Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 13. 6. 2014.

| Politika

Jovanović: Hapšenja su osveta poraženih julovaca

Autor:Predrag Blagojević, Grupa autoraIzvor:Južne vesti
Branislav Jovanović

Lider niškog URS-a optužio je čelnike grada i policije da se iza njegovog i hapšenja ostalih funkcionera krije namera da se oni kompromituju, a stranka izbaci iz vlasti.

Jovanović kaže da je u pitanju "predstava poraženih julovaca i pomahnitalih policajaca", ne precizirajući na koga misli, a da će "sve biti jasnije" nakon sednice Skupštine Grada koja će, kako kaže, biti održana 26. juna.

-  Ali, ako se 26. juna mi izbacimo iz koalicije, a pritom su nam oteta još 7 odbornika i normalno da smo načeti kao odbornička grupa, jer ljudi su uplašeni... šta će sa mnom, šta će s njima, a već Direkcija je uzeta, iako je po koalicionom sporazumu pripala nama, onda je pozadina jasna, da se istisnemo sa svih pozicija - kaže Jovanović.

On je pojasnio da su ostale stranke vladajuće koalicije potpukupile 7 odbornika URS-a, kako bi ovi promenili stranku.

- Najbolji primer je da je jedan odbornik dvoje članova porodice već zaposlio u Pošti, a ima takvih primera za svakog. Tačno znam kolika je cena. Ako se ta berza nastavi u gradskoj Skupštini, onda nema demokratije - rekao je Jovanović.

Ipak, on je odbio da kaže ime odbornika koji je, kako tvrdi, zaposlio rođake u Pošti, kao i da kaže kako su ostali potpkupljeni, a novinare je pozvao da "sami to otkriju".

Branislav Jovanović pokazuje dokumentaciju "Dokazi da nisam kriv"; Branislav Jovanović sa novinarimaPodsetimo, Branislav Jovanović je, kao izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša, uhapšen 26. marta zbog sumnje da je umešan u korupciju. Zbog toga je u pritvoru proveo puna 2 meseca. Tada je pored njega uhapšena i velika grupa visokih javnih funkcionera.

U svom prvom pojavljivanju pred niškim novinarima Jovanović je pokazao i dokumentaciju koja, kako tvrdi, dokazuje da su svi oni bili uhapšeni bez ikakve potrebe.

Trenutno nije potpuno jasno ko sve čini vlast u Nišu.

Pored vladajuće Srpske napredne stranke, na čijoj se "kvoti" nalaze i DSS i SDPS, u koaliciji su formalno i stranke okupljene oko SPS i URS. Međutim, u međuvremenu im se priključile još neke stranke.

Nakon formiranja "Niške priče", nastale rascepom u LDP, a koja se ubrzo pripojila SDPS Rasima Ljajića, iako su to demantovali, neformalno je deo vlasti postala i "Koalicija za Niš".

Lider tog političkog pokreta Slaviša Dinić je u Opštini Pantelej dobio visoku funkciju, a njihovi odbornici su prilikom glasanja za upravnika Narodnog pozorišta ostali u skupštinskoj sali, a time direktno omogućili izbor Ivana Vukovića.

Za sada se kao opozicija u niškoj Skupštini deklarišu odbornici Demokratske stranke, Nove demokratske stranke i preostali odbornik LDP.


"Znao sam da se sprema hapšenje Simonovića"

Branislav Jovanović je izneo i tvrdnju da je bivšeg gradonačelnika Niša Miloša Simonovića još pre godinu dana upozorio da "mu se sprema hapšenje", a da je informaciju o tome dobio od "izvora iz lokalne vlasti".

Međutim, i tu je odbio da kaže ko je bio izvor.

Miloš Simonović je uhapšen 27. maja zbog sumnje da je na nelegalan način besplatno dao u zakup bioskop "Vilingrad". I dalje je u pritvoru.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    10:17 // 17. 6. 2014.

    Ko je onda zaposaljavao sve ove godine po Nisu ako nisi ti Bane? Ko je muvao i petljao po direkciji kako je stigao ako nisi ti Bane?
    Ko je Toncev gradnji omogucio posao ako nisi ti Bane?

  • JUZNO SRPSKA REPUBLIKA

    08:38 // 16. 6. 2014.

    Samo napred Bane! Sve na medjunarodni sud, celu državu! Svi zajedno!

  • Zoran

    04:39 // 16. 6. 2014.

    Bane,

    da si svoje vreme u vlasti posvetio demontiranju nakaradnog sistema koji je stvorio Sloba & Co i radio na uvodjenu sistema koji postuje prave vrednosti i institucije, ovo ti se ne bi desilo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: