Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 8. 2. 2022.

| Politika

Jovanović: Pre 2 godine uz balone poboljšavali uslove na pijaci, a sada je ruše

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
cvetna pijaca tt3
Rušenje i selidba u toku; foto: T. Todorović

Cvetna pijaca i njeno iseljenje iz centra Niša za odbornika Kolicije “Niš, moj grad” je tužna slika Niša. Ovoj slici dodaje i informaciju da je jedna te ista vlast okupljena oko SNS pre 2 godine uz balone i u svečarskoj atmosferi poboljšavala uslove na Cvetnoj pijaci, a danas je ruši i seli.

Čelnici Grada su, kaže, do sada više puta selili pijacu i autobusku stanicu, ali samo pred izbore.

Ljudi, vama je sve predizborna kampanja, nemate plan, idete karavanima tamo–vamo, vozikate se danima, noćima, a ništa ne rešiste, samo prazne priče, a sve radite na štetu građana Niša koji pokušavaju da zarade za hleb - zaključuje Jovanović.

Međutim, ovog puta se došlo do rušenja i preseljenja, a to je i trenutna slika na Cvetnoj pijaci. Jovanović kaže da je to tužna slika, jer su i pijace ogledalo jednog grada.

Još više zabrinjava činjenica da je pre samo dve godine svečano proslavljeno otvaranje nove kapije na Cvetnoj pijaci, a sutra na tom mestu neće biti ni tezge odlukom iste vladajuće većine koju okuplja SNS. Novi-ulaz-Tvrdjavska-pijaca-Nis3;-foto:-JKP-Trznica-Nis Tržnica se pre dve godine pohvalila što je otvorila još jednu kapiju; foto: JKP Tržnica Niš

To deluje kao da je pre dve godine bila neka druga lokalna vlast, a ne isti već deset godina. To dokazuje da nemaju plan, koncept i viziju, ne samo u JKP Tržnica nego i u ostalim gradskim preduzećima, a ni u gradu uopšte. Sa druge strane imamo Buvljak koji se proteže velikim delom gradske Tvrđave, pa po tome Niš više liči na Istanbul sedamdesetih godina, a ne na moderan grad. Tako da rušenjem Zelene pijace i otvaranjem pogleda ka Beogradskoj kapiji ne rešavaju problem Tvrđave na sveobuhvatan način - objašnjava Jovanović.

Podsetimo, priča oko preseljenja Cvetne pijace i otvaranja Tvrđave aktuelizovala se pre nekoliko meseci kada su zakupci lokala i tezgi dobili rešenje o rušenju.

Ovih dana se tezge premeštaju na Zelenu pijacu, za one koji imaju da plate skupčji zakup, a ima i onih koji ne znaju gde i kako nastaviti svoj posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SSS

    09:06 // 16. 2. 2022.

    Na zalost ali svi su znali da ce se to desiti jer su i lokali na toj pijaci bili u privremenom vlasnistvu na 25 godina, sto je isteklo. Tako da nema previse mogucnosti za bilo sta osim da prihvate preselenje. Na zalost je tako.

  • Nesko Neskovic

    20:43 // 14. 2. 2022.

    Nis je po ovome bio prepoznatljiv i nadam se da ce poput Beca i Nis zadržati one rasne konje i one moderne fijakere ,sto je odlika modernih Evropskih gradova.Nadam se da ce kao i dosad vlasnici cisti onu balegu sto ostaje na asfaltu kad oni prodju.Evropa ili Azija?

  • Владица Младеновић

    12:17 // 14. 2. 2022.

    Цели мој живот знам да су ту биле пијаце, али ако наши желе лепши град требају се одатле иселити и пијаце и аутобуска. Е овај начин и дволичност нике власти је сасвим друга прича. Чист безобразлук. Почевши од тврђавског моста који је ушао у гинисову књигу рекорда, уништавања центра и овог начина рушења једне од пијаца ова наша градоначелница и власт показују успешан рецепт за опстанак ту где јесу

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: