuće. On dodaje da su vanredni lokalni izbori u opštinama gde je SNS dobio dvotrećinsku većinu bili nelegalni i nelegitimni, te da ih je zbog toga njegova stranka zajedno sa Pokretom slobodnih građana bojkotovala. Vuk Jeremić 15 minuta Rekao da opozicija mora da se ujedini; Foto: JV

Ovakvu sliku, dodaje, ukoliko se nešto ne preduzme, mogu da očekuju i Nišlije na sledećim lokalnim izborima.

Videli ste i onog čoveka koji dolazi i otima telefon i baca ga i posle taj isti SNS-ov batinaš govori u kameru Pinka skaradne laži i predstavlja se kao žrtva. Mnogo veći problem je u tome što će tako što su izgledali izbori u Pećincima, ukoliko ne stanemo na put režimu, izgledaće sledeći lokalni izbori u Nišu - rekao je Jeremić.

Vođa Narodne stranke, koji je podržao Dragana Đilasa na predstojećim izborima u Beogradu, kaže da je bila greška što opozicija nije bila ujedinjena na predsedničkim izborima u aprilu, te da tu grešku neće da ponovi, uprkos ranijim sukobima sa nekadašnjim partijskim kolegom.

Dragan Đilas je mene izbacio iz Demokratske stranke, protiv moje volje, i to u trenutku kada sam bio predsedni Generalne Skupštine UN. Imam svaki razlog na svetu da imam otklon od Đilasa, ali mislim da u ovom trenutku je od presudnog značaja da ostavimo i lične sujete i partikularne partijske interese po strani. Kad je dete bolesno tada u pomoć zovete i stričeve sa kojima ne razgovarate - rekao je Jeremić.

U Nišu je održao tribinu “Put iz haosa” jer je, dodaje, “obračun između različitih frakcija vlasti dobio mafijaški oblik.”

Na zvaničnoj listi najnebezbednijih prestonica Evrope, Beograd je na drugom mestu, posle Kijeva, a u Ukrajini se dešava građanski rat. Situacija bezbednosna i svaka druga je mnogo gora u Nišu nego u Beogradu, ako je Beograd drugi na listi najgorih, zamislite gde bi tu bio Niš - dodao je Jeremić.

Kompletan intervju sa Vukom Jeremićem pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Niš

    09:27 // 28. 12. 2017.

    Situacija u kome se društvo nalazi umnogome podseća na period sa početka 90tih. Razjedinjena opozicija, crveno crno koalicija na vlasti, beznađe kod mladih, koji u velikom broju odlaze iz zemlje.
    Ako ovu priliku ne iskoristimo i ne počnemo da ispunjavamo ono što je propušteno 6.oktobra (počev od lustracije), bojim se, neće nas ostati dovoljno da iskoristimo neku sledeću priliku.

  • Mnogo nas ima

    13:29 // 27. 12. 2017.

    To ie jak tim u kom igra sestocifren broj igraca i "prijatelja" i neprijatelja.

  • VAC tim

    11:04 // 27. 12. 2017.

    Lepa slika kao u Mionici. Na bini sede Dacic, Markovic i Seselj, a u publici sve penzioneri i ljudi preko 50 godina. Umesto da pogledaju neki kulturno-umetnicki program oni gledaju ljude koji su 30 god.na vlasti i prodaju hoklice da pune budzet. Toga nema nigde. Cela Srbija je kao Pecinci i Mionica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: