Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 25. 3. 2021.

| Politika

Katanac na vratima Demokratske stranke u Leskovcu zbog duga za kiriju od preko 1,2 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Zbig dugova prostorije Demokrtaske stranke u Leskovcu zapečaćene; Foto: M. M.

Zbog duga od preko 1,2 miliona dinara Javnom preduzeću Dom, čije je prostorije kao zakupac koristila Demokratska stranka u Leskovcu, stavljen je katanac. Iz Gradskog odbora DS-a ne poriču dugovanje, kažu da se nadaju sporazumnom, vansudskom rešenju, dok iz JP Dom ističu da su više puta slali opomene, nalagali iseljenje, što demokrate nisu učinile, iako je i ugovor o zakupu istekao još marta 2019. godine.

Demokratska stranka je prostorije u samom centru koristila na osnovu ugovora o zakupu na određeno vreme od 2012. godine, a aneksom ugovora, koji je pridodat 2016. godine, obaveza nekada vladajuće partije u ovom gradu je bio mesečna renta od 8.900 dinara.

Zakupcu je redovno fakturisana zakupnina, koju on uopšte nije plaćao. Zbog naraslih dugovanja, više puta su u pisanoj formi obaveštavani i nalagano im je da dug izmire, što oni do današnjeg dana nisu učinili - navodi se u saopštenju JP Dom.

Iz ovog preduzeća ističu i da je ugovor o zakupu istekao još marta 2019. godine, a da su 11. janura još jednom naložili odboru demokrata da isprazne prostorije, što oni nisu učinili.

Iz leskovačkog DS-a ne spore da dug postoji i kažu da oni žele da se spor sa JP Dom reši mirnim putem, kako kažu, bez uplitanja sudova, te da se nadaju pozitivnom ishodu za obe strane.

U prostorijma stranke je ostao sav naš inventrar, pošto kad smo pre nekoliko dana došli, zatekli smo katanac na vratima. Naša stranka je u velikim finansijskim problemima već nekoliko godina, ali smo uspeli da započnemo razgovore sa JP Dom, da probamo da nađemo rešenje koje će biti od koristi za obe strane - kažu iz leskovačkog DS-a.

Demokrate tvrde i da nisu jedini odbor koji duguje za zakupninu, ali da im je, kažu, jasno zašto se upravo krenulo od njih.

*Komentari na ovom tekstu su ukinuti nakon što je utvrđeno da je komentarisanje bilo botovski organizovano.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: