Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 12. 7. 2022.

Jug 23, a Beograd 96 poslanika u novom sazivu Skupštine: ponovo zapostavljen ovaj deo Srbije

skupština 23 poslanika sa Juga Srbije; foto: CINS

Na jugu živi skoro milion stanovnika, a njih će u Narodnoj skupštini Srbije predstavljati 23 poslanika. Čak četiri puta više je poslanika iz Beograda, pa Mladen Jovanović ističe da takva slika novog Parlamenta pokazuje da jug Srbije nema nikakav politički značaj i da će do promena doći kada južnjaci svojim platama mogu da pokrenu biznis, a ne kroz kredite i pomoć države i kada budu upoznati sa tim koga su izabrali da ih predstavlja u političkim krugovima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Narodni parazit

    09:08 // 12. 7. 2022.

    Pa i ovih 23 poslanika ništa neće da urade za narod odakle su birani (jug Srbije). Neće se nikada javiti za reč i reći ovo što se piše u ovom članku. Oni će da gledaju samo da što više prigrabe korist za sebe i baš ih briga za narod odakle su birani. Kada se prvo oni pobune i čuje se njihov glas u Skupštini, biće i više poslanika sa ovih krajeva!

    • Svrližanin

      13:33 // 12. 7. 2022.

      Kako neće da se jave a Milija kad god se javi ističe da je Svrljig najlepše mesto u Srbiji.Za njega da,a za gedže ko se sekira, kad smo blesavi.Magla!

  • DedaR

    09:26 // 12. 7. 2022.

    Imamo nakaradni izborni zakon, to mora hitno da se promeni, izbor mora biti proporcionalni, birati poslanika direktno iz sredine imenom i prezimenom.

  • radivoje milenković

    11:02 // 12. 7. 2022.

    važno je da je izabran najveći ćutolog u istoriji po peti put

  • Miljan J

    11:36 // 12. 7. 2022.

    I ovih dvadesetak se u prvoj godini mandata presele u Beograd

  • Dragan Petrovic

    13:04 // 12. 7. 2022.

    Jug je uvek sluzio kao dekor u vladi,pita se samo kad treba da se uzmu pare i glasovi,a i za cuvene mitinge uz sendvic pride...

  • Djole

    15:18 // 12. 7. 2022.

    A Bata dravar ga nema ???? cccccccc …. Džaba vas bilo !!!!

  • Nislija

    17:40 // 12. 7. 2022.

    Jug je na zalost odavno izbrisan sa mape Srbije. Menjaju se stranke na vlasti ali sto se tice zastupljenosti juga Srbije u republickim organima u Beogradu tu se bas nista ne menja. Nema ni jednog ministra sa juga,retko neki drzavni sekretar ponekad “ispliva” a nema ni pomocnika ministra sa juga niti u javnim preduzecima. Uglavnom Beograd i Vojvodina su zastupljeni. Niko nas za nista ne pita.

  • Var tehnolog

    17:40 // 12. 7. 2022.

    Vazno da je Stosic izabran ! Nek bude covek, dozivotno, sve mu je malo ! I, sto rekose, nit je rodjen u Nisu, nit ga Nis zanima, vec svoj licni benefit !

    • Seljak

      20:48 // 12. 7. 2022.

      @Var tehnolog - kada ćeš već jednom shvatiti da od njih niko nikad nije izabran. Oni su postavljeni onog momenta kada su položili ispit poslušnosti i spremnosti da izdaju sve što je gradsko. Nikad njih narod ne bi izabrao, neradnici i uvlakači. Autoritet jednak nuli. Kladim se da svi zajedno ne bi skupili 300 glasova(mislim na nišlije). Uostalom vreme će reći svoje. Da je Nušić živ.

  • Peca

    18:03 // 12. 7. 2022.

    Sve ce to tako i dalje da bude da ne postojimo u Beogradu i da Beograd "brise patos" sa gradonacelnicima koje su oni iz Beograda postavili ovde na jugu.Ponizavaju nas kadrovima iz Beograda koje salju u Nis da se ovde bahate. Sve dok se jug Srbije politicki ne organizuje i sa svojom izbornom listom ne izadje na izbore kao grupa gradjana,politicka stranka ili nesto slicno nece se nista promeniti.

  • e-recept u niškom Domu zdravlja je sada prošlost

    07:04 // 13. 7. 2022.

    Sadašnjost, ako ti je izabrani lekar u Kovid sistemu,
    jeste da se urediš ispred sobe 23 na početku I ili II smene sačekaš da te ubace kod lekara koji rade, pustaš korenje u hodniku, a sve to da bi mogao da kupiš po ni malo jeftinoj participaciji lek koji uzimaš na mesec i po.
    Šta će nama javno zdravstvo kada je to sistem koji ne funkcioniš, a pri tom većina lekara javnog zdravstva radi privatno

  • Var tehnolog

    19:07 // 13. 7. 2022.

    @ seljak- ah, hvala ti na edukaciji ! Kad se kaze " izabran" ,misli se na ono sto si predocio ! I, poslanicka plata i imunitet ne zadovoljavaju takve, vec udomljenje cele porodice !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: