Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 18. 1. 2019.

| Politika

Juče poluprazna javna preduzeća, nadležni kažu - sve kao i obično

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
prokuplje
Spremni za put; foto: Lj. M.

Prema svedočenjima "putnika" i fotografijama, u petnaestak autobusa koji su juče iz Prokuplja krenuli put Beograda na doček predsednika Rusije Vladimira Putina, bar polovina su bili radnici gradske uprave, funkcioneri i zaposleni u gradskim preduzećima i ustanovama, ali i direktori škola, profesori i nastavnici, zatim zaposleni u Domu zdravlja i bolnici. Ipak, dan nakon ovog događaja većina negira da su njihovi radnici, pa i oni sami bili u autobusima.

sendvici-i-voda Sendviči i voda za put; foto: Lj. M.

Osim privatnih prevoznika, juče su u Beograd za potrebe Srpske napredne stranke vozila i 2 mini-busa koja su u vlasništvu Grada, odnosno građana, ali dosad, zvanično nismo uspeli da saznamo kojim poslom i koga su vozili.

Gradonačelnik Aleksandar Simonović u poruci je odgovorio da on nije nadležan za gradska vozila.

U mojoj nadležnosti nisu opštinska, ili sada gradska vozila, tako da ja ne mogu da vam dam izjavu u vezi toga, pošto i ne odobravam njihovo korišćenje – napisao je Simonović.

darko-laketic-medju-aktivistima-sns I poslanik SNS-a Darko Laketić među aktivistima; foto: Lj. M.

Ali jeste nadležan načelnik opštinske uprave Nikola Koprivica koji potpisuje naloge. On, međutim, juče nije radio jer je već nekoliko dana na bolovanju, a njegov zamenik Vladica Đorđević nakon što se javio na telefonski poziv, ipak nije ni saslušao pitanja. Spustio je slušalicu i više se nije javljao.

Zanimljivo je da brojni putnici iz jednog od 2 mini-busa koja su u vlasništvu grada, a koji je put Beograda krenuo sa parkinga kod Srednje poljoprivredne škole u Prokuplju, tvrde da je vođa puta bio direktor Gimnazije Dragoslav Minić.

Međutim, on nije negirao samo to, već tvrdi da uopšte juče i nije bio u autobusu, pa ni u Beogradu juče.

Ne, ne. Odakle ti te informacije. Kakav Beograd, bio sam na poslu. Ko ti je to rekao, svarno ne znam odakle ti te informacije. Mogu da kažu da ja imam 6 žena i da izmišljaju šta hoće, ali ja nisam bio u Beograd – tvrdi direktor Minić iako fotografija koju imamo pa i izjave ljudi koji su se sa njim vozili tvrde suprotno.

autobusi-na-drzavnom-putu-nis-prokuplje,-ometali-saobracaj Autobusi na putu Niš - Prokuplje; foto: Lj. M.

Izvori Južnih vesti kažu da su brojne kancelarije tokom jučerašnjeg dana bile prazne, a direktor najvećeg javnog preduzeća u gradu, Javnog preduzeća JKP „Hammeum“ Predrag Jovićević kaže da je odsustvo u broju radnika u odnosu na 16. januar bilo zanemarljivo.

Na osnovu evidencije prisutnosti za 16.01.2019. i 17.01.2019. nije bilo velikog odstupanja u pogledu odsutnosti sa rada. Naime, gotovo istovetan broj zaposlenih je odsustvovao i to po osnovu koriscenja bolovanja, godisnjih odmora ili zaradjenih dana – dostavio nam je Jovićević u pisanom izveštaju odgovor na postavljeno pitanje koliko se manje radnika juče javilo na posao u odnosu na dan pre.

O opštoj mobilizaciji tokom jučerašnjeg dana u Srpskoj naprednoj stranci govori i podatak da je na jednoj od nekoliko dogovorenih lokacija za prikupljanje aktivista bio i sam narodni poslanik SNS Darko Laketić. Prema izvorima koji su upravo iz te stranke, dogovorena "kvota" za grad Prokuplje bila je oko 700 ljudi, i ostvarena je.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    22:34 // 18. 1. 2019.

    Mora se ide iz ove zemlje,ne vredi

  • Stevan

    19:09 // 18. 1. 2019.

    Sns jedino i moze da sakupi toliko ljudi, a te "izvore" iz stranke Laketic treba da ocisti pa neka traze drugu stranku,

  • Miodrag Sreckovic

    14:03 // 18. 1. 2019.

    Gradonačelnik je valjda Bulatović a ne Simonović....

    • Aleksandra

      14:21 // 18. 1. 2019.

      Tekst je o Prokuplju... mada, sve je to isto...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: