Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 26. 6. 2017.

| Politika

Jovanović: “Niška mlekara” postaje magacinski prostor

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
jovanovic
Jovanović o propalim niškim preduzećima; foto: NPS

Od ukupno 300, u Niškoj mlekari ostalo je još svega dvadesetak proizvodnih radnika, kaže Branislav Jovanović, odbornik Narodnog pokreta Srbije u Skupštini Grada i podseća na slučajeve MIN Vagonke i MIN Lokomotive gde je bez posla ostalo 600 radnika.

On napominje da je pre nekoliko godina država uložila u Nišku mlekaru 580.000 evra, otvorila 52 nova radna mesta i dala 6.000 evra po svakom novom radnom mestu, jer bilo je intencija da pored stranih i domaće firme dobijaju podsticaj.

Onda je otvoren pogon u Svrljigu gde je Niška mlekara snabdevena kvalitetnim mlekom i prestalo se sa uvozom mleka iz Vojvodine i drugih delova juga Srbije. Da li će Grad sprečiti da Niška mlekara postane magacinski prostor? - podseća Jovanović.

Jovanović na kraju postavlja i pitanje o niškom Vulkanu, gde je prema njegovim informacijama ostalo svega pedesetak radnika i 20 ljudi u administraciji, od njih 230 koliko ih je ukupno bilo.

Zaključuje da je uzaludno otvaranje novih radnih mesta, dok se postojeća gase.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Fred ventura

    21:04 // 7. 8. 2020.

    Ne kupujem vise NIŠTA strano I iz Iml... A

  • EdictusMediolanese

    17:20 // 6. 8. 2020.

    Jos kad bi bili nepristrasni super bi bilo. Sta je ova lopina uradila za Nis? Haos su napravili sa stadionom I halom, pokrali boga oca. On I Simonovic su nas zeznuli za izmestanje pruge, cvoriste Juznog toka je trebalo biti u Nisu I sta sve ne. Nadjite nekog KP.je nesto dobro uradio da komentarisi a ne ove ne znam kako da ih nazovem.

  • pilot

    15:14 // 28. 6. 2017.

    Колико је фирми и радних места затворено у Нишу од 1996 године када је Бане царевао? Колики су трошкови направјени у Дирекцији за изградњу града, а не односе се на изградњу? Још ће он нешто да саветује, страшно!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: