Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 3. 3. 2022.

| Politika

Kandidat za poslanika liste ”Moramo”: Trg u Leskovcu školski primer korupcije

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
IMG_20220303_135223
Korupcija uzrok zašto Leskovčani i dalje čekaju završetak radova; foto: M. M.

Grupa građana ”Za Leskovac zajedno” pridružila se koaliciji ”Moramo” u borbi za parlamentarne izbore, a na 13. mestu liste za poslanika u Narodnoj skupštini našao se i Nebojša Cakić koji je danas istakao da je gradnja Trga u Leskovcu školski primer korupcije, koji,, kaže, najbolje oslikava i trenutno stanje u društvu.

Cakić je podsetio da je prvobitna zamisao bila da u okviru Trga budu izgrađene i podzemne garaže, kao i da Trg izgleda sasvim dugačije od onoga kako će izledati kada konačno bude završen. Međutim, smatra, u nekom trenutku se umešala korupcija, koja je dovela i do sukoba unutar same vladajuće stranke.

Korupcija je jedino vezivno tkivo vlasti u celoj Srbiji. Ali tu dolazi onda do sukoba između republičkih i lokalnih šerifa. Sve lokalne investicije se danas završavaju preko Kancelarije za javna ulaganja koja je kruna korupcije. Oni određuju tačno određena lica i tačnu cenu i lokalna vlast je samo protični bojler. Školski primer korupcije je i Trg u Leskovcu, što je i odraz stanja u našem društvu. Ako se sećate, on je trebalo da bude sa podzemnim garažama, ali se umešala kriminalno-politička grupa koja je kupila fabriku ploča, pa su svi trgovi u gradovima širom Srbije morali da imaju te njihove ploče - rekao je Cakić.

On je istakao i da se trenutno u Srbiji ne zna ni ko gradi puteve, ni kako se nabavljaju lekovi i respiratori, te da je korupcija jedina stvar kojom trenutno aktuelna vlast može da se pohvali. IMG_20220303_133839 Cakić kandidat za poslanika ipsred koalicje ”Moramo”; foto: M. M.

Parama iz budžeta građani se korumpiraju na razlačite načine, posebnim davanjima, kao što će u Leskovcu da se dele paketi. Korupcija je svuda prisutna, ali na sreću, čini mi se da ona počinje da izaziva u samoj vlasti. Neki su do juče bili najbolji ministri, najčasniji i najpošteniji, a onda postaju najveći kriminalci. Sve je manje mesta i načina za borbu protiv korupcije i zato su se okrenuli jedni protiv drugih - rekao je poslanički kandidat.

On je pozvao i sve Leskovčane da u subotu, 5. marta, dođu u prostorije Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” i da svojim potpisima podrže kandidaturu profesorke Biljane Stojković za predsednika Srbije ispred koalicije ”Moramo”.

Podsetimo, poslednje objašnjenje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića zašto ni posle dve i po godine od početka radova na Trgu oni nisu završeni bilo je to da je račun firme Bauvezen u blokadi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djekson

    14:51 // 4. 3. 2022.

    Kako su svi Ispred Koalicije kad treba da Pobede
    Kako nem ni jednog da bude Iza Koalicije bar Jednom

  • Mile

    21:22 // 3. 3. 2022.

    Kako ovaj čovek izmišlja i ponaša se kao da je popio svu pamet ovog sveta...a ništa nezna...prvo, da je građena podzemna garaža bilo bi bar duplo skuplje tako da je to neisplativo, naročito u gradu koji na drugi način može da obezbedi parking prostor...drugo, kakve veze ima popločavanje sa tim što nije izgrađena garaža i što je neko kupio pločice?...i da je izgrađena garaža opet bi se popločavalo

  • Profesor

    21:00 // 3. 3. 2022.

    U, sad kad krene Meskovo botovlje... Jer njihovo finansiranje je zasnovano na korupciji, znate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: