Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 3. 4. 2015.

| Politika

Jovanović: Moje hapšenje je politička farsa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Branislav Jovanović u studiju Južnih vesti

Godinu dana nakon hapšenja zbog sumnje na korupciju Branislav Jovanović, nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju Niša i lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, kaže da je jasno da je njegovo pritvaranje “pokušaj da se on provuče kroz blato”.

U pritvoru je proveo više od mesec dana zbog sumnje da je učestvovao u malverzaciji sa plaćanjem komunalnih taksi investitora prilikom priključivanja na toplovod. Međutim, kako sam Jovanović kaže, on je takvim odlukama bio vizionar.

To što sam ja radio i što mi se stavlja na teret sada je deo Zakona o planiranju i izgradnji, Član 92. gde moraš pripremu i opremanje lokacije da priznaš investitoru. Na tom principu se radi “Beograd na vodi”. Ja sam za takve poteze koje sam povlačio ranije osumnjičen, a u stvari sam bio vizionar - kaže Jovanović.

Kada govori o svojim nekadašnjim koalicionim partnerima najčešće ih naziva neradnicima i ljudima koji nisu sposobni da vode Grad, jer gledaju samo lične interese i gomilanje funkcija.

Kaže da je koaliciju napustio onog trenutka kada su počele kupovina odbornika i pretnje direktorima.

Videlo se da su to ljudi koji ne drže reč i koji su u kontaktima sa mnom često pominjali da Simonoviću (bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović prim. sut.) mora da se nađe nešto. Da ih posao ne interesuje. Da rade za vikend privatno i da zarade po 1.000 evra. Ubeđen sam da prebijanjem i hapšenjem neistomišljenika, kao što su radili do sada, neće ništa postići - rekao je Jovanović.

Jovanović tvrdi da je “politička korupcija u Nišu najizraženija”. Da to nikom dobro ne donosi, kako kaže, pokazuje i nedavno raspuštanje Gradskog odbora SNS.

Kako će oni koji ni stranku nisu mogli da vode da vode Grad? - pita Jovanović.

Ko su penzioneri sa funkcijama, zašto je gradonačelnik Niša Zoran Perišić kočnica za završetak infrastrukturnih projekata, da li u raspravama Jovanovića sa zamenikom gradonačelnika Ljubivojem Slavkovićem postoji nešto lično i kako, prema mišljenju funkcionera NPS, funkcioniše sprega tajkuna i vlasti u Nišu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DrMr

    14:13 // 4. 4. 2015.

    Samo napred ‚‚šifrovani‚‚i pišite na portalu šta hoćete,ali nemojte da neistomišljenicima ‚‚gužvate inteligenciju‚‚ i da patetikom i lokal patriotizmom oživljavate ‚‚personu non grata‚‚!Hvala!

  • ivan

    23:47 // 3. 4. 2015.

    Sve je istina sto je Bane rekao. Podrska Banetu.
    PS-nema kontra-komentara i botovi su raspusteni :-)

  • braca petrovic

    22:18 // 3. 4. 2015.

    U Nisu vlada zlatno pravilo medju selsku elitu koja vodi grad RADI POSTENO I PAZI DA TE NE UVATE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: