Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 4. 4. 2016.

| Politika

Jovanović: Bilbord je vapaj za promenama

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
bane jv
Bilbord na jedinoj raskrsnici sa kamerama; foto: Vanja Keser

Nekada poznat po kružnim tokovima u gradu, posle nekoliko godina “apstinencije” Branislav Jovanović, jedan od lidera koalicije “Niš moj grad”, na raskrsnici kod Crvenog pevca apeluje na ukidanje kamera i kazni. Prednost daje izgradnji kružnih tokova.

“Da ponovo radimo i gradimo”, “Ne pauk”, “Da javne garaže”, “Ne kamere”, “Ne kazne”, “Da kružni tokovi” - ove poruke su ispisane na 25 kvadrata bilborda sa kog se sa šlemom u rukama i osmehom na licu Jovanović obraća biračima.

Kaže da nije protiv kažnjavanja, a raskrsnicu kod Crvenog pevca za postavljanje transparenta, kako nam je rekao, izabrao je da pokaže da su kružni tokovi bolje rešenje.

Postavljanje semafora sa kamerom je nepotrebna globa za građane. To je skuplje rešenje koje odgovara interesnim grupama zbog rezervnih delova i održavanja. Kad struja nestane, semafori ne rade. Sve je ovo razlog zašto su kružni tokovi bolji - objašnjava Jovanović.

Jovanović navodi da je apelovao da se na još deset mesta u najužem centru postave kružni tokovi, jer je to višestruko korisno i jeftinije na duži period. Kada je reč o "Parking servisu", kaže da je postao “noćna mora” i “udar na budžet naših građana”.

Moj bilbord je u stvari vapaj za promenama u ovim, a i u mnogim drugim oblastima u našem gradu - kaže Jovanović.

Podsetimo, Branislav Jovanović je od 2005. do 2013. godine bio na čelu Direkcije za izgradnju grada. Prozvan je “kraljem kružnih tokova” jer je inicirao izgradnju 13 kružnih saobraćajnića na najprometnijim raskrsnicama u Nišu.

Marta 2014. godine je uhapšen pod optužbom za korupciju, uz još četvoricu tadašnjih javnih funkcionera. U pritvoru je proveo puna 2 meseca, optužnica protiv njega još uvek nije podignuta.

Početkom 2015. sa kolegama iz Ujedinjenih regiona Srbije osnovao je Narodni pokret Srbije, a pre nekoliko meseci se udružio sa DS, SDS i LDP i zajednički nastupaju na izborimau Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • REPUBLIKA JUZNA SRBIJA

    14:26 // 10. 4. 2016.

    BANANA ZA PREDSEDNIKA!

  • REPUBLIKA JUZNA SRBIJA

    14:24 // 10. 4. 2016.

    Bane je legenda, mrzeo ga ili voleo neko to je jedini covek koji je nesto uradi za NIS! Barem 10 obdanista je izgradio iz temelja, isto toliko obnovio, nebrojene osnovne i srednje skole renovirao u Pasi poljani i novu napravio i gde sve ne, kruzni tokovi su najmanje sto je uradio za ovaj grad! Da smo pametni da ga izaberemo i srusimo mafiju iz Parking servisa i SNS! Budite se ljudi! DOLE VLADA=SNS

  • Mikica

    08:43 // 5. 4. 2016.

    Mozemo da ga volimo ili ne volimo,covek je legenda ovog grada,dali je pravio od njegovih ili nasih para on je pravio i ovi bi trebalo da prave od nasih pa gde su ti bulevari.Mislim da je dosta bilo isprobavanja'cetiri godine su nam uzeli ili cak unazadili a da nista nisu uradili, glasajmo sigurno,glasajmo pravog lokal patriotu'BANANU'!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: