Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 25. 3. 2021.

| Politika

Katanac na vratima Demokratske stranke u Leskovcu zbog duga za kiriju od preko 1,2 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Zbig dugova prostorije Demokrtaske stranke u Leskovcu zapečaćene; Foto: M. M.

Zbog duga od preko 1,2 miliona dinara Javnom preduzeću Dom, čije je prostorije kao zakupac koristila Demokratska stranka u Leskovcu, stavljen je katanac. Iz Gradskog odbora DS-a ne poriču dugovanje, kažu da se nadaju sporazumnom, vansudskom rešenju, dok iz JP Dom ističu da su više puta slali opomene, nalagali iseljenje, što demokrate nisu učinile, iako je i ugovor o zakupu istekao još marta 2019. godine.

Demokratska stranka je prostorije u samom centru koristila na osnovu ugovora o zakupu na određeno vreme od 2012. godine, a aneksom ugovora, koji je pridodat 2016. godine, obaveza nekada vladajuće partije u ovom gradu je bio mesečna renta od 8.900 dinara.

Zakupcu je redovno fakturisana zakupnina, koju on uopšte nije plaćao. Zbog naraslih dugovanja, više puta su u pisanoj formi obaveštavani i nalagano im je da dug izmire, što oni do današnjeg dana nisu učinili - navodi se u saopštenju JP Dom.

Iz ovog preduzeća ističu i da je ugovor o zakupu istekao još marta 2019. godine, a da su 11. janura još jednom naložili odboru demokrata da isprazne prostorije, što oni nisu učinili.

Iz leskovačkog DS-a ne spore da dug postoji i kažu da oni žele da se spor sa JP Dom reši mirnim putem, kako kažu, bez uplitanja sudova, te da se nadaju pozitivnom ishodu za obe strane.

U prostorijma stranke je ostao sav naš inventrar, pošto kad smo pre nekoliko dana došli, zatekli smo katanac na vratima. Naša stranka je u velikim finansijskim problemima već nekoliko godina, ali smo uspeli da započnemo razgovore sa JP Dom, da probamo da nađemo rešenje koje će biti od koristi za obe strane - kažu iz leskovačkog DS-a.

Demokrate tvrde i da nisu jedini odbor koji duguje za zakupninu, ali da im je, kažu, jasno zašto se upravo krenulo od njih.

*Komentari na ovom tekstu su ukinuti nakon što je utvrđeno da je komentarisanje bilo botovski organizovano.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: