Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 18. 12. 2020.

| Politika

Jovanović podnosi prijave protiv svih koji su ga hapsili, najviše krivi lokalnu vlast

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
Jovanović ispred Policijske uprave; foto: E. M.

Apelacioni sud u Nišu je, kako kaže odbornik Branislav Jovanović, potvrdio da je on bio bespravno hapšen i obavezao Ministarstvo pravde da mu isplati novac za nanetu štetu. Isto je i za ostale koji su hapšeni u ovom procesu, a Jovanović kaže da će sada on podneti krivičnu prijavu protiv “organizovane grupe koja je osmislila i realizovala ova hapšenja”.

Mesec i po dana iza rešetaka i krivični postupak koji je vođen protiv njega i još sedmorice ljudi koji su hapšeni zbog navodnih malverzacija prilikom izgradnje toplovoda u Nišu, bili su protivzakoniti, jer Jovanović , utvrđeno je, nije bio kriv.

To je oduka tužilaštva koje je još ranije obustavilo proces, a potvrda je stigla, kako kaže, i od Apelacionog suda čijom presudom je stavljena tačka na ovaj, kako ga on naziva, politički proces.

Posle šest godina borbe pravda je pobedila. Apelacioni sud u Nišu doneo je, 15.10. 2020. godine presudu i obavezao Republiku Srbiju i Ministarstvo pravde da mi na ime nematerijane štete, zbog neosnovanog lišavanja slobode, isplati novčanu protivvrednost, uz napomenu da je to deo iznosa koji je isplaćen i ostalim članovima navodne osmočlane "kriminalne grupe“ koja je navodno zloupotrebila službeni položaj i oštetila budžet Grada. Međutim, nedvosmisleno je utvrđeno veštačenjima i drugim dokazima da je ostvarena dobit za budžet Grada - kaže Jovanović.

Sada se, kako kaže, otvara prostor za utvrđivanje krivice onih koji su protiv njega podneli lažne krivične prijave, hapsili ga i vodili proces, a na kraju i oštetili budžet Srbije, pa sada sve to moraju da plate poreski obveznici.

Kao glavne krivce vidi lokalnu vlast u Nišu.

Krivična prijava protiv organizovane grupe koja je osmislila i realizovala ova hapšenja, ne samo prema nama, nego i prema dvadesetak ostalih naših sugrađana, biće podneta Višem tužilaštvu, odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jer duboko smatramo da iza ovoga stoji, pre svega, lokalna vlast u Nišu, urbanistička mafija i organizovana grupa u okviru tužilaštva, sudstva i policije koja je imala za cilj da ljude maltretira, zastrašuje, teroriše, uhapsi i politički se obračuna sa njima - zaključuje Jovanović.

Podsetimo, Jovanović je uhapšen 2014. gidine. Iza rešetaka je bio više od mesec dana, a Tužilaštvo je postupak protiv njega i ostalih uhapšenih obustavilo 2016. godine.

On je posle tužio državu i tražio nadoknadu štete, što je sada i zvanično dobio presudom Apelacionog suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • RK

    18:19 // 21. 12. 2020.

    Treba krivične prijave onima koji ga nisu osudili...

  • Milos

    11:51 // 19. 12. 2020.

    Neka se gospidin Bane ,,Banana, dok je bio direktir utbanizma 2004-5-6, sta je sve radio i kako sa gradjevinskim dozvolama za izgradnju objekata, i kako je izdavao odobrenja za igradnju.

    • Prwletac vise ne moze da leti.

      11:56 // 21. 12. 2020.

      Zna li ovaj covek koliko je uzeo i kom je sve ostao duzan.? Sportskum radnicima, auto prevoznicima- za mitinge,investitorima, izvodjacima.Preletac

  • KOVID20

    11:25 // 19. 12. 2020.

    E pa, i apelacioni sud je na kraju potvrdio da je čovek bespravno hapšen i pritvaran, samo si im ti sad otvorio oči i otkrio im sve što nisu znali !!! Itekako bi ga osudili, samo da je bilo bilo kakve protivzakonite radnje. Pojedini kao ti su protiv svega, vlasti, opozicije, nekog trećeg... podsećate me na Vučića, i on se tako po ceo dan preko tv-a svađa sa zamišljenim neprijateljima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: