Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 26. 12. 2023.

| Politika

Kamen za govornicom niške Skupštine

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Nenad Stanković
"To je vaša demokratija, to ste vi"; foto: JV / Tamara Radovanović

“42,25%. To je rezultat, to je odgovor, to su argumenti, to gledajte i čitajte” - poručio je sa skupštinske govornice gradski večnik i naprednjak Nenad Stanković, dok je u rukama držao kamen sličan onome koji je nakon protesta ispred beogradske Skupštine pokazao načelnik Uprave policije MUP-a Ivica Ivković.

Ni poslednja sednica Skupštine Niša, na kojoj se, između ostalog, odlučivalo o rebalansu budžeta za 2023, javnim preduzećima i ustanovama, nije protekla bez rasprave, provokacija, razmene uvreda.

Većnik Nenad Stanković u salu je uneo kamen, kako bi opoziciji pokazao “šta su oni” i “šta je njihova demokratija”.

Šta su vaši argumenti? Molim kolegu da mi samo doda (kolega mu dodaje kesu za piće, on iz nje izvlači kamen i podiže ga, prim.aut). Evo, to su vaši argumenti. To. To su vaši argumenti, time se vi bavite. Argumenti vaši, eto, to je. To je vaša demokratija, to ste vi, ovo. Razbijate prozore i vrata. Eto, to ste vi - rekao je Stanković.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović ustao je iz odborničke klupe negodujući, a pokušavši da smiri situaciju, predsednik Skupštine Niša Boban Džunić rekao je da “to nije ta opozicija, već neka druga”.

Ja bih ga sprečio da je krenuo ka Vama, verujte mi, gospodine Jovanoviću. Što se mene tiče, ubeđen sam da to nije radio ovaj deo opozicije, to je radila neka druga opozicija - istakao je Džunić.

Prethodno, Jovanović se žalio da opozicija u Parlamentu trpi nasilje od pojedinaca.

Mi smo iskrena opozicija, hapšena, proganjana. Jedini naš predstavnik je u Izbornoj komisiji prekjuče glasao da se ponove ibzori na svim nivoima u našem gradu, jedino naš Mladen Đurić - kaže Jovanović.

Dragoslav Ćirković, takođe iz koalicije “Niš, moj grad”, osudio je nasilje sa koje god strane dolazila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija S

    19:17 // 27. 12. 2023.

    Gde mu je beli autobus od 80 000e????

  • Dragan

    12:53 // 27. 12. 2023.

    Tim kamenjem predstavljaju novo oruzje kojim ce da gadjaju ROSU na KIM...inace rece aca srbin NEMA PREDAJE,KM OSTAJE,ali samo do izbora,a posle preuzima Kurt(a)i...bravo,samo da se narod zamajava izborima,a ode 15%teritorije tzv Srbije...nastavak sledi na prolece...ko li ce da brani u bG sve oteto,ne razmisljate o tome,oni koje prebijaste sigurno nece...

  • Robin Hud

    11:32 // 27. 12. 2023.

    Oni se hvale pobedom na svojim TV. Dok je predizborni period ONI OBJASNJAVAJU BEZ PRISUSTVA OPOZICIJE STA JE NJIHOVA NAMERA, SADA OPET SAMI OBJASNJAVAJU ZASTO PROTESTVUJU!!?? I to se zove po njima demokratija i posteni izbori

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: