Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 8. 8. 2023.

| Politika

Južnjački odbori Narodne stranke većinom uz Aleksića i novi-stari pokret

Autor:Lj. F. i Lj. M.Izvor:Južne vesti
aleksic
Aleksiću podrška sa juga zemlje; foto: M. R.

Povereništva Narodne stranke u Pirotu i Prokuplju raspuštena su i pre sastanka na Oplencu gde je odlučeno da se na političku scenu vrati Narodni pokret Srbije, iz koga je 2017. godine nastala Narodna stranka. Njih je predsednik Vuk Jeremić raspustio zbog podrške Miroslavu Aleksiću, kome su podršku pružili i gradski odbori u Leskovcu i Vranju, kao i manji odbori u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Unutrašnji sukobi u Narodnoj stranci kulminirali su Aleksićevim odlaskom iz stranke i formiranjem nove-stare političke struje koja tek treba da se registruje.

Kako je najavio i poslanik Đorđe Stanković, skoro ceo niški odbor stranke na čijem je čelu Vuk Jeremić napustiće tu stranku i zajedno sa Aleksićem krenuti u formiranje Narodnog pokreta Srbije, a njima se pridružuju i drugi odbori i članovi sa juga zemlje.

Povereništvo Narodne stranke u Pirotu se među prvima priklonilo Aleksiću, zbog čega je i usledila smena poverenika Čedice Džunića, koji za Južne vesti kaže da je odluku o podršci Aleksićevoj kandidaturi za predsednika NS-a potpisao pre smene. narodni pokret Bivši poverenik iz Pirota na sastanku na Oplencu; foto: privatna arhiva

Moja preporuka je da svo članstvo napusti Narodnu stranku i pređe u Narodni pokret za Srbiju, kako se ta stranka i zvala kada je Miroslav Aleksić osnovao. U Narodnoj stranci ostaje tek par ljudi, bez političke težine i učinka - kaže Džunić.

On aktivno učestvuje u pokretanju Narodnog pokreta za Srbiju, koji je Aleksić okarakterisao kao desničarki, ali proevropski i građanski.

Povereništvo i privremeno rukovodstvo te stranke u Prokuplju takođe je raspušteno nakon što su zauzeli Aleksićevu stranu, a sada već bivši poverenik i prvi čovek Narodne stranke u Prokuplju Miroslav Đurović kaže da nema informacija šta se dešava sa strankom od kada više nije na funkciji pošto je podržao Mikija Aleksića i inicijativu da se formira nova politička organizacija koju će predvoditi.

Stranka je počela da raste u Prokuplju, počeli su dam dolaze simpatizeri, interesuju se, želeli da se učlane. Imali smo prostorije koje smo plaćali iz sopstvenih izvora, razvijali infrastrukturu stranke, a otvorena podrška Aleksiću imala je za epilog da se od pre nekoliko dana raspusti povereništvo u Prokuplju. Još uvek je sve nejasno šta se sve dešavalo u rukovodstvu stranke i lično smatram da ovaj unutarstranački sukob ide na ruku samo Aleksandru Vučiću i njegovim sledbenicima - kažu Đurović.

Trenutno ta stranka nema poverenika u Prokuplju, a hoće li se dosadašnji članovi koji su podržali Aleksića priključiti njegovom novoosnovanom pokretu, naknadno će odlučiti.

Podšku Aleksiću pre cepanja stranke pružili su i odbori u Leskovcu, Vranju, ali i oni manji u Trgovištu i Bujanovcu, a njihovi predstavnici prisustvovali su skupu na Oplencu gde je odlučeno da se ponovo aktivira Narodni pokret Srbije.

Očekuje se da se većina članova iz tih odbora u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu i zvanično pridruži novoj-staroj političkoj opciji, a svoje naloge na društvenim mrežama već su preimenovali - iz Narodna stranka Leskovac u Narodni pokret Srbije Leskovac, kako je isto učinjeno i na nalogu NS-a u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    19:27 // 8. 8. 2023.

    Bas se pocepase u pravo vreme...prvo je G-din(lopov)Djilas prepustio BG izbore,sad ovi gledaju da energiju naroda razbiju...vidi se da je licni i materijalni interes iznad svega...opozicijo,bruko i sramoto,nego hajdemo u setnju bez obaveza,mada se bojim da ce nekih tragedija biti ubuduce,s obzirom na nestrucnost i neodgovornost...DNO DNA...

    • profesor

      20:48 // 8. 8. 2023.

      Napravi stranku, druže, pa pokaži opoziciji kako se to radi.

    • Ovo je mali grad, u njemu sve se zna

      23:08 // 8. 8. 2023.

      Izem ti profesora sto bi da "pravi stranku". Opasno mi idu na zivac ovakve replike kad neko kritikuje "opoziciju" i onda ovakvi kao profesor napisu pa "napravi stranku". Lepo je skoro neko ovde napisao, jadni mi ako nam je djovani alternativa vicicu. Lepo sam vaspitan, imam obraz i kicmu i nikad ne bih mogao da se bavim politikom, zato nikad necu ni da glasam za ovakve mamine sinove koje svi znamo

  • rene

    18:38 // 8. 8. 2023.

    kolka se galama digla oko ovih...a ne mogu preći cenzus i da je na 1%

    • Milos

      10:38 // 9. 8. 2023.

      to i ja mislim, ludilo od vesti, a ako predju cenzus bice dobro. I onda sledi "sad krece priprema za nove izbore za 4 godine", uuu bravo, bice kreativna i aktivna opozicija, svaka cast. samo nek se dele. I uvek ona prica kako su zadovoljni sa 3-4%, pa ce biti bolje za 4, 8 godina...

  • Komsija

    18:20 // 8. 8. 2023.

    Narod je provalio ko formira sve stranke, pokrete i uopste politicke organizacije otuda ce tesko ici gomilanje novih pokreta i koalicija. Institut Drzavne Bezbednosti je prevazidjen koncept vladanja ovom drzavom i narodom. Dobro je sto narod cuti, sto se povukao i ceka punocu vremena za promenu sistema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: