Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 16. 7. 2018.

| Politika

Jovanović: Javna garaža kod Doma zdravlja je nova globa za Nišlije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
Protiv javne garaže; Foto: E.M.

Gradnja javne garaže umesto besplatnog parkinga kod Doma zdravlja, kako navodi odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović, predstavlja još jednu globu koja će se naplaćivati najosetljivijim grupama, deci, starijima i bolesnima. Dodaje i da Niš neće imati nikakve prihode od ove garaže, a daje Javnom komunalnom preduzeću Parking servis besplatno zemljište.

Opozicionar Jovanović navodi da građanima pored notara, izvršitelja i ranije uvećanog poreza na imovinu ne trebaju novi nameti, a da je najveći apsurd to što JKP Parking servis nije uradio ekonomsku računicu za ovaj projekat jer će, kako kaže, koštati oko 35 miliona dinara.

Biće postavljena polovna čelična konstrukcija verovatno iz beogradskog Parking servisa koja košta oko 20 miliona dinara - kaže Jovanović.

Kritikujući ceo projekat, Jovanović naglašava i da će niški Parking servis da podigne kredit za ovu investiciju, a parking će biti na gradskom zemljištu koje će ovo preduzeće dobiti na poklon od Grada, a da Niš od toga neće imati nikakve koristi.

Ono što je najtužnije je da trenutno kod Doma zdravlja ima 53 besplatnih parking mesta, a da će se sa ovim „naučnim“ poduhvatom taj broj uvećati za 15 novih parking mesta i naplaćivati - objašnjava Jovanović.

Kao pozitivan primer poslovanja, Jovanović ističe leskovački Parking servis gde se, kako navodi, polovina prihoda tog preduzeća sliva u budžet Leskovca. Zato Jovanović oštru strelicu kritike odapinje prema čelnicima Niša.

Ima li pameti u ovom gradu da uradite nešto u korist grada i građana Niša? - pita Jovanović.

Podsetimo, kod Doma zdravlja u Nišu gradi se dvospratna javna garaža, a prema konkursnoj dokumentaciji javne nabavke posao vredan 20,3 miliona dinara dobio je beogradski Parking servis, a otvorena garaža bi trebalo da se “brzo montira” i da “ne bude starija od 10 godina”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • građanin

    10:59 // 1. 8. 2018.

    Ne znam puno o toj javnoj garaži, ali me interesuje DA LI IKO U GRADU NIŠU zna da se u sred grada, gde je kvadratni metar zemljišta skuplji od zlata-nalaze nezavršeni građevinski objekti koji stoje kao neko RUGLO i podsećaju nas na ovo zlo vreme. Apsolutni rok za upotrebnu dozvolu započetog objekta po ZAKONU je 5 godina, zar ne majstori..? Ono o čemu govorim se nalazi između Dušanove i G.Jankovića

  • BK

    03:08 // 17. 7. 2018.

    Čemu tolika akcija,ako se kapacitet povećava za samo 15 mesta.Ja iskreno ne verujem u tu informaciju,ali ako je stvarno tako onda gradjani imaju ozbiljan problem sa nepismenim i nestručnim diletantima koji vode grad.

  • Mara

    21:12 // 16. 7. 2018.

    Slažem se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: