Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 18. 12. 2012.

Jovanović na Skupštini govorio o niškoj “Areni”

bane-jovanovic.jpg Branislav Jovanović, arhivska fotografija

Branislav Jovanović, poslanik URS-a iz Niša, na sednici Narodne Skupštine zatražio pomoć Republike kako bi Niš dobio novu sportsku halu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan Stamenkovic

    11:15 // 18. 12. 2012.

    ZAVRŠITE PRVO STADION I POSTAVITE TE SIJALICE NA REFLEKTORIMA KOJE STE DOBILI ZA DŽ A TOLIKO STE LENJI DA NEMOŽETE DA IH POSTAVITE 2 MESECA, PA ONDA PRIČAJTE O ARENI!!!!

  • Marko

    11:32 // 18. 12. 2012.

    Pa da su slusali gospodina Jovanovica Nis bi odavno ima sportsku halu, ali nikad nije kasno da pocne da se gradi...

    • proleter

      13:32 // 18. 12. 2012.

      Izvini ko je "gospodin Jovanović" ? Misliš na bananu?

  • Milan

    11:48 // 18. 12. 2012.

    Ovaj chovek je definitivno tezak amater.
    Osnovni principi makroekonomije.
    Prvo razvijas poljoprivredu, onda proizvodnju, pa usluge...pa kad svi imaju dovoljno para...onda ide sport (koji ce neko finansira), pa tek onda hala (da ljudi kupe ulaznicu).
    Ti bi halu samo da se gradi nesto da bi realno zdipio jos koju kintu...a 60% nezaposleno.
    SRAM TE BILO!

    • uporni

      12:09 // 18. 12. 2012.

      Ne samo je perfidan i promucuran. Muvacina na veliko. Kakva hala ....Deponiju resi majstore,iseli autopijacu iz centra, napravi dom zdravlja u panteleju....kome je do sporta............megalomanija na veliko

    • Hohštapler

      21:00 // 18. 12. 2012.

      Tako je, Milane! To je pravi redosled poteza, naročito u gradu gde je nezaposlenost dostigla najviši nivo u savremenoj istoriji. Džabe je reći Banani "Sram te bilo!" On ne zna šta je sram.

  • Aca

    11:54 // 18. 12. 2012.

    Mislim da nam je Hala Čair dovoljna. Odlična je sportska hala.
    Ukoliko se odluči da se gradi još jedna, tzv. arena, izvršiti pritisak na Nadležne organe da se raspiše tender za projekat nove hale, gde će biti izabrano najbolje rešenje. Može da se upriliči i izložba najboljih radova, da građani vide šta je bilo u igri.

    • Aca

      12:49 // 18. 12. 2012.

      Da dodam. Poništiti rešenje koje je provejavalo kroz medije ( Bananina šema sa nekim ljudima i firmama).
      Projekat mora biti usvojen isključivo, jedino i samo na javnom tenderu.
      Zar to nije u interesu grada i arhitekata Grada Niša?

  • Milan Stosic

    11:56 // 18. 12. 2012.

    He, arena - samo nam to još nedostaje u gradu - imamo toliko uspešnih sportskih klubova da prosto ne znamo šta ćemo sa njima (čast izuzecima). Prvo regulišite infrastrukturu i mnoge bitnije stvari umesto izgradnje nove hale. Stiče se utisak da ovakvim "akcijama" politicari guraju nešto kako bi ućarili neki jeftin politički poen i da bi se posle mogli pohvaliti - eto, zgradili smo stadion i nišku arenu, a to što putevi mesec dana posle asfaltiranja propadnu to nije bitno...

    • Nebojsa Ozimic

      12:43 // 18. 12. 2012.

      To što IMAMO OLIMPIJCE I PRVOLIGAŠE Vama nije ništa? A znate li u kojim uslovima i gde treniraju, koliko se za njih odvaja?

  • Miki

    12:38 // 18. 12. 2012.

    Slusao sam ovog elokventnog coveka dok govori (tj.cita govor sa papira) u skupstini, kao dete izdrugog razreda osnovne skole.
    A sto se tice inicijative, druze Bananamen, organizujte klubove iz fudbala,kosarke,rukometa ,barem po jedan , da budu stabilni prvoligasi, pa onda gradi drugu halu,treci stadion itd. Ni ovaj u cairu niste zavrsili, a sad hoces da zgrnes jos love u svoje dzepove, sa MD gradnjom... sve se zna Mladjin sine, a i neko te gleda,pazi....UBPOK

  • Ivan Milovanovic

    12:41 // 18. 12. 2012.

    Cekajte, kako sad 3.500 mesta? Pa ona je toliko imala PRE rekonstrukcije, svi ste se busali cifrom od 5.000! A koliko vidim i 3.000 je bilo previse za sve posetioce ovog prventsva u rukometu. Prvo neka se grad izbori da grupa u Nisu igra grupa i kojoj je Srbija! E tek onda ce ova hala biti mala! A za neke Svedjane, Dance i Cehe koje niko ne gleda dobra je i ova hala.

  • Nebojsa Ozimic

    12:41 // 18. 12. 2012.

    Takmičenja u hali održavaju najmanje dva rukometna, dva odbojkaška,nekoliko futsal i košarkaških klubova. Pritom treba imati u vidu sajmove svega i svačega koji se organizuju. Nije problem što Bane traži arenu ( koja je odobrena još pre tri godine ali je voljom gradskog vrha rešeno da se udje u proširivanje i izduživanje hale)već što su Nišlije uvek nezadovoljne. Oni isti koji sada kukaju zbog moguće arene sutra će kukati za koncertima (zaboga,samo ih Beograd organizuje!), oni koji odu na horske svečanosti znaju sa kojim strahom gledaju u nebo - o filmskim i da ne pričam. Naravno, protivnike arene baš briga što bi u njoj trenirali i karatisti i džudisti, atletičari i mnoogi drugi.Što je još zanimljivije, u svom sklopu bi imala i prodavnice (Južne vesti su među prvima objavile projekat arene).Tako koncipirana arena bi zapošljavala oko hiljadu ljudi. Toliko o makronomiji. Da li će i ako hoće ko da se utali - to je posao za Vučića...

    • Predrag Blagojevic

      14:00 // 18. 12. 2012.

      Ček, polako :) Nebojša, za izgradnju bilo kog objekta, a naročito kapitalnih, neophodno je da se napravi analiza - od toga da li ima potrebe za tim, do pitanja finansijske održivosti. Koliko puta je hala Čair bila puna od kako je rekonstruisana?

      Pored toga, ta analiza treba da pokaže i koliko bi Arena koštala - od održavanja, do grejanja, klimatizacije i zaposlenih. Itd..

      Kada sve to budemo imali, treba videti iz kog budžeta bi to moglo da se gradi.

      Pa, ako se sve kockice slože, kreće slikanje za TV i izgradnja.

    • Nebojsa Ozimic

      14:32 // 18. 12. 2012.

      Pedja, nemam ništa protiv. Moja pretpostavka je da će to biti urađeno ili da je već rađeno kada je to došlo do pred realizaciju pre nekoliko godina. Ovde se i ne komentariše način na koji bi se, eventalno, ta arena gradila već DA LI JE POTREBNA. A kompletan elaborat o potrebama niškog sporta postoji u nadležnoj upravi. Da postoji potreba, postoji.

      Što se tiče hale Čair- pa oni koji su je projektovali su govorili svojevremeno na TV5 da je to uzaludan posao, da ona, pored mnogih drugih mana ima i onu da tone tako da je svako ulaganje u nju bacanje novca. Nešto se ne sećam da se u slučaju hale poštovao sled koraka koje navodiš a sa kojima sam i sam saglasan. Kada se ušlo na njeno ''izduživanje'',na ovom istom portalu je bilo pljuvanje po gradskoj vlasti i kuknjava za arenom; pogledaj i sam. Sada, kada se pominje arena - što uopšte ne znači da će biti realizovana - ovoliko negativizma u komentarima.Ponavljam, negativizam na sam predlog.

    • Milan

      17:59 // 18. 12. 2012.

      E Ozimiću, jadan taj Vučić, sve bre nekako on mora da proveri šta je ko ukrao ili zdipio. Šta bi smo mi jadni da nije njega.
      Ovo sve kažem jer svi navodite Vučića kada je kriminal u pitanju, nikako da pokrenemo građanske a i seoske inicijative ili edukacije o borbi oko korupcije i suzbijanja iste pa da svi učestvujemo u tome. Dok Vučić sve to isproverava i iskontroliše biće 2375. godina. Stvarno je jako neobično da se niko od onih koji učestvuju u javnoj reči ne bori još jače nego li VUčić protiv korupcije i sličnih problema. Svaka čast Vučiću, ispada da je on neki gromobran i da kao jedini sme da izađe u javnost a svi se ostali kao zaklanjamo iza njega i kao podržavamo ga. Ne daj Bože da se čoveku desi nešto. Ništa posle toga ne osta od nas. DOk svi koji učestvuju u javnoj reči ne pokrenu glas protiv krađa i korupcije, teško će se sve ovo brzo promeniti. Arene, Evropska unija, Kosovo, svetska takmičenja, koncerti, tra la la ...

  • jelena

    12:44 // 18. 12. 2012.

    Nee,nisu to jeftini politički poeni!! To su skupe pare građana koje treba da se podele među kumovima i ortacima!

  • marko

    12:44 // 18. 12. 2012.

    Ja koliko znam projekat za halu vec postoji a znaci da ga je neko platio (grad) jos pre neku godinu lokacija kod Merkatora. E sad da li je pametno praviti halu ili uloziti u pametnije stvari
    -izmestanje pruge npr.
    procenite sami

  • Andrija

    12:48 // 18. 12. 2012.

    NECEMO ARENU !!!!

    HOCEMO REFERENDUM !

    ARENA NECE DA MOZE !

  • jelena

    12:49 // 18. 12. 2012.

    Nije to posao Vučića, to je posao istražnih i pravosudnih organa.Nije Vučić baš toliko ni sveznajući ni svemoguć....!!!!

  • KANCELARIJA

    12:53 // 18. 12. 2012.

    na sajtu URS-a vrlo zanimljiv tekst,raskol u koaliciji ili sta, kad zamenik nema kancelariju u Paliluli...ccc

    http://www.ursnis.rs/bolji-dani-za-niske-palilulce/

  • Marko

    13:02 // 18. 12. 2012.

    Cemer i jad i nije govorio nego je citao sto mu je neko napisao i to vrlo lose.
    O opravdanosti necu da pricam, njega to i ne interesuje. Cudi me samo ovaj narod ili sam ja ovde zalutao.

  • ne

    13:18 // 18. 12. 2012.

    Mi sve naopako radimo!

    Prvo treba da se naprave uslovi da dodju investitori u Niš, da se osnaži privreda koja može da finansira vrhunski sport, da se zaposle ljudi,pa tek onda da se pravi hala iz realnih sredstava ili iz kredita koji može da se vraća iz realnih prihoda!

    • Hohštapler

      20:42 // 18. 12. 2012.

      Ovaj Banana ne popušta ni za trenutak. Njegovim glupostima nema kraja!!! U gradu gde se sve raspada, od privrede do ulica, gde je nezaposlenost dostigla 40%, on i dalje trabunja o gradnji sportske hale. Gde su mu ti mnogobrojni ljubitelji sporta? Svi klubovi igraju pred polupraznom halom u koju ulaze uglavnom besplatno. Od njegovih "balon sala", "sportskih hala" i "terena za mali fudbal" mi MUKA! Lični interes, interes, interes, interes... Dokle, bre više?

  • begunac

    13:54 // 18. 12. 2012.

    Izgleda da se Banana "malo" ugradio u h.Cair, pa bi sada i u Arenu !!!

    • milos

      17:48 // 18. 12. 2012.

      nabacuje posao za MD gradnju, tj. za procenat. bul.sv cara konstantina strasno!!! asfalt od ekonomske do merkatora vec poceo da puca!!! pogledajte kakve su ulice koje prave bez dozvole i projekata, kao cine ljudima da ne gaze blato.

    • Sam

      21:02 // 18. 12. 2012.

      Nema više Simonovića. Sad bi da radi sam.

    • milos

      13:03 // 19. 12. 2012.

      evo kako se hitro radi tj. bananamen sve pre roka i sa dokumentaciom i dozvolom http://www.youtube.com/watch?v=Y6EkvJffoc0
      dobrotvor banana-men

  • Milenko

    18:18 // 18. 12. 2012.

    Ih bre, sto odmah povike na Jovanovica...te "malo se ugradio u Cair" te ovo te ono...da nam treba veca sportska dvorana, treba, zbog mnogih sto sportskih sto kulturnih/muzickih desavanja. Kad vec nisu uspeli u prethodnom mandatu, da vidimo hoce li u ovom ispasti bolje pa da sudimo tek tada

    • Kultura

      10:24 // 19. 12. 2012.

      Kojih kulturnih desavanja, jadan nebio i koji to ''veliki'' klubovi bi igrali. Sve je naopako, prvo hala velika pa klubovi. U svetu, mislim na normalan svet, se radi obrnuto. Napravi se rezultat pa se zasluzi ulaganje u infrastrukturu. Vidis da radi u interesu gradjevinske mafije jer njima treba pomoci a ne narodu ejjjj i ti imas pravo glasa verovatno.

  • ciciban

    18:54 // 18. 12. 2012.

    Znaci Banana ne posustaje u lopovlucima!Nadam se da ce neko da zaustavi ovog megalomana koji je najvece zlo koje se desilo Nislijama.Branislave Jovanovicu,doci ce i Nis pod kontrolu drzave a onda ti nema spasa!Nislije ce to slaviti kao spasovdan.

  • MIKA MIKIC

    23:20 // 18. 12. 2012.

    dosta nam je vise Banana i svih ostalih ljudi nemaju sta da jedu a on bi da gradi halu ,ne ume cak ni napisano daprocita nas skolovani politicar a kakav li je tek pravnik bio sramota

  • Nine

    12:09 // 19. 12. 2012.

    Ne razumem zasto se ljudi bune, pa za Bananu je na proteklim izborima glasalo 15% Nislija i time mu dali legitimnost i mandat da nastavi sa "radom" Ako neko non stop krsi zakon i niko ga u tome ne sprecava, onda nije krivica lopova vec ovih sto mirno gledaju i nista ne cine, tako i ovde!!!!

  • vanja

    08:09 // 24. 12. 2012.

    da bi se o nekom sudilo, treba dobro da ga upoznamo. Dakle, g/din Jovanovic je u zadnjih nekoliko godina mnogo dobra ucinio ovom gradu, a ponajvise nasiljima i selima u ogranku Nisa. Dakle,dobar je graditelj,dobar pravnik, dobar direktor i dobar poslanik...Ako nije u mogucnosti da pomogne coveku, bar mu pruzi lepu rec i nadu u bolje sutra...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: