Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:36, 20. 7. 2017.

| Politika

Još jedna poseta vojnih diplomata Srpsko-ruskom humanitarnom centru

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Foto: RSHC
Vojne diplomate u razgovoru sa direktorom niškog Centra; Foto: RSHC

Vojni atašei ambasada Švajcarske, Austrije i Poljske proveli su 3 sata u poseti Srpsko-ruskom humanitarnom centru tokom koje su u realnom vremenu preko satelita pratili situaciju sa šumskim požarima na Jadranskoj obali, saopštili su iz Centra. Diplomate su informisane o pravnim osnovama rada Centra, kao i planovima i razvoju Centra u budućnosti.

Predstavnici triju ambasada upoznati su sa doprinosom Centra u sprečavanju elementarnih nepogoda i otkljanjanju njihovih posledica, kažu iz Centra, kao i sa isporukom nove opreme i radom kompleksa za obuku i trening “Šturm”.

Gosti su postavljali pitanja o radu spasilaca, održavanju praktičnih kurseva za lokalne stručnjake i volontere, a posvetili su pažnju i psu Centra, našoj Alpi- rekli su iz Centra.

Najviše pitanja bilo je vezano za elektronski centar, kao i o planovima Centra za budućnost. 


Predstavnici Centra začuđeni saopštenjem Ambasade SAD

Ovo je bila druga poseta Centru od strane vojnih diplomata zapadnih zemalja u poslednjih nedelju dana. Prošle nedelje održan je prvi rusko-američki susret u Centru, kada je u Nišu boravio pomoćnik vojnog atašea ambasade SAD Hajrum Garvin. Nakon te posete Centar je izdao saopštenje, od koga se kasnije ogradila Ambasada SAD.

Prošle nedelje posetio nas je predstavnik Ambasade SAD, po prvi put za 3 godine. Bio je, gledao, pitao. Pokazali smo sve. Odgovorili na sva pitanja. Nakon toga smo napisali kratko i objektivno saopštenje. Dobili smo potpuno neočekivani odgovor da ono ne odražava njihovu tačku gledišta - ističu iz Centra.

Podsetimo, američka Ambasada saopštila je posle posete Centru “da nisu videli ništa što bi ukazivalo na potrebu da Srpsko-ruski centar dobije diplomatski status”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: