Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 25. 5. 2019.

| Politika

Jovanović: Stanje niškog budžeta gore nego što se prikazuje

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Jovanović smatra da Niš tone u beznađe; foto: JV

Da je izvršenje budžeta od 80% samo brojka i ne pokazuje nikakav boljitak, smatra Branislav Jovanović, opozicioni odbornik u niškoj Skupštini. Iako se stalno govori o otvaranju novih fabrika, od preporoda Niša, kaže on, nema ništa.

Prvi put od kako su naprednjaci na vlasti, realizacija niškog budžeta prešla je 80%, a pozitivan ishod u 2018. postignut je većim prihodima, naročito od poreza na zarade, zbog, kako je rečeno na Gradskom veću, otvaranja novih radnih mesta.

Jovanović tvrdi da je budžet izvršen u iznosu od 8 milijardi dinara, što je, kako kaže, svega 200 miliona više u odnosu na budžet iz 2016.

O kakvom uspehu se priča kad je budžet za 2016. godinu izvršen sa 7,8 milijardi dinara, svega 200 miliona manje u delu izvršenja nego što je danas. I pored afirmativne priče o otvaranju 5 fabrika u Nišu, od preporoda nema ništa. Grad tone u beznađe i ništa se ne radi - kaže Jovanović.

Dodaje i da, kada bi se sabralo povećanje troškova iz 2016. i 2017. jasno bi se videlo da je stanje finansija gore nego što je bilo.

Podsetimo, budžet za 2018. godinu bio je planiran na oko 9,4 milijarde i ocenjen je kao realan i racionalan, dok je za ovu godinu planirano 10,8 milijardi i vlast ga je nazvala razvojnim.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prcko Palilulac

    11:26 // 28. 5. 2019.

    Puna podrška na Bananu. U njegovo doba budžet je cvetao!

    • Sima Pepi

      17:22 // 28. 5. 2019.

      Cvetao ko lokvanj! Od smrad nije moglo da se opstane!

  • Abc

    19:20 // 25. 5. 2019.

    Botovi u vikend akcija, danas svi na Baneta

  • Zvonko

    16:58 // 25. 5. 2019.

    Nada se da ce da mu pomogne brat Mile i kuma Janjicka.Ni komsiluk nece da ga glasa.Jel je dojadio dok je jahao Nislije 12 godina.Dug je los drug.

    • Zoran

      17:51 // 25. 5. 2019.

      Kad bi se Banana vratio opet bi Gusku i slicne na glavne pozicije u Gradu postavio.Proslo je tvoje Baća.Igraj se sa unucicima, pisi memoare...

    • Žika Jankovic

      23:28 // 25. 5. 2019.

      Bravo za komentar. Dok je bio član G17+, u stranačkim prostorijama ga subotom čeka preko 100 ljudi da moli za posao, a on se javlja da ne može da dođe

    • Varalica vara

      12:58 // 26. 5. 2019.

      Ma bili smo komsije.Sad je malo dalje, ali tako nas je izvarao da prosto ne mogu da verujem.Mada mi se zalila i komsika da je i njih mackao.Laz-KRAJ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: