Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 19. 9. 2012.

| Politika

Još 4 komisije u Medijani

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
sednica-medijana.jpg
Sednica Skupštine Opštine Medijana

Skupština Gradske opštine Medijana usvojila je izmene Statuta opštine kojima se predviđa formiranje 4 nove komisije, što znači da ih sada u Medijani ima ukupno 8. Opozicija tvrdi da je to nepotrebno.

Odbornici opozicije ukazivali su tokom sednice da je potpuno nejasno zbog čega se formiraju komisije, a isticali su i da su potpuno nepotrebne i da se preklapaju u nekim segmentima sa već postojećim komisijama.

Odbornik LDP-a Predrag Jelenković kaže da Statut mora da pretrpi javni uvid i da u Medijani to nije učinjeno na pravi način. Kako kaže 4 nove komisije su formirane bez “ozbiljnih obrazloženja”.

- Samo kad pogledate jednu komisiju gde se ponavljaju iste reči iz prethodnih to se vidi da je neozbiljna komisija. To je jasno kao dan i to su mnogi prećutno priznali. Komisije su potrebne za udomljavanje kadrova iz koalicije na vlasti – kaže Jelenković.

Predlagač novih komisija je Skupština opštine, a njen predsednik Momčilo Radojčić kaže da je cilj njihovog formiranja uključivanje više predstavnika koji bi bili spona između građana i njihovih ideja i aktuelnih tema na nivou grada.

- U ovom periodu posebno po pitanju stanja društva i proslave Milanskog edikta. Komisije su tu da potpomognu na tom delu da se ti projekti razviju na maksimalno kvalitetan način – rekao je Radojičić.

Na kritike opozicije predsednik Skupštine kaže da predlagači nisu bili u situaciji da svaku komisiju “u delu opisa profilišu do detalja”. radojicic Momčilo Radojičić. arhivska fotografija

- Za svaku komisiju ima mnogo toga što može da se veže za dodatne aktivnosti i delatnosti koje nas okružuju ili su vezane za teme našeg življenja. Ono što je najbitnije u celoj ovoj priči mi smo platni fond koji se odnosi na rashode za tu grupaciju radnih tela zadržali na istom nivou i to je ona poenta da se u troškovnom smislu ne optereti budžet opštine Medijana – rekao je Radojičić.

Ipak, prema rečima Jelenkovića LDP će insistirati na postavljanju svog člana u svakoj komisiji da bi se, kako kaže, videlo šta će i kako te komisije da rade.

U Opštini Medijana već su postojale Komisija za socijalna pitanja, Komisija za razvoj lokalne zajednice, Komisija za komunalna pitanja i urbanu estetiku i Komisija za rad sa savetima građana i građanske inicijative.

Uz nove 4 komisije u buduće, u Opštini Medijana biće ih ukupno 8.

Na zvaničnom sajtu opštine stoji da Skupština opštine po potrebi obrazuje povremene komisije, radne grupe odbornika i druga povremena radna tela radi razmatranja određenih pitanja iz svoje nadležnosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    17:51 // 19. 9. 2012.

    Sramota, blago receno. Stop stranackom zaposljavanju....,gospodo na vlasti niste polozili prijemni, brukate se na svakom koraku, u svakoj opstini, Skupstini grada Nisa, svakom preduzecu i ustanovi. Demokrate su Vas stavile u mali dzep na pocetku mandata. Zasto demonstrirate silu kada nemate znanje? Covek se drzi za rec..., sta ste obecavali a sta radite....?

  • dragan

    16:16 // 19. 9. 2012.

    A posao komisije je da odrze sastanak otprilike jednom u 3 meseca. Te komisije su najveci bezobrazluk i bahatost nasih dragih politicara na vlasti i onih u opoziciji.

  • Kljuc

    15:36 // 19. 9. 2012.

    Komisije su i te kako potrebne, raspitajte se zasto. Necu ja da vam obrazlazem sada ovde.

    • Boban Dz.

      13:01 // 22. 1. 2013.

      Ajde molim te objasni kako lopovluk može da bude iz najbolje namere. Svo vreme vicete bre drzte lopova a za to vreme sve pokradoste. Ali nece moci ni ovo dugo, brzo ce bankrot jer vise niko nece da daje pare za nesposobnu bagru ma kako se zvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: