Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 27. 4. 2016.

| Politika

Jug dobija 21 poslanika u parlamentu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
20 južnjaka u skupštinskim klupama; foto: wikipedia.org

Najviše predstavnika sa juga u republičkom parlamentu, njih 12, imaće SNS, koja je prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije dobila najveće poverenje građana, dok će po jednog poslanika imati DS, DSS-Dveri i Dosta je bilo.

8dd27788-eb6b-4af3-9784-25b76c524067 Najveće poverenje za listu SNS; foto: JV

Građani su, na pregledanih 98,56 % glasova, najviše poverenja dali Srpskoj naprednoj stranci koja će u republičkom parlamentu imati 131 odbornika.

Druga je koalicija oko SPS koja je dobila 29 poslaničkih mesta, zatim Srpska radikalna stranka sa 22 mandata, Koalicija oko DS i Pokret “Dosta je bilo” sa po 16, LDP-LSV-SDS i Dveri-DSS po 13, Savez vojvođanskih Mađara 4, po 2 za Muamera Zukorlića i Sulejmana Ugljanina i po jedno za Zelenu stranku i Partiju preševske doline.


Nova imena, a za neke novi mandat

Sa liste SNS sa juga će ponovo u skupštinsku klupu Darko Laketić (Prokuplje), Žarko Bogatinović (Leskovac), Radmilo Kostić (Pirot), Milija Miletić (Svrljig), Miroljub Stanković, Hadži Milorad Stošić, Ljubica Mrdaković TodorovićBranimir Rančić svi iz Niša i Dalibor Radičević iz Aleksinca.

Nova naprednjačka lica u parlamentu biće Jelena Žarić Kovačević iz Niša, aktuelna predsednica Gradske izborne komisije, Slaviša Bulatović iz Vranja i Olivera Pešić iz Leskovca.

Demokrate sa juga, takođe u novom mandatu predstavljaće bivši gradonačelnik Niša i direktor “Pošta Srbije” Goran Ćirić, a socijaliste braća Ivica i Novica Tončev iz Surdulice.

516b4365-a4ff-4eb7-bb8c-5993951ee477 12 južnjaka sa liste SNS; foto: JV

Predstavnik liste DSS-Dveri biće Milan Lapčević, dugogodišnji parlamentarac koji je imao pauzu u republičkoj Skupštini od jednog mandata, a vatreno krštenje u Narodnoj Skupštini imaće Nišlija Miloš Bošković iz Pokreta “Dosta je bilo”.

Radikali se vraćaju u skupštinske klupe, a sa njima i Nikola Savić iz Niša, Tomislav Ljubenović iz Leskovca, Marko Milenković iz Žitorađe, kao i Fatmir Hasani iz Bujanovca sa liste Partije preševske doline.

Pošto RIK još nije izašao sa konačnim rezultatima moguće je da ovaj broj južnjaka bude promenjen, a novi saziv parlamenta trebalo bi da bude konstituisan nakon brojanja svih glasova. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:04 // 28. 4. 2016.

    @Jova-samo si potvrdio moje misljenje i prepoznao se.Niko nije rekao,niti misli da ste ljudi drugog reda,ali, malo se edukuj kakav grad je Nis bio 60,70,80-ih,kakav je duh nosio,sta je bio Radnicki,Galija,Kerber,Amerikanac,Ricard B i Elizabeta T,Muzicki klub,Joy i Tramvaj,Robi i Cokalija,pozoriste...Nisu samo pare uzrok,vec i drugi tip ljudi!

  • CVETKO prvi

    00:51 // 28. 4. 2016.

    Iscepimo gi !

  • Zlobnik

    00:47 // 28. 4. 2016.

    Sad će "procvetamo" ! 20 komata , čoveče !
    "Proleće je ,proleće , raduje se ceo svet..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: