Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 25. 5. 2018.

| Politika

Jovanović: Pola mandata vlasti u Nišu je prošlo, tražimo izveštaj o radu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Bane Jovanović
Odbornik Jovanović kaže da se bliže lokalni izbori u Nišu; foto: JV

Gradska vlast u Nišu “izgurala” je već pola mandata, a kako kaže niški odbornik Branislav Jovanović “od obećanih reformi i boljeg života ništa”, te zato poziva gradonačelnika Darka Bulatovića da objavi izveštaj o svom dvogodišnjem radu, kao i o radu Gradskog veća, za koje kaže da je postalo "centar zbrinjavanja kadrova bez radnog iskustva".

Navršava se dve godine od kako su aktuelni čelnici Grada seli u svoje fotelje, podseća odbornik grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović, koji kaže da svakodnevno od građana na ulici čuje da je "sve gore i gore".

Skupština i dalje ne zaseda, obećanih krupnih investicija nema, ali bolje je većnicima koji se udomljavaju po javno komunalnim preduzećima, u eri zabrane zapošljavanja, jer se očigledno plaše prevremenih lokalnih izbora, jer su većnički mandati mnogima prve funkcije ili prvo radno iskustvo - ističe Jovanović.

U Nišu bolje žive samo gradski većnici koji dobijaju posao u javnim preduzećima, dodaje Jovanović, a boljitak su osetili i članovi porodica pojedinih predsednika opština, među kojima su neki dobili posao u Tržnici.


"Izbori su izgleda vrlo blizu u Nišu"

Jovanović tvrdi i da nema novih infrastrukturnih objekata, a da su "na izdisaju" nekada poznate fabrike - Niška mlekara, Vagonka, Lokomotiva, Vulkan, Jastrebac, Žitopek.

Uz to je, kako kaže, i sve na prodaju i poklon - lokali, zemljište, niški aerodrom, dok građane teše rečima "strpite se biće bolje".

Umnogome je uvećano jedino imovinsko stanje niške političke elite, ističe Jovanović, koja poručuje građanima da ih je spasila od bankrota.

I tako sve do narednih izbora koji su izgleda vrlo blizu u Nišu, jer gradski parlament polako ulazi u treći mesec neodržavanja sednice Skupštine grada na kojoj treba da se raspravlja o poklanjanju niškog aerodroma državi - kaže Jovanović.

Zbog svega što je naveo, odbornik Jovanović traži da se objavi izveštaj o radu gradonačelnika Darka Bulatovića i celog Gradskog veća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PUN KO BROD

    10:34 // 28. 5. 2018.

    Nema Bane kredibiliteta da bude vise u politici. On je surovao sa njima, radijo i bahatio se sa njima zajedno.MISLI DA JE NAROD TO ZABORAVIO. ZLO NISA

  • Aperkat

    18:31 // 26. 5. 2018.

    Kao i uvek,kada je Bane u pitanju,komentarisu botovi ,koji nam namecu,da je vaznije "ko je nesto rekao", a ne " sta je rekao"!
    Provaljeni ste!

    • Kancelarija Stamenković

      18:45 // 27. 5. 2018.

      Sigurno nisam bot, već školski drug Banane. On izbegava svoje obrazovane kolege, jer mu znaju prošlost. Mi mu to ne zameramo, ali poručujemo "DA BI NEŠTO IMALO SMISLA, IZA REČI TREBA DA STOJI IME" !

    • Mlađa

      16:45 // 28. 5. 2018.

      @kancelarija Stamenković na svim portalima komentariše Bananine stavove. Botovi će sve za sendvič da urade.

  • PROZUKO POLITICAR

    12:54 // 26. 5. 2018.

    Banana poceo da kopira VUCICA obratite paznju kako drzi sake- prste. Misli da tako deluje pametnine, da odaje sigurnost.Snjim je propast kao i sa ovim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: